Nogomet

Video: Panathinaikos slavio u derbiju uz Petrićev pogodak i vratio dramu u grčko prvenstvo

Branimir Korać • nedjelja, 22.02.2015.
Video: Panathinaikos slavio u derbiju uz Petrićev pogodak i vratio dramu u grčko prvenstvo
Foto: EPA

Sjajna forma Panathinaikosa, veliki pad u formi PAOK-a i nekoliko neuvjerljivih nastupa Olympiakosa, vratili su neizvjesnost u grčko prvenstvo gdje je Panathinaikos ušao u borbu za naslov...

Šesta uzastopna prvenstvena pobjeda Panathinaikosa dovela je zelene na samo tri boda zaostatka za Olympiakosom. Ona je još vrjednija jer je upisana upravo u najvećem grčkom derbiju u kojem je PAO bio bolji s 2:1.

Nakon serije utakmica bez pobjede, u ovom kolu napokon je slavio PAOK kod Verije 3:1 čime je stigao na dva boda do Panathinaikosa, Pred njim je bila jasna računica - ili će pobjedom zakomplicirati borbu za naslov prvaka i doći Olympiakosu na tri boda ili će porazom praktički otvoriti širom vrata Olympiakosu prema novom naslovu prvaka.

Ipak, u paklenoj atmosferi Panathinaikos je stigao do pobjede 2:1.

Prvi pogodak stigao je u 49. minuti kada je loptu u svoju mrežu poslao Masuaku, a u 78. minuti domaćin je poduplao prednost nakon što je Mladen Petrić iskoristio pogrešku Olympiakosove obrane i pogodio suprotni kut.

Debelo u sudačkoj nadoknadi Alejandro Dominguez samo je smanjio na konačnih 2:1.

Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld odigrali su cijelu utakmicu, a Petrić je napustio igru u sudačkoj nadoknadi kada ga je zamijenio Klonaridis.

Grčko prvenstvo, 25. kolo:
Panathinaikos - Olympiakos 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!