Nogomet

Video: Brugge razočarao Bilićev Bešiktaš, sigurni Wolfsburg i Sevilla, Dnipro u produžetku do ključnog gola

Borna Rupnik • četvrtak, 19.03.2015.
Video: Brugge razočarao Bilićev Bešiktaš, sigurni Wolfsburg i Sevilla, Dnipro u produžetku do ključnog gola
Foto: EPA

Club Brugge, Sevilla i Wolfsburg potvrdili su svoje pobjede u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka, a Torino je uspio je samo prepoloviti prednost Zenita. U Amsterdamu su se morali igrati produžeci.

Bešiktaš - Club Brugge 1:3 (ukupno 2:5)

Momčad Slavena Bilića u dobitnoj je poziciji bila samo 13 minuta. Na početku nastavka, naime, sjajno je pogodio Ramon Motta u rašlje za 1:0. No, Club Brugge je potom uzvratio s tri pogotka i razočarao turske navijače.

Bešiktaševoj je obrani prvo pobjegao De Sutter, a potom i dva puta Bolingoli-Mbombo. U sudačkoj nadoknadi nepotreban je prekršaj napravio i Sahan te je domaćin susret završio s desetoricom.

Inter - Wolfsburg 1:2 (ukupno 2:5)

Težak zadatak koji je Inter imao poslije prve utakmice postao je još teži u 24. minuti. Razigrani De Bruyne poslužio je Caligiurija, koji uz malo sreće matira Carriza. Tračak nade Interu vratio je Palacio zaključivši efektnu akciju u 71. minuti, no Bendtner u samoj završnici donosi novu pobjedu Wolfsburgu.

Mateo Kovačić igrao je u početnoj postavi Intera, ali ga je u 55. minuti zamijenio Kuzmanović, a Ivan Perišić ušao je u 73. minuti umjesto strijelca Caligiurija. Marcelo Brozović nema pravo nastupa za Inter u Europi.

Sevilla - Villarreal 2:1 (ukupno 5:2)

Branitelj naslova Sevilla je u uzvrat ušla s komfornih 3:1, a "nula" na semaforu stajala je sve do 69. minute, kada je Iborra lako pogodio na nesebičnu asistenciju Bacce. Ubrzo je izjednačio Dos Santos iz slobodnog udarca sa 16 metara, ali Žuta podmornica potom je ostala bez isključenog Baillyja.

Prednost igrača više iskoristio je Suarez samo tri minute po svom ulasku u igru. Na ubačaj Tremoulinasa glavom je postavio konačnih 2:1.

Torino - Zenit 1:0 (ukupno 1:2)

Talijani su uspjeli prepoloviti rusku prednost iz prve utakmice, no kako se to zbilo tek na ulasku u 90. minuti, nije im preostalo previše vremena za potpuni povratak. Strijelac je bio Glik nakon kornera Bova, a Zenit je tako uz minimalni poraz osigurao svoje mjesto u ždrijebu četvrtfinala.

Ajax - Dnipro 2:1 (produžetak, ukupno 2:2)

Nizozemski je predstavnik poravnao rezultat iz Ukrajine u 60. minuti, kada se probio Bazoer i zatresao mrežu. Tako se moralo u produžetak, u kojemu je Dnipro stigao do, pokazat će se, ključnog gola. Konopljanka je u 97. minuti sve napravio sam i naciljao donji kut za 1:1.

Van der Hoorn je u 117. minuti pogodio za pobjedu Ajaxa i neizvjesne zadnje minute, ali Kopljanici do trećeg gola više nisu stigli. Nikola Kalinić odigrao je cijelu utakmicu u napadu Dnipra.

Europska liga

osmina finala - uzvrati

Dinamo Moskva0:0Napoli
Roma0:3Fiorentina
Dynamo Kijev5:2Everton
Ajax2:1 *Dnipro
Bešiktaš1:3Club Brugge
Inter1:2Wolfsburg
Sevilla2:1Villarreal
Torino1:0Zenit

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren20.03.2015. u 08:27
    Bešiktaš je izgledao kao amaterska momčad. Golman i obrana su ispali iz nekog crtića. Fantastična utakmica DK - Everton.
    Zdren
  • vlacng19.03.2015. u 23:29
    Ovaj Brugge pozitivno iznenadio, stvarno igraju lijep nogomet.
    vlacng