Nogomet

Video: Fantastičan španjolski dvoboj, hat-trick Higuaina i najbrži gol u povijesti Vitola

Branimir Korać • četvrtak, 12.03.2015.
Video: Fantastičan španjolski dvoboj, hat-trick Higuaina i najbrži gol u povijesti Vitola
Foto: EPA

Preostala četiri susreta osmine finala Europske lige donijela su dosta uzbuđenja i pogodaka. Najbliže prolazu je Sevilla koja je u gostima svladala Villarreal...

Everton - Dinamo Kijev 2:1

Vodeća momčad ukrajinskog prvenstva iz Liverpoola odnosi poraz, ali uz gol u gostima. U drugom poluvremenu Kijevljani su pokušali ostati neporaženi, međutim u završnici im je presudio kazneni udarac koji je realizirao Romelu Lukaku.

Engleski klubovi ne briljiraju u europskim kupovima, a kako je počelo, činilo se da bi i Everton mogao na uzvrat s lošim rezultatom. Iako su Kijevljani tek započeli s drugim dijelom sezone, hrabro su se postavili i rano poveli.

Već u 14. minuti nakon ubačaja iz kornera iz blizine je loptu u mrežu poslao Oleh Husjev i domaćin se našao u problemima.

Punih pola sata Evertona nije bilo nigdje, igrao je prilično loše i nekonkretno, a onda je počelo sijevati pred vratima Šovkovskog. Nekoliko propuštenih prilika prethodilo je poravnanju koje je stiglo u 40. minuti kada je u ulozi asistenta bio Lukaku, a strijelca Steven Naismith.

U drugom poluvremenu igralo se puno bolje, za to je najzaslužniji Everton koji se morao potpuno otvoriti i krenuti po novi pogodak. On je došao u zadnjih deset minuta iz kaznenog udarca.

Leon Osman je ubacio, rukom je igrao Danilo Silva i dosuđen je kazneni udarac. U pogodak ga je pretvorio Lukaku za konačnih 2:1.

Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta za goste.

Fiorentina - Roma 1:1

U talijanskom derbiju Fiorentina i Roma remizirali su 1:1, a bliže pobjedi bio je domaćin koji je vodio do 77. minute. U međuvremenu Rimljani su promašili i penal, no neće biti nezadovoljni ovim rezultatom uoči uzvrata.

Domaćin je bio bolji protivnik u početnim minutama i to je potvrdio vodstvom već od 17. minute. Poklon Danielea de Rossija iskoristio je Mohamed Salah, sjurio se prema golu i pronašao Josipa Iličića koji zabija za 1:0.

Do poluvremena je Rudi Garcia bio prisiljen povući već dvije izmjene, van terena su završili De Rossi i Manolas, a da bi stvar bila još gora, u zadnjim trenucima prvog dijela Adem Ljajić promašio je čisti zicer za poravnanje.

Nije to bila večer Ljajića koji u 60. minuti promašuje i penal. Neto je u 16 metara skrivio kazneni udarac nad Iturbeom, ali se iskupio obranom udarca Ljajića.

Ipak u zadnjih 15 minuta Rimljani izvlače dobar rezultat. U 77. minuti Seydou Keita poravnava na 1:1, imali su i priliku za pobjedu, ali Juan Manuel Iturbe iz dobre pozicije nije dobro pucao.

Milan Badelj odradio je cijelu utakmicu i zaradio žuti karton.

Napoli - Dinamo Moskva 3:1

Hat-trick Gonzala Higuaina spasio je Napoli i donio mu oporavak od šokantnog ulaska u utakmicu. Moskovljani nisu mogli zamisliti bolji početak, ali u nastavku susreta nisu imali rješenje za domaću zvijezdu.

Već u drugoj minuti Valbuena je odlično ubacio na peterac, a Kevin Kuranyi šokirao je Napulj.

Trebalo je Napoliju vremena za oporavak, Dinamo je prijetio novim pogotkom, a onda je u 25. minuti Higuain započeo svoj show. Ghoulam je asistirao Argentincu za poravnanje, a pet minuta kasnije domaćin dolazi do prednosti. Valbuena je srušio u 16 metara Mertensa, a Higuain zabija za 2:1.

Odmah na početku drugog poluvremena novi problemi za goste. Drugi žuti karton zaradio je Zobnin i Dinamo je do kraja susreta bio osuđen na igru s igračem manje.

U 55. minuti to je kaznio Higuain svojim trećim pogotkom i već boljim rezultatom za Talijane.

Do kraja susreta domaćin je pokušao doći i do četvrtog gola, ali gosti su se obranili.

Villarreal - Sevilla 1:3

U sjajnom španjolskom dvoboju Villarreal je na svom travnjaku poražen od Seville s 3:1. Očajan ulazak u utakmicu skupo je stajao domaćina koji nije uspio doći do preokreta.

13 sekundi trebalo je Sevilli da dođe do vodstva. Gameiro je prihvatio loptu i prebacio je do Vitola koji šokira prisutne na El Madrigalu i postiže najbrži pogodak u povijesti Europske lige.

Međutim već praktički u sljedećem napadu centimetri su dijelili domaćina od poravnanja. Sjajni Vietto bio je blizu pogotka, ali greda je zaustavila njegov udarac.

Započeo je pritisak domaćina i gol je visio u zraku, no onda je Sevilla potpuno neočekivano došla do povećanja vodstva. U 27. minuti Tremoulinas je ubacio, a Mbia samo potvrdio koliko je ubojit u igri glavom.

Pet minuta prije odlaska na odmor domaćin je mogao i treći puta po loptu u mrežu, ali greda je ovaj puta zaustavila Vidala,.

Početak drugog poluvremena ponovno je donio uzbuđenja. Prvo je u 48. minuti Vietto smanjio na 2:1, ali odmah uzvraća u 50. minuti Gameiro koji podiže na 3:1.

Bio je to ujedno i konačan rezultat susreta i velika prednost za Sevillu.

Europska liga

osmina finala - prve utakmice

Everton2:1Dynamo Kijev
Fiorentina1:1Roma
Napoli3:1Dinamo Moskva
Villarreal1:3Sevilla
Club Brugge2:1Bešiktaš
Dnipro1:0Ajax
Wolfsburg3:1Inter
Zenit2:0Torino

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!