Liga prvaka - Skupina A, 8. kolo, 09.12.2014, 18:30 h
RK Zagreb
RK Zagreb 25:24 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Novi veliki skalp: Zagrebaši u Areni svladali i Omeyera, Narcissea, Vorija i društvo

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • utorak, 09.12.2014.
Novi veliki skalp: Zagrebaši u Areni svladali i Omeyera, Narcissea, Vorija i društvo

Rukometaši PPD Zagreba u sklopu osmog su kola najelitnijeg europskog klupskog natjecanja pred svojim su navijačima, koji su im ovoga puta pružili odličnu podršku u zagrebačkoj Areni, ugostili ekipu francuskog PSG-a. Pružili su Zagrebaši vrlo dobru igru, kao i odličan otpor te su se odlično borili protiv Francuza za konačno novo veliko domaće slavlje protiv još jednog velikana.

PPD Zagreb - Paris Saint-Germain 25:24 (14:13)

8. kolo Lige prvaka
ZAGREB - Arena Zagreb, Gledatelja: 13579
Suci: Stolarovs/Licis (Latvija)

PPD Zagreb: Ivić (14 obrana), Stevanović; Mihić 1, Brozović 1, Stepančić 2, Čorić, Šebetić 2, Raković 1, Horvat 5, Šušnja, J. Valčić 4, T. Valčić, Mandalinić 2, Obranović 5, Vuglač 1, Kovačević 1
Trener: Veselin Vujević

Paris Saint-Germain: Annonay, Omeyer (8 obrana); Melić 2, Accambray 1, Vori 1, N'Diaye, Barachet 2, Gojun, Gunnarsson 2, Abalo 3, Hansen 3, Narcisse 6, Honrubia 2, Kopljar, M'Tima 2, Bojinović
Trener: Philippe Gardent

Sedmerci: PPD Zagreb: 2/3; Paris Saint-Germain: 2/2
Isključenja: PPD Zagreb: 12 min.; Paris Saint-Germain: 4 min.

Momčad PPD Zagreba u utorak je na terenu zagrebačke Arene ugostila jednu od najboljih ekipa Europe, francuski Paris Saint-Germain hrvatskih rukometaša Igora Vorija, Marka Kopljara i Jakova Gojuna koji su uz sjajna imena pored sebe u Arenu privukli uistinu brojnu publiku. Zagrebaši su se toga pred svojim navijačima htjeli u dobrom izdanju, uz borbenost i veliku želju koju imaju za mogućim iznenađenjem protiv Francuza, dok su isti, pak, u Zagreb stigli po nove sigurne europske bodove koje na koncu ne uspijevaju osvojiti.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović na teren je stoga poslao sigurnog Filipa Ivića među vratnice, dok su se u obrani ispred njega našli kapetan Zlatko Horvat, kao i Luka Stepančić, Ilija Brozović, Tonči Valčić, Antonijo Kovačević te Josip Valčić, dok su susret s tribina odgledali Domagoj Pavlović, Mateo Lukačec, Duško Čelica te Lovro Šprem.

Susret sigurnim pogotkom otvara Luc Abalo, no odgovor na drugoj strani odmah nudi Sandro Obranović. Igralo se potom pogodak za pogodak da bi uz lijepu podršku gotovo ispunjene zagrebačke Arene, točnije, 13 tisuća gledatelja čime je PPD Zagreb postavio novi rekord po broju gledatelja, a do sada ga je također držao uz 11 tisuća posjetitelja susreta Zagreba i Kiela, Zagrebaši uspjeli osigurati i prvo vodstvo u susretu. Za 3:2 ponovno je siguran Obranović, a slijede potom na obje strane vrlo dobre reakcije vratara, kako iskusnog Thierryja Omeyera tako i mladog Ivića.

Do desete minute Zagrebaši pokazuju koncentraciju te preko Stepančića odlaze i na +2 (6:4), no nije trebalo dugo Francuzima da uhvate priključak i vrate susret na početak sigurnim izjednačenjem. Velika borba uslijedila je potom u Areni Zagreb, a čvrstom obranom domaćin pokušava zaustaviti svog suparnika te pritom posebne čuvare dobivaju neki od najboljih igrača francuske ekipe. No, četiri minute prije kraja u naletu su Zagrebaši te se preko Luke Rakovića odvajaju i na tri pogotka prednosti (14:11), ali do odlaska na odmor slijedi domaći post od pogodaka stoga Daniel Narcisse te Xavier Barachet vraćaju svoju ekipu na samo pogodak zaostatka (13:14).

Nastavak susreta pogotkom za novih +2 otvara Horvat, a vrijeme je potom za nove dobre obrane kako Ivića tako i Omeyera. Priliku na terenu potom dobiva i oporavljeni Stipe Mandalinić koji svoju momčad u vodstvo vraća nakon novog gostujućeg izjednačenja (16:15). Borbeno je bilo na terenu, čvrste su bile obrane na obje strane, no predvođena navijačima domaća momčad ponovno uspijeva osigurati odličnih +4 (21:17) kojih postavlja dokapetan Josip Valčić.

Francuski post s linije sedam metara prekida potom Mikkel Hansen, Obranović odmah uzvraća suparnicima, a odlično je raspoložen nanovo Ivić koji pri ulasku u završnicu susreta upisuje svoju 12. obranu. Vrijeme je bilo tada za buđenje PSG-a za koje su se pobrinuli Narcisse i Hansen i Francuzi ubrzo ponovno stižu na samo pogodak zaostatka (22:23). Hrvati dobro nastavljaju i u posljednje minute ulaze s 25:23, navijači pružaju odličnu podršku, novu obranu upisuje Ivić, a za konačnih 24:25 pogađa na koncu William Accambray čime su Zagrebaši napravili nov velik korak s Ligi prvaka te im je potreban bod protiv Naturhouse La Rioje kako bi potvrdili svoje mjesto u osmini finala natjecanja.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Zlatko Horvat i Sandro Obranović s po pet postignutih pogodaka, Josip Valčić dodao je njih četiri, Filip Ivić sakupio je 14 obrana, dok je najbolji kod PSG-a bio Daniel Narcisse sa šest golova, Igor Vori zabio je jedan gol, Marko Kopljar i Jakov Gojun se nisu upisali u listu strijelaca, a Thierry Omeyer je obranio osam lopti.

Foto: Jozo Čabraja

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

8. kolo

La Rioja30:34Kiel
Metalurg Skoplje27:27Meškov Brest
RK Zagreb25:24Paris Saint-Germain
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.12.2014. u 08:03
    Ivić sinoć maestralan, čupo je kad je trebo, on je ključ pobjedea i svi ostali su bili na potrebnoj razini
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 21:36
    svaka cast momcima,ovako srusit jedng od kandidata za naslov se ne vidi svaki dan...ali veliki kredit Vujovicu sto je ucionio od ove mlade ekipe,bas steta sto nemaju jednu extra klasu malo iskusniju da se ne dogadaju greske pred kraj jer nasi klubovi se uvijek kad vode uvjerljivo dovedu u situaciju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 21:29
    Obranović je pravi fajter, mlati u obrani ko veliki, u napadu bez respekta, s tim da od početka sezone vuče nekakve ozljede i nikak da bude skroz zdrav. Još kad skupi nešto iskustva kroz koju sezonu u natjecanju na visokoj razini, mogu si zamislit kakva će bit igračina. Strašno me asocira na Dragu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Kvrga09.12.2014. u 21:04
    Ovaj Omeyer je stvarno teška rupa... ;)
    Kvrga
  • Obrisan korisnik09.12.2014. u 20:29
    13 i pol tisuća ljudi, skalp kakav se ne viđa često... Kakvi frajeri!
    Obrisan korisnik