Nogomet

Video: Wolfsburg nadigrao Inter, posrtaj Bilića u Bruggeu, Zenit dominantan protiv Torina

Niko Rukavina • četvrtak, 12.03.2015.
Video: Wolfsburg nadigrao Inter, posrtaj Bilića u Bruggeu, Zenit dominantan protiv Torina
Foto: FaH

U osmini finala Europske lige Wolfsburg je nadigrao i svladao Inter s 3:1 u utakmici u kojoj su Mateo Kovačić i Ivan Perišić prilike dobili u posljednjim minutama. Slaven Bilić je imao prednost sa svojim Bešiktašom u Bruggeu, ali je na kraju izgubio, dok je pobjedu upisao Nikola Kalinić sa svojim Dniprom protiv Ajaxa.

Wolfsburg – Inter 3:1

U možda najzvučnijoj utakmici osmine finala Europske lige u Wolfsburgu su se sastali istoimeni domaćin i milanski Inter. Wolfsburg je na kraju upisao zasluženu pobjedu i na uzvrat na San Siro odlazi s prednosti od 3:1. Mateo Kovačić u igru je ušao u 82. minuti utakmice, a Ivan Perišić u 87.

Nerazzurri nisu mogli bolje otvoriti utakmicu. Mauro Icardi je u 6. minuti lijepo proigrao Rodriga Palacija koji plasira loptu kroz noge Diega Benaglija za rano vodstvo Intera.

Nijemci su izjednačenje dočekali u 28. minuti. Juan Carrizo je udarac glavom Daniela Caligiurija izbio u korner iz kojeg je Kevin De Bruyne asistirao Naldu za izjednačenje.

Prvo poluvrijeme nije bilo pretjerano atraktivno, a Wolfsburg je bio opasnija momčad na terenu. Inter je u 57. minuti mogao doći do novog vodstva, međutim, Palacio je iz velike prigode pogodio vanjski dio mreže.

Kada Inter nije iskoristio svoju šansu, šest minuta kasnije De Bruyne je iskoristio veliku pogrešku golmana Intera, Carriza, čiju je loptu presjekao Vierinha i proslijedio ju do Belgijca, kojemu nije bio problem zabiti u praznu mrežu.

Carrizo je večeras definitivno bio tragičar utakmice. U 75. je De Bruyne izveo slobodni udarac i pogodio u golmanov kut za konačnih 3:1. Do kraja utakmice De Bruyne je imao dvije odlične prigode za hat-trick no nije uspio u potpunosti dotući goste iz Milana.


Club Brugge – Bešiktaš 2:1

Momčad Slavena Bilića prva je došla do vodstva na gostovanju kod Club Bruggea, no domaćini su pogocima u posljednjih pola sata uspjeli doći do vrijedne pobjede koja je na kraju mogla biti i uvjerljivija.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično nesadržajno s čak 20 prekršaja i samo jednim udarcem u okvir gola (Bešiktaš). U 13. minuti Tom De Sutter je postigao gol za Club Brugge koji mu je poništen zbog prekršaja.

Drugo poluvrijeme je bilo puno zanimljivije i sadržajnije. Već na samom otvaranju istoga, Gokhan Tore je nakon solo prodora ljevicom neobranjivo pogodio kut Bruggeovog gola. Domaćini su čekali 16 minuta na poravnanje. U 62. je Felipe Gedoz pucao iz prilične udaljenosti, a Tom De Sutter je skrenuo loptu i prevario Cenka Gönena za izjednačenje.

Brugge je u 75. zaprijetio iz slobodnog udarca, no Gönen je bio na mjestu. Nekoliko minuta kasnije, danas vrlo dobri Gedoz izborio je penal za domaću momčad iz kojeg je Lior Rafaelov bio precizan za 2:1 Bruggea. Do kraja je Brugge bio vrlo blizu još jednom pogotku, ali nisu uspjeli iskoristiti nekoliko vrlo dobrih prigoda.

Zenit St. Petersburg – Torino 2:0

Zenit je pobjedom od 2:0 u Sankt Petersburgu nad Torinom napravio veliki korak k plasmanu u četvrtfinale Europske lige. Rusi su u svim aspektima igre nadigrali Torineze koji su od 28. minute igrali s igračem manje, a u cijelom susretu nisu uputili udarac u okvir domaćeg gola.

Marco Benassi je u 12. minuti dobio svoj prvi žuti karton, a u 28. je zbog novog prekršaja isključen i ostavio je svoju momčad s 10 igrača u polju. I do crvenog kartona Zenit je bio bolja momčad, no od isključenja je postajala samo jedna momčad na terenu.

U 38. je Axel Witsel nakon odbijanca iz blizine zabio za zasluženo vodstvo Rusa. Joese Rondon je pet minuta kasnije zabio drugi gol za rusku momčad, alii mu je poništen zbog ofsajda.

Utakmica je riješena u 53. minuti. Hulk je pogodio lijevu stativu gostujućeg gola, a na odbijenu loptu natrčao je Domenico Criscito i zabio za konačnih 2:0. Do kraja utakmice Torino se potpuno povukao s ciljem da na uzvrat u Torino ne otiđe s još većim zaostatkom.

Dnipro – Ajax 1:0

Nogometaši Dnipra na domaćem su terenu svladali Ajax s minimalnih 1:0 pogotkom Romana Zozulje u prvom dijelu. Nikola Kalinić u igru je ušao u 76. minuti utakmice.

Ukrajinci su cijelu utakmicu bili bolja momčad i na kraju su zasluženo slavili. Nakon što su obje ekipe u uvodnim minutama utakmice propustile po jednu dobru prigodu Zozulja je u 30. doveo svoju momčad u vodstvo na asistenciju Jevhena Konopljanke.

U nastavku utakmice, Ajax se orijentirao na posjed lopte no nije stvarao prigode. Dnipro je bio vrlo opasan iz kontranapada i do kraja utakmice je mogao slaviti i uvjerljivije.

Europska liga

osmina finala - prve utakmice

Everton2:1Dynamo Kijev
Fiorentina1:1Roma
Napoli3:1Dinamo Moskva
Villarreal1:3Sevilla
Club Brugge2:1Bešiktaš
Dnipro1:0Ajax
Wolfsburg3:1Inter
Zenit2:0Torino

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • h-tomek12.03.2015. u 22:05
    Gol poništen zbog ofsajda? Pa gdje smo to mi?
    h-tomek
  • Obrisan korisnik12.03.2015. u 21:42
    Mentalno retardirani Mancini me već počeo živcirat stavljanjem Carizza često u prvu postavu.I Kovačiću daje malo prostora.Najviše mi je dizao tlak kad je Recobu vječno držao na klupi.
    Obrisan korisnik