Rukomet

Karačićevih osam u pobjedi Vardara nad RN Löwenom, vrlo dobar Slišković u slavlju Celja

Zvonka Keliš, Jelena Bagarić, Danijela Lemaić • subota, 21.02.2015.
Karačićevih osam u pobjedi Vardara nad RN Löwenom, vrlo dobar Slišković u slavlju Celja
Foto: EPA

Zanimljivo i uzbudljivo na europskim je rukometnim terenima bilo i ove subote u sklopu desetog i posljednjeg kola natjecanja po skupinama Lige prvaka. U skupini A La Rioja tako je lagano iznenadila PSG i upisala slavlje s dva pogotka prednosti, dok je u skupini B Barcelona sigurno slavila u gostima kod Bešiktaša. Skupina C donijela je slavlje Celja nad Čehovskim Medvedima te uvjerljiv Vardar protiv RN Löwena, dok je Dunkerque u skupini D na svom terenu svladao Kadetten Schaffhausen.

Naturhouse La Rioja - Paris Saint-Germain 35:33 (15:16)

Momčad španjolskog viceprvaka Naturhouse La Rioje na svom je terenu u Logronu pred tri i pol tisuće gledatelja pokazala dobru igru te je nakon poraza od PPD Zagreba protekloga vikenda uspjela u posljednjem, desetom kolu natjecanja po skupinama upisati slavlje nad francuskim PSG-om. Iako sam susret nije bio od rezultatskog značaja budući da je La Rioja potvrdila četvrtu poziciju pobjedom Kiela nad Meškov Brestom (33:22) proteklog četvrtka, isti je ponudio odličnu borbu punih 60 minuta. Ekipa PSG-a je, pak, prethodno potvrdila kako će ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka dočekati s druge pozicije u skupini A.

Domaćin nije dobro krenuo u susret, dok je s druge strane trener PSG-a Philippe Gardent odmarao svoje ključne igrače stoga je dobru ulogu među vratnicama odradio Patrice Annonay te su predvođeni njime gosti nakon osam minuta igre poveli 4:2. Povećali su ubrzo Parižani svoju prednost na 11:6 da bi domaća momčad polako, ali sigurno počela smanjivati svoj zaostatak te tako stiže na minus četiri (10:14) sedam minuta prije odlaska na odmor. Do predaha PSG tek uspijeva očuvati prednost od jednog pogotka (16:15).

Predvođena svojim vratarem Gurutzom Aguinagaldeom, La Rioja se pred svojim navijačima u susret vratila u uvodnim minutama nastavka kada poravnava rezultat na 19:19. Sjajnu podršku domaći rukometaši dobivaju i od svoje publike, gostujuća obrana više nije dovoljno čvrsta i Španjolci se odvajaju na 27:24 i 32:29 da bi do samoga kraja sačuvali svoju prednost i upisali slavlje 35:33. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Patrick Eilert s devet postignutih pogodaka, do je najbolji kod PSG-a bio Robert Gunnarsson s devet golova, Marko Kopljar dodao je njih dva, Igor Vori jedan, a Jakov Gojun se nije upisao u listu strijelaca.

Bešiktaš MOGAZ HT - Barcelona 25:29 (12:14)

Španjolski prvak nastup po skupinama u Ligi prvaka zaključio je prvom pozicijom nakon što je u posljednjem desetom kolu u Istanbulu svladao domaći Bešiktaš. Turski predstavnik dobro se držao u prvih 15 minuta susreta te je utakmicu držao u egalu sve do rezultata 6:6 kada je Barcelona prebacila u višu brzinu. Vrlo dobra španjolska obrana zaustavljala je protivnički napad te se Barcelona preko Sjarheja Rutenke i Gudjona Valura Sigurdssona odvojila od domaćina na +4 (12:8). U posljednjih pet minuta Bešiktaš je pružio veliku borbu te je do odlaska na odmor smanjio vodstvo Barcelone na 14:12.

Iako drugo poluvrijeme nešto bolje otvara Barcelona, Bešiktaš se ubrzo vratio u igru te je nošen kapetanom Ramazanom Döneom stigao na pogodak zaostatka (16:17). Pred kraj susreta Bešiktaš više nije mogao pratiti tempo koji je nametnula gostujuća ekipa stoga je Barcelona povela +3 (24:21) nakon što siguran biva Wael Jallouz. Do isteka posljednje minute utakmice španjolski rukometaši dodatno su povećali vodstvo na 29:25. Kod Barcelone najbolji su bili Kiril Lazarov i Sjarhej Rutenka svaki s po sedam golova. Na suprotnoj strani najefikasniji bio je Ramazan Döne s osam postignutih zgoditaka, Ivan Ninčević dodao je njih tri, a Vedran Zrnić i Josip Buljubašić nisu se upisali u listu strijelaca.

Celje Pivovarna Laško – Čehovski Medvedi 29:25 (14:15)

U utakmici bez rezultatske važnosti rukometaši Celja pobijedili su za oproštaj od Lige prvaka momčad Čehovskih Medveda. Budući da su obje momčadi i prije ovog susreta izgubile mogućnost prolaska u osminu finala, pobjeda nikome nije donosila ništa osim časti da ovosezonski europski nastup završe pobjedom. Iako je ruska momčad igrala bolje skoro 45 minuta, Celje je u završnici prelomio susret i ugrabio zadnja dva boda na svom terenu.

Susret su dobro otvorili gosti, poveli su 3:1, ali ubrzo su Celjani izjednačili na 3:3. Međutim, lošija i nesigurna igra u obrani Celje je dovodila u probleme. Medvedi su poveli 5:3, Celje je promašio penal i Rusi to kažnjavaju kontrom i vodstvom 6:3. Nakon minute odmora koju je pozvao trener Celja nije se mnogo promijenilo. Gosti su i dalje vodili s plus dva ili tri, ali u samoj završnici poluvremena Celjani su s dva igrača manje uspjeli doći na samo pogodak zaostatka. Sa sirenom su promašili penal za izjednačenje pa su gosti na odmor otišli s minimalnom prednošću 15:14.

U nastavku domaći igrači dolaze do izjednačenja, ali Medvedi su ubrzo ponovo poveli s dva razlike. Sve do 45. minute trajala je velika borba, no tada Celje po prvi puta prelazi u vodstvo, a odlazi i na plus dva (21:19). Prijetili su gosti, no Celjani su uspijevali održati svoju prednost. U zadnjih sedam minuta igra Čehovskih Medveda u potpunosti se raspala pa je Celje na kraju slavilo s četiri pogotka prednosti (29:25). Najbolji u redovima Celjana bili su hrvatski reprezentativac Ivan Slišković, kao i Blaž Janc s po šest pogodaka, a Šime Ivić je dodao njih četiri. Čehovske Medvede predvodili su Aleksandar Černoivanov i Dimitrij Kovaljev koji su postigli po pet pogodaka.

Rhein-Neckar Löwen – HC Vardar 28:35 (13:20)

U borbi za drugo mjesto skupine C Vardar je odličnom igrom deklasirao RN Löwen koji je tražio pobjedu kako bi skočio na drugo mjesto i osigurao si nešto lakšeg protivnika u osmini finala. Od samog početka Vardar je nametnuo svoju igru i već u prvom poluvremenu slomio otpor prvoplasirane momčadi Bundeslige čime je postao jedan od mogućih suparnika PPD Zagreba u osmini finala Lige prvaka.

Vardar je na fenomenalan način otvorio utakmicu pa je već u devetoj minuti vodio 5:1. Lavovi nisu uspijevali proći kraj čvrste Vardarove obrane, a niti kraj raspoloženog Arpada Šterbika. Odličnu rolu u prvom poluvremenu odigrao je i Igor Karačić s nekoliko izuzetno atraktivnih pogodaka. Upravo je Karačić iz sedmerca zabio za 13:6 u 19. minuti , a tih sedam pogodaka razlike bila je najveća prednost Vardara do tada. Do kraja poluvremena tu su prednost sačuvali pa je konačan rezultat nakon 30 minuta igre bio 20:13 u korist gostiju.

Ništa bolje po domaćine nije bilo u nastavku. Vardar je i dalje nemilosrdno zabijao pogotke, pogotovo one lake iz kontre. U 39. minuti Vardar je došao do svoje najveće prednosti u susretu, vodio je s čak 11 pogodaka razlike (27:16). Nakon toga došlo je do malog opuštanja pa je u 49. minuti RN Löwen pogotkom Madsa Mensaha Larsena došao na šest pogodaka zaostatka, no više od toga nije mogao. Vardar je ponovo počeo zabijati i završio je utakmicu s uvjerljivih plus osam. Igor Karačić s osam je pogodaka bio najbolji strijelac Vardara, dok se kod RN Löwena istaknuo Andre Schmid sa šest postignutih pogodaka.

Dunkerque HB Grand Littoral - Kadetten Schaffhausen 29:25 (14:14)

Posljednji natjecateljski dan desetog kola skupine D Lige prvaka otvorili su rukometaši Dunkerquea i Kadetten Schaffhausena, a švicarska ekipa u Francuskoj je tražila slavlje kako bi pokušala osigurati osminu finala. No, francuska momčad pojačala je tempo u drugom dijelu te je po prvi puta u svojoj povijesti prošla u daljnju fazu natjecanja. Dvoboj je dobro otvorio Kadetten Schaffhausen koji stiže do vodstva 2:0, ali domaći sastav preko Baptistea Butta i Romaina Guillarda ubrzo poravnava na 2:2. Započela je tada igra pogodak za pogodak koja se zadržala sve do isteka 30. minute kada je na semaforu stajalo 14:14.

Drugi dio susreta ponovno serijom 2-0 otvaraju švicarski rukometaši za 17:15, ali Dunkerque pet minuta kasnije vraća igru u egal (17:17) da bi potom serijom od tri pogodaka prešao u vodstvo 20:17. U posljednjih 15 minuta utakmice Švicarci su pokušali smanjiti zaostatak, no to im nije uspijevalo. Domaćini su s vrlo raspoloženim Williamom Annotelom na golu lako zaustavljali protivnički napad te su po posljednjem sučevu zvižduku osigurali pobjedu 29:25. Julian Emonet i Pierre Soudry vodili su Dunkerque do slavlja svaki s po pet pogodaka. U redovima Kadetten Schaffhausena istaknuo se Andrija Pendić s osam zgoditaka, dok je Marko Mamić zabio njih tri.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Kiel33:22Meškov Brest
La Rioja35:33Paris Saint-Germain
Metalurg Skoplje20:22RK Zagreb
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2015. u 09:33
    Uništio ih Karačić sinoć
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.02.2015. u 01:44
    majko mila, kakvo gaženje vardara... nevjerojatno...
    Obrisan korisnik