Rukomet

Čupić donio pobjedu Kielceu, prvi porazi Veszprema i Barcelone, Metalurg i Meškov podijelili bodove

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • nedjelja, 07.12.2014.
Čupić donio pobjedu Kielceu, prvi porazi Veszprema i Barcelone, Metalurg i Meškov podijelili bodove
Foto: EPA

Nove odlične rezultate diljem europskih terena donijelo je ove subote osmo kolo Lige prvaka u kojem su prve poraze pretrpjeli Veszprem i Barcelona, Metalurg i Meškov Brest podijelili su bodove u skupini A, dok su slavlja upisali i Montpellier, Vardar, Kielce te Dunkerque.

Metalurg - Meškov Brest 27:27 (12:14)

Momčadi makedonskog Metalurga i bjeloruskog Meškov Bresta u subotu su u Skoplju susret okončale neriješenim rezultatom te su podijelile europske bodove. Iako susret bolje otvaraju gosti te upisuju uvodno vodstvo 4:3, nakon 13 minuta igre domaćin preokreće rezultat u svoju korist te osigurava prednost od dva pogotka (7:5). Nakon što Meškov Brest gotovo deset minuta ne uspijeva postići pogodak, vrijeme je a ubaci u brzinu više te predvođen hrvatskom vratarem Ivanom Pešićem započne seriju pogodaka za vodstvo 11:7 da bi na predah otišao sa sigurnih +2 (14:12).

U nastavku gostujuća momčad čuva stečenu prednost sve do same završnice kada domaćin stiže na samo pogodak zaostatka (23:24). Tri minute prije samoga kraja domaća momčad uspijeva i izjednačiti, Renato Vugrinec potom pogotkom uveseljava pune tribine dvorane Boris Trajkovski, no posljednji napad u susretu koriste gostujući rukometaši kako bi preko Nikole Manojlovića osigurali neriješen rezultat 27.27 te podjelu bodova. Dejan Manaskov za Metalurg je zabio osam pogodaka, Nikola Mitrevski je sakupio šest obrana, dok je Rastko Stojković za Meškov Brest zabio šest golova, David Špiler četiri uz izravan crveni karton, Ljubo Vukić dodao je jedan gol, a Ivan Pešić je obranio 13 lopti.

Wisla Plock - Barcelona 34:31 (17:15)

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

U Plocku je domaćin dobrano iznenadio jednu od najboljih momčadi Europe, Barcelonu, te je pred više od pet tisuća domaćih navijača osigurao slavlje s tri pogotka razlike te tako nanio svom suparniku prvi ovosezonski europski poraz. Predvođena odličnom atmosferom domaća je momčad tako osigurala svoje mjesto u osmini finala natjecanja, a do pobjede nad moćnom Barcelonom predvodili su je odlični vratar Marcin Wichary, kao i raspoloženi Nemanja Zelenović koji sredinom prvoga dijela osiguravaju domaćih 11:5. S druge strane Gudjon Valur Sigurdsson držao je goste u susretu s brzim i efikasnim kontrama te tako katalonska momčad na predah odlazi s dva pogotka zaostatka (15:17).

U nastavak susreta ulazi se s nekoliko sigurnih pogodaka Kirila Lazarova s linije sedam metara za poravnanje rezultata na 17:17 stoga među domaće vratnice stiže upravo bivši Barcelonin vratar Rodrigo Corrales koji uspijeva zaustaviti većinu suparničkih igrača u narednim minutama što njegovi suigrači koriste kako bi se odvojili na 22:18 i 28:24. U posljednjim minutama Corrales brani i ključan sedmerac nakon čega Valentin Ghionea potvrđuje veliko i važno slavlje 34:31 Wisle Plock. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Nemanja Zelenović sa sedam postignutih pogodaka, dok je najbolji kod Barcelone bio Sjarhej Rutenka s devet golova, a Kiril Lazarov je dodao njih sedam.

Čehovski Medvedi - Vardar 34:39 (16:19)

Slika 3 od 3.
Foto: EPA

Rukometaši makedonskog Vardara stigli su do pete ovosezonske pobjede u Ligi prvaka nakon što su u Rusiji osigurali slavlje nad Čehovskim Medvedima. Prvih deset minuta susreta domaćini su se dobro držali uz bok Makedoncima, pa čak i imali minimalno vodstvo (7:6), no tada je pojačao Vardar i s dva uzastopna pogotka stigao do prednosti 8:7. Uslijedila je potom odlična serija Vardara koji je vrlo lako pronalazio rješenja u napadu stoga je dvije minute prije odlaska na odmor makedonska ekipa otišla na +4 (19:15) nakon što siguran biva Sergej Gorbok. Do isteka 30. minute Čehovski Medvedi smanjili su to na 16:19.

Početkom drugog poluvremena Vardar je uspijevao držati stečeno vodstvo, no tada je došlo do pada koncentracije i Rusi su serijom 4-0 poravnali rezultat na 24:24, a samo nekoliko minuta kasnije i poveli 27:26. Zatražio je tada gostujući trener Raul Gonzalez minutu odmora koja je dobro došla Vardaru s obzirom na to da je ubrzo ponovno ostavio domaćine na minus četiri (33:37), a do posljednjeg sučeva zvižduka osigurao i slavlje 39:34. Vardar je do pobjede vodio Igor Karačić s osam pogodaka, dok su po dva manje dodali Alem Toskić i Sergej Gorbok. U redovima Čehovskih Medveda najefikasniji je bio Alexander Dereven s 13 zgoditaka.

Rhein-Neckar Löwen - MKB-MVM Veszprem 32:25 (18:10)

Njemački Lavovi stigli su do vrlo važne pobjede u skupini nakon što su na domaćem terenu nadigrali momčad mađarskog Veszprema. Obje ekipe vrlo čvrsto su ušle u susret stoga je nakon šest minuta igre bilo tek 2:1 za domaćina. U 15. minuti krenuo je RN Löwen s pojačanim tempom te je otišao na +4 (9:5) da bi ta prednost iz minute u minutu rasla, a Veszprem nikako nije mogao pronaći rješenja u napadu. Do odlaska na odmor domaćini su stvorili vodstvo od osam pogodaka razlike (18:10).

U drugom poluvremenu nastavila se rukometna dominacija Lavova koji su iskoristili brojne greške Veszprema te su preko Andrea Schmida otišli na velikih +11 (24:13). Veszprem je ostatak drugog dijela dvoboja pokušao smanjiti zaostatak, ali mu to nije polazilo za rukom stoga su po isteku 60. minute igrači RN Löwena upisali slavlje 32:25. Nijemce su do slavlja predvodili Alexander Petersson i Andre Schmid sa sedam pogodaka, a Uwe Gensheimer zabio je njih pet. Kod Veszprema su se istaknuli Momir Ilić i Laszlo Nagy s pet zgoditaka, dok je Renato Sulić protivničku mrežu zatresao jednom.

Celje Pivovarna Laško - Montpellier Agglomeration HB 27:30 (14:10)

Momčad francuskog Montpelliera u vrlo zanimljivoj utakmici stigla je do slavlja nad slovenskim Celjem te je tako upisala treću ovosezonsku pobjedu i učvrstila četvrtu poziciju na tablici u skupini C. Utakmica je krenula u vrlo izjednačenom tonu, a u 15. minuti Slovenci pri rezultatu 7:6 prebacuju u višu brzinu te zahvaljujući dobroj obrani i raspoloženom Mihi Zarabecu do predaha stvaraju prednost od četiri zgoditka (14:10).

U uvodnim minutama nastavka rukometaši Celja nisu imali ideje u napadu, dok su s druge strane igrači Montpelliera krenuli smanjivati vodstvo. U 45. minuti poravnavaju Francuzi rezultat na 21:21, a potom i prelaze u vodstvo 22:21 nakon što siguran biva Vid Kavtičnik. Koncentracija u slovenskim redovima sve je više padala što su dobro iskoristili gostujući igrači kako bi se odvojili od domaćina te su do isteka 60. minute osigurali nova dva boda rezultatom 30:26. Vid Kavtičnik bio je najbolji kod Montpelliera sa sedam pogotka, a pet je zabio Issam Tej. Najefikasniji kod Celja bio je Miha Zarabec s 11 golova, Ivan Slišković dodao je njih tri, dok se Šime Ivić nije upisao u listu strijelaca.

Pick Szeged - Vive Tauron Kielce 26:27 (11:14)

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Kielce je i u osmom kolu Lige prvaka osigurao osmo slavlje za nastavaka stopostotnog učinka, no nije mu bilo nimalo lako na mađarskom terenu. Vrlo dobro Kielce ulazi u susret te stečeno vodstvo čuva tijekom većeg dijela susreta, posebice predvođen raspoloženim Marinom Šegom među vratnicama te Michalom Jureckim i Karolom Bieleckim u napadu. Poveli su gosti tako 3:1 i 9:5 da bi se pred kraj prvoga dijela, zahvaljujući vrataru Piotru Wyszomirskom počeo buditi i domaćin, no na odmor se dolazi s gostujućih +3 (14:11).

Uvodne minute nastavka donijele su preokret rezultata u domaću korist te vodstvo 17:15, a potom i 22:18. No, sjajan je tada Slawomir Szmal koji mijenja Šegu među Kielceovim vratnicama, gostujuća momčad nanovo preokreće rezultat pogotkom Manuela Štrleka za 26:25, na suprotnoj je strani potom siguran Roberto Parrondo, Talant Dujšebajev uzima minutu predaha i trideset sekundi prije samoga kraja Ivan Čupić pogađa za minimalno slavlje Kielcea 27:26. Odličan je kod Kielcea bio Karol Bielecki sa šest pogodaka, Ivan Čupić zabio je njih pet, Željko Musa i Manuel Štrlek po dva, Denis Buntić jedan, Marin Šego je sakupio 11 obrana, dok se kod Pick Szegeda istaknuo Rajko Prodanović sa šest golova, a Alen Blažević se nije upisao u strijelce te je zaradio crveni karton.

Dunkerque - Motor Zaporožje 31:29 (17:17)

Svoje treće ovosezonsko slavlje u Ligi prvaka u velikoj borbi za mjesto koje vodi u osminu finala osigurao je francuski Dunkerque. Čvrsta je bila gostujuća obrana od samoga starta, sigurne su bile i brze kontre Motor Zaporožja što je dovelo do vodstva gostiju 8:6. No, Francuzi pred svojim navijačima ubacuju brzinu više i do isteka 30. minute poravnavaju rezultat na 17:17.

U drugom poluvremenu domaćin preuzima kontrolu nad susretom, a do vodstva ga tada predvode Baptiste Butto i Romain Guillard nakon čega domaća momčad samo čuva stečeno vodstvo. Nije tada Motor imao rješenja u napadu za svog suparnika stoga Dunkerque mirno privodi susret kraju za slavlje 31:29. U pobjedu svoje momčadi Baptiste Butto ugradio je devet pogodaka, dok je Oleg Skopintsev za Motor Zaporožje zabio osam golova.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

La Rioja30:34Kiel
Metalurg Skoplje27:27Meškov Brest
RK Zagreb25:24Paris Saint-Germain
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!