Nogomet

Poklepović: "Trudit ćemo se stvarati igrače, koristiti ih i transferirati"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 22.02.2015.
Poklepović: "Trudit ćemo se stvarati igrače, koristiti ih i transferirati"
Foto: Duje Bonačić

Nakon povratka iz Zagreba s dvoboja protiv Lokomotive, Stanko Poklepović i Goran Vučević sastali su se s novinarima u Splitu i progovorili o aktualnoj situaciji i budućnosti...

Goran Vučević odmah se zahvalio Stanku Poklepoviću što je uskočio u teškoj situaciji i preuzeo momčad.

"Moram reći da sam iznimno sretan i zadovoljan što se Stanko Poklepović odmah odazvao na moj poziv i spremno prihvatio posla koji je jako ozbiljan. Nitko nije za odlaženje igrača u druge klubove, ali kada igrač to želi i klub je takvoj situaciji u kojoj je, onda je to neminovnost. A mi sa strane struke onda moramo posao raditi ispočetka s onim kadrom koji imamo i iz kojega moramo izvući maksimum."

Vučević tvrdi kako je prepoznao u Poklepoviću čovjeka koji je spreman i koji može ispuniti zadane ciljeve.

"U jučerašnjoj utakmici dvojica glavnih igrača bili su nam mladi igrači 1997. godišta i to nije prirodni put. To je ubrzani put, ali i naša današnja realnost. Moramo isto istaknuti da i u ovoj vrlo problematičnoj situaciji po pitanju funkcioniranja kluba, nije nimalo lako odraditi dio posla koji se od strane struke očekuje. U čestim razgovorima sa Stankom Poklepovićem siguran sam da je to čovjek koji prepoznaje ono što ovdje radimo i da će dati novu dimenziju."

Suđenje protiv Lokomotive

Poklepović: "Gotal je postigao europski gol, kasnije sam gledao snimku i zaleđe nije bilo, kod Vlašićevog je, ali ovdje nije. I nije tu kriv glavni sudac nego pomoćni. Kalinić mi je rekao i da su oni zabili drugi gol rukom, ali sudac to nikako nije mogao u gužvi vidjeti. Ne smijemo se na te stvari vaditi. Oni su bili bolji i apsolutno zasluženo su slavili i tu je točka."

Sportski direktor morao je odgovarati i na pitanja vezana uz nove igrače kao i Milevskog i Mezgu.

"Igrači koji su dovedeni, dovedeni su kao popune, a ne pojačanja, ali moraju opravdati ono što se od njih traži. Kod Mezge su ozljede utjecale na njegovu izvedbu i još nije pokazao koliko vrijedi, a što se tiče Milevskog smatrali smo da će nakon priprema biti još korisniji u nastavku prvenstva. Međutim i on se ozlijedio i vidljivo je da nije spreman i da ne može pokazati što se od njega očekuje."

Kako se igrače prozivalo za nedovoljnu angažiranost, Vučević tvrdi da će se u razgovoru s Poklepovićem klub odlučivati na takve poteze.

"Svaki igrač je profesionalac i tako se mora ponašati na treningu i na utakmici. O kaznama za nezalaganje ćemo zajedno odlučivati s trenerom." Kazne za Lokomotivu neće biti. "Ovdje nema govora o kazni, ovi igrači nemaju to u sebi da bi to namjerno radili. Sav taj stres koji se događao, njih jednostavno koči i morat ćemo ga rasčistiti.", dodao je Poklepović.

Poklepović je zadovoljan što je sjeo na klupu i smatra da je klub povukao pravi potez angažiravši ga.

"Mislim da je Hajduk ispravno postupio dovevši mene da taj proces sprovedem u realnost jer sam ja čovjek praktičar, a ne teoretičar iako mi je i teorija blizu. Pokušat ćemo sprovesti sva strateška određenja koja ćemo zajednički donijeti, a to je stvarati igrače, koristiti ih i transferirati. Imamo potencijal koji još uvijek ne može izaći s realnim rješenjima kroz igru, ali uz rad ćemo doći do cilja."

On smatra kako je glavni uzrok loših predstava u posljednje vrijeme stres koji je utjecao na igrače.

"Došla je ta nesreća odlaska trenera i došlo je do jedne agonije koja je imala još veći utjecaj na mladi kadar igrača i teško je odjednom podići."

"Još sam dovoljno vitalan, fizički i umno tako da tu nema zapreka. Bit ću u službi kluba i nadam se svemu najboljem."

Gorući problem je lijevi bočni, a u kadar se vraća Goran Jozinović.

"On će se vratiti nazad, nemamo tu šta pričati."

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.02.2015. u 19:15
    locirati, identificirati, uhititi, transferirati
    Obrisan korisnik