Rukomet

Vorijevih šest u uvjerljivom slavlju PSG-a nad Meškov Brestom, Sulić vrlo dobar u pobjedi Veszprema

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • nedjelja, 15.02.2015.
Vorijevih šest u uvjerljivom slavlju PSG-a nad Meškov Brestom, Sulić vrlo dobar u pobjedi Veszprema
Foto: EPA

Nedjelja je u Ligi prvaka označila kako je vrijeme da europske momčadi kompletiraju deveto kolo najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. U skupini A PSG je potvrdio drugo mjesto u skupini uvjerljivim slavljem nad Meškov Brestom, dok je Kiel u potpunosti nadigrao nemoćan Metalurg. Barcelona je za potvrdu vodećeg mjesta u skupini B bila bolja od KIF Koldinga, dok je Wisla Plock minimalno slavila nad Alingsasom. RN Löwen nije imao problema s Čehovskim Medvedima u skupini C, dok se Celje dobro borilo protiv Veszprema. Konačno, Motor Zaporožje priredilo je iznenađenje u gostima kod Aalborga slaveći sa šest pogodaka razlike.

Paris-Saint Germain - Meškov Brest 36:25 (18:14)

Momčad PSG-a pred svojim je navijačima pokazala što sve zna i umije te je boljim izdanjem od svog suparnika osigurala uvjerljivo slavlje i potvrdila drugo mjesto u skupini A Lige prvaka. Iako su Bjelorusi krenuli s agresivnom obranom, domaćin je predvođen Mikkelom Hansenom uspio održavati poravnat rezultat uvodnih 11 minuta (6:6). No, sredinom prvoga dijela domaća se momčad počinje odvajati od svog protivnika, Samuel Honrubia siguran je za 9:8, Marko Kopljar potom je vrlo dobar s tri uzastopna pogotka, a pridružuje mu se i Thierry Omeyer s tri sigurne obrane zaredom za vodstvo 14:11 da bi se na predah otišlo s domaćih 18:14.

U nastavku susreta raspoloženima su se pokazali William Accambray i Igor Vori koji odvode Francuze na 21:15. Pokušali su se tada Bjelorusi posložiti, uspijevaju stići i na minus tri, raspoloženim se pokazuje i David Špiler, no domaća je momčad prejaka te na koncu osigurava uvjerljivo slavlje 35:25. U pobjedu svoje momčadi Mikkel Hansen ugradio je osam pogodaka, Igor Vori dodao je njih šest, Marko Kopljar tri, Jakov Gojun se nije upisao u strijelce, dok je David Špiler za Meškov Brest zabio sedam golova, a Ljubo Vukić i Ivan Karačić se nisu upisali u listu strijelaca.

Kiel - Metalurg 35:16 (17:3)

Veliki poraz momcima Line Červara koji i dalje muku muče s problemima, iako su uspjeli dovesti nekoliko pojačanja, nanio je ove nedjelje njemački Kiel pred svojim navijačima. Gosti su u prvome poluvremenu, točnije, u prvih devet minuta uspjeli postići tri gola te do odlaska na odmor višu nisu uspjeli zatresti domaću mrežu. Mladi Metalurgovi momci držali su tada izjednačen rezultat, no sjajna 5-1 obrana Kela u potpunosti je potom zaustavila Metalurg te je samo gradila svoju prednost za 17:3 na poluvremenu.

Aktivnija i nešto bolja bila je gostujuća momčad u nastavku te je do 40. minute susreta uspela postići novih sedam pogodaka za zaostatak od 12 golova (10:22). Nije ni tada domaćin posustao već je nastavio pokazivati svoju nadmoć, odvojio se i na +18 da bi na kraju slavio s velikih 35:16. Odličan je kod Kiela bio Filip Jicha s devet pogodaka, Domagoj Duvnjak se nije upisao u listu strijelaca, dok su se kod Metalurga istaknuli Marko Buvinić i Filip Talevski s po četiri gola.

Barcelona - KIF Kolding 33:27 (19:11)

Deveto kolo Lige prvaka donijelo je susret Barcelone i KIF Koldinga te borbu za prvo mjesto u skupini. No, španjolska ekipa pokazala je nadmoć pred domaćom publikom i uvjerljivo svladala protivnike. Utakmica je počela u vrlo izjednačenom tonu, a to u 13. minuti prekidaju Kiril Lazarov, Victor Tomas i Gudjon Valur Sigurdsson koji odvode Barcelonu na +4 (8:4). Rukometaši KIF Koldinga pokušali su uloviti domaćine i smanjiti zaostatak, ali im to nije polazilo za rukom. Barcelona je u naletu, posebice potpomognuta obranama Gonzala Perez de Vargasa, dodatno povećavala prednost te je do odlaska na odmor povela velikih 19:11.

Drugo poluvrijeme odlično je otvorila s tri brza zgoditka za 21:11, a čvrsta španjolska obrana sigurno je držala Dance na velikoj udaljenosti. KIF Kolding tek je u 51. minuti uspio stići na minus šest (23:29), a ta se razlika zadržala do samog kraja susreta kada je semafor pokazao konačnih 33:27. Barcelonu je do slavlja vodio Sjarhej Rutenka sa šest pogodaka, dok je na suprotnoj strani najbolji bio Bo Spellerberg koji je protivničku mrežu zatresao 11 puta.

Alingsas - Wisla Plock 22:23 (8:9)

Ekipa švedskog Alingsasa nalazi se na začelju tablice skupine B s tek jednom pobjedom u sezoni, ali u susretu devetog kola dobro je namučila rukometaše poljske Wisle Plock. Naime, u utakmicu vrlo dobro ulaze domaći igrači koji postavljaju početnih 2:0. Držali su Šveđani stečeno vodstvo sve do 15. minute utakmice kada Emil Racotea poravnava na 4:4. Velika borba odvijala se na terenu, a iako je Wisla Plock imala nekoliko prilika odvojiti se od Alingsasa u tome nije uspjela. Kroz cijelo prvo poluvrijeme igralo se pogodak za pogodak, a da se na odmor ne otiđe pri poravnatom rezultatu pobrinuli su se gostujući igrači koji zabijaju za 9:8.

Uvodne minute nastavka nisu donijele nikakve promjene, naime, Alingsas je i dalje pritiskao Poljake i nije im dopuštao da se odvoje sve do 45. minute dvoboja kada pada koncentracija u domaćim redovima te Wisla odlazi na +3 (18:15). Nije dugo prošlo do novog izjednačenja 18:18 nakon čega je ponovno počela izjednačena igra, a u posljednjoj minuti utakmice Wisla Plock osigurava pobjedničkih 23:22. U redovima pobjednika najbolji je bio Alexander Tioumentsev Barabash s pet pogodaka, a u ekipi Alingsasa istaknuo se Johan Fagerlund sa šest zgoditaka.

Čehovski Medvedi - Rhein-Neckar Löwen 26:32 (14:18)

Njemački Lavovi bez problema su stigli do nova dva boda u Ligi prvaka i to na gostovanju kod Čehovskih Medveda. Iako su susret s dva zgoditka otvorili domaćini, ubrzo je RN Löwen izjednačio na 2:2 i prebacio u višu brzinu. Rukometaši Čehovskih Medveda nisu mogli pratiti brz tempo i nisu imali rješenja u napadu stoga su gosti iz minute u minutu gradili prednost koja je u 23. minuti iznosila +7 (17:10). Do kraja prvog poluvremena Lavovi su usporili što je, pak, domaća ekipa iskoristila za smanjenje zaostatka na 14:18 s kojim se i otišlo na odmor.

Prvih 15 minuta drugog dijela dvoboja RN Löwen nije imao pravu igru na terenu, a s padom koncentracije u napadu protivnici mu stigli na samo minus tri (20:23). Tada se razbudila njemačka ekipa koja nije ništa prepustila slučaju te je stvorila seriju 4-0 za 27:20 i tako riješila susret u 50. minuti. Do kraja utakmice Čehovski Medvedi uspjeli su smanjiti tek na 26:32. Kim Ekhdal du Reitz i Andre Schmid vodili su RN Löwen do slavlja svaki s po šest pogodaka, dok je u redovima Čehovskih Medveda najbolji bio Dmitrij Kovaljev s osam golova.

MKB-MVM Veszprem - Celje Pivovarna Laško 29:26 (15:10)

Veszprem je u svojoj Areni ugostio slovenskog predstavnika u Ligi prvaka te je dao sve od sebe kako bi s nova dva boda dodatno učvrstio poziciju broj jedan u skupini C. Mađari dobro kreću te već na početku odlaze na 3:0, a mađarska mreža biva mirna sve do šeste minute kada pogađa David Miklavčić. Krenulo je tada Celju te je dobrom igrom uspio uloviti protivnika i izjednačiti na 6:6 nakon što siguran biva Blaž Janc. No, upali su slovenski rukometaši tada u crnu rupu što su Mađari kaznili s nekoliko lakih pogodaka da bi na odmor otišli s +5 (15:10).

Loša igra Celja nastavila se i u prvom dijelu drugog poluvremena, naime, bez pogotka Slovenci su bili punih devet minuta, dok je Veszprem serijom 3-0 otišao na +6 (16:10). Post kod Celja prekida Janc za 11:16. Probudio se tada slovenski napad koji je iz minute u minutu dodatno smanjivao minus te je u 44. minuti stigao na samo pogodak zaostatka (17:18). Zanimljivo je bilo do samog kraja utakmice, a sigurnu pobjedu od tri pogotka prednosti Mađari osiguravaju tek u posljednje dvije minute susreta stoga je po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu stajalo 29:26. Kod Veszprema su se istaknuli Renato Sulić i Momir Ilić svaki s po pet pogodaka. U redovima Celja istaknuo se David Razgor s četiri gola, dok su po njih tri dodali Blaž Janc, David Miklavčić, Gal Marguč i Luka Žvižej, a po dva su zabili Ivan Slišković i Šime Ivić.

Aalborg - Motor Zaporožje 30:36 (16:16)

Velika borba za mjesto među posljednjih 16 momčadi u Ligi prvaka nastavlja se odvijati u skupini D gdje je ove nedjelje u sklopu devetog kola Motor Zaporožje iznenadilo danski Aalborg na njegovu terenu te je kući krenulo s odličnim slavljem 36:30. Odlično susret otvaraju Ukrajinci, posebice predvođeni vratarem Richardom Štochlom koji u uvodnih 11 minuta niže sedam vrlo dobrih obrana što, pak, omogućuje njegovoj momčadi da se odvoji od svog suparnika. Iako se odvaja i na +2 ukrajinska momčad to ne uspijeva sačuvati te do odlaska na odmor domaćin poravnava rezultat na 16.16.

Međutim, sjajni su bili gosti u nastavku te su u uvodnim minutama drugoga poluvremena serijom 6-2 osigurali vodstvo 25:20. Danci se, kao ni njihovi navijači na tribinama, nisu predavali te su predvođeni Havardom Tvedtenom i njegova tri uzastopna pogotka uspjeli ubrzo stići na minus jedan (29:30), no uz nekoliko pogrešaka i manjak koncentracije Aalborg ne uspijeva osigurati nove europske bodove te Motor Zaporožje osigurava slavlje 36:30. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Sergij Burka s devet postignutih pogodaka, dok je najbolji kod Aalborga bio Havard Tvedten s deset golova.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

RK Zagreb31:30La Rioja
Paris Saint-Germain36:25Meškov Brest
Kiel35:16Metalurg Skoplje
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • balaspo16.02.2015. u 09:30
    loozer ko je igra ko zadnja pi...? ima dosta kandidata, možda Igor prst u ..pak Vori
    balaspo
  • loozer15.02.2015. u 23:37
    Za repku je igrao ko zadnja PI***, a danas uđe u 2.pol traži loptu, trpa nemilice, igrač za neprepoznat?! U čemu i komu je bio problem nije mi jasno
    loozer