Rukomet

Nexe od ambicije dokazivanja do prilike za četvrtfinale: "I to je izazov"

Sportnet • petak, 13.03.2015.
Nexe od ambicije dokazivanja do prilike za četvrtfinale: "I to je izazov"

U subotu rukometaši Nexea i Balatonfuredija igraju utakmicu petog kola Skupine D Kupa EHF.

Nakon ovog dvoboja, kao i onog Eskilstune i Melsungena u Švedskoj, puno će toga biti jasnije. Melsungen će biti broj jedan, a eventualni drugi putnik bit će ili Nexe ili Šveđani. Može i Balatonfuredi do drugoga mjesta, no samo u teoriji. Ukoliko Füchse bude prvi u svojoj skupini, onda će najlošiji drugi ipak završiti natjecanje. Berlinske su Lisice domaćini završnog turnira pa bi u tom slučaju preskočili četvrtfinale. Do konačne su odluke ostala još dva kola u svim skupinama.

Nexe u subotu u 19 sati u našičkoj sportskoj dvorani očekuje ogled s mađarskim Balatonfuredijem.

Svoja razmišljanja s javnosti su podijelili Can Celebi i Zdenko Kordi.

"Jednostavno moramo pobijediti. Igramo u Našicama, pred svojim navijačima i tu smo favoriti. Od prve sekunde trebamo nametnuti naš tempo i način igre te učiniti sve kako bismo došli do novih bodova. Pripremamo se za tu utakmicu, krećemo od nule i ne razmišljamo o onih +12 iz prvoga kola. Očekuje nas još jedna teška utakmica jer su Mađari sigurno jači nego prije. Skupina je izjednačena, svako može iznenaditi i moramo biti oprezni", kaže Celebi.

"Bez navijača nema ničega. Prekrasan je osjećaj igrati doma, svi smo presretni što smo se vratili u Našice. Podrška koju imamo daje nam dodatnu snagu u teškim trenucima. Mislim kako smo postigli poseban sklad s navijačima. To zajedništvo je rezultiralo velikim uspjesima ove sezone. Hvala svima na podršci koju smo imali protiv Vojvodine, Melsungena, Eskilstune i Metalurga, ali sutra je novi dan i novo dokazivanje", dodao je.

"Leti vrijeme, lete utakmice. Ritam je stvarno žestok i potrebna nam je brzinska prilagodba. Ovo iskustvo moramo iskoristiti za bržu i bolju koncentraciju s utakmice na utakmicu. Fokus mora biti na svaku pojedinačnu utakmicu i svi bi trebali iz svake utakmice izvući ono dobro i to ponavljati što češće", najavio je Kordi.

"Momčadi u skupini su podjednake, svaka je utakmica nova. Malo odskače tek Melsungen. Sutra nas očekuje dvoboj s Balatonfuredijem, u prvome smo kolu odigrali našu najbolju utakmicu, a oni svoju možda i najlošiju. Tu prvu utakmicu u potpunosti treba izbaciti iz glave jer nas sutra čeka nešto sasvim drugačije", nastavio je.

"Krenuli smo s ambicijom dokazivanja i to je bolja varijanta nego rezultatski presing. Kada je to postalo opterećenje onda su počeli problemi. No, i to nam je novi izazov s kojim se treba naučiti nositi. Mi idemo u svakoj utakmici na pobjedu, ali treba se naučiti ponašati u situaciji kada pobijediš ili izgubiš ili igraš neriješeno. Previše emocija u bilo kojoj situaciji može stvoriti problem. Kemija između igrača i navijača je odlična, želio bih neka bude i još bolja ako je to moguće. Naši se igrači trebaju opustiti i igrati rukomet kako bi svi zajedno u tome uživali, svi smo to zaslužili", zaključio je Kordi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!