Liga prvaka - Osmina finala, osmina finala - uzvrati, 22.03.2015, 16:50 h
KIF Kolding 23:21 RK Zagreb
RK Zagreb

Poraz kao pobjeda: Zagreb sačuvao prednost u Danskoj i prošao u četvrtfinale Lige prvaka

Davor Kovačević • nedjelja, 22.03.2015.
Poraz kao pobjeda: Zagreb sačuvao prednost u Danskoj i prošao u četvrtfinale Lige prvaka
Foto: FaH

Odličnu utakmicu odigrao je Zagreb i u Brondbyju i iako poražen s 21:23, nakon tri godine prošao je među osam najboljih europskim momčadi.

KIF Kolding Kopenhagen – PPD Zagreb 23:21 (11:9)

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka
BRONDBY – Brondby Hallen, gledatelja: 5000

Suci: Raluy Lopez / Sabroso Ramirez (Španjolska)

KIF Kolding Kopenhagen: Hvidt (6 obrana), Cleverley (3 obrane); Karlsson 2, Boesen, Laen 1, K. Andersson 3, Jorgensen, L. Anderson 2, Spellerberg 6, Pedersen, Dolk 6, Landin 1, Irming Andersen, Viudes, Jensen 1, Stefansson
Trener: Aron Kristjansson

PPD Zagreb: Ivić (3 obrane), Stevanović (6 obrana); Brozović 2, Stepančić 3, Čelica, Šprem 1, Šebetić 1, Raković, Horvat 5, J. Valčić 2, T. Valčić, Obranović 5, Vuglač, Kovačević 1, Pavlović, Čorić
Trener: Veselin Vujović

Sedmerci: KIF Kolding Kopenhagen: 6/6 ; PPD Zagreb: 1/2
Isključenja: KIF Kolding Kopenhagen: 10 min; PPD Zagreb: 14 min

“Plinari izgorjeli u Kopenhagenu, to nećete pisati nakon utakmice u nedjelju“, govorio je Veselin Vujović prije utakmice sezone u Danskoj. I još je jednom potvrdio da je bio u pravu. Iako poražen, Zagreb je ponovio uspjeh iz sezone 2011./2012. kada je prošao Metalurg i izborio ulazak među elitu Lige prvaka.

Bila je ovo zrela utakmica zagrebaša gdje se poraz proslavio kao pobjeda. Nisu izgorjeli u paklu Brondby arene, gdje osim Flensburga u prvom kolu nitko nije stradao s više od tri gola razlike. I to je bio jedan od zaloga optimizma zagrebaša kao i priloženo iz prve utakmice gdje su na vidjelo izašle sve mane puno skupljih Danaca. Zapravo, tih +5 ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo, a kad su Danci opasnije zaprijetili ili se ukazao odlični Stevanović ili je zagrebački napad odigrao najbolje kada je trebalo.

Zagreb je otvorio s 3-2-1 obranom, istom onom koja je Dance gotovo pa učinila amaterima u Zagrebu. Varirala je ta obrana kako vjetar puhne, a i Danci su pokazali da su ovog puta izašli nešto spremniji na Vujovićeve taktičke varke.

Osim uvodnog „curenja“ na crtu, ta obrana u prvih deset minuta opet je Dance učinila bezidejnima u više navrata. Obranović je u početku vukao Zagreb, jedini je ulazio tamo gdje se „piju batine“. Šebetić je dobio prednost ispred Stepančića i u početku ispratio raspoloženog Obranovića.

Španjolski sudački par imao je nešto „veće oči“ u Zagrebovoj obrani, Vuglač je u prvih 11 minuta skupio već dva isključenja, i praktički se isključio iz utakmice, Zagreb do kraja poluvremena četiri. Onaj loši Zagrebov trademark nastupio je u razmaku od 13 do 23. minute kada su zagrebaši ostali na jednom pogotku, pa su Danci čak i bez jedne Hvidtove obrane serijom 3-0 prvi put poveli s tri gola razlike (9:6).

U tim trenucima Kelentrić je pogodio sa Stevanovićem, iako je Ivić skupio tri obrane do 25. minute, koji je u posljednjih pet minuta prvog dijela obranio tri super važne lopte iz kojih je proizašao i jedan lakši pogodak, itekako važan za priključak (9:10).

Još bolje Zagreb je otvorio drugo poluvrijeme, čvršće u obrani, raznovrsnije u napadu. Rezultat toga bilo je i prvo vodstvo s 13:12 u 38. minuti, nakon nekoliko uvodnih. Nove crne minute uslijedile su kada je Kolding stao u 5-1 obranu. Pavlović je prodao dvije lopte, a Danci su najprije prokockali priliku za novih +3 kada je Stevanović spasio Zagreb s igračem manje, pa potom deset minuta prije kraja ponovno bili na polovici onog potrebnog (19:16).

Hrvatski prvak uzvratio je s dva pogotka i od 54. minute to je bio znak da Danci moraju hvatati šest golova razlike. Posljednjih šest minuta zagrebaši su to rutinirano sačuvali i započeli s velikim slavljem usred Danske.

Liga prvaka - Osmina finala

osmina finala - uzvrati

Telekom Veszprem37:31La Rioja
Barlinek Industria Kielce31:33Montpellier
Vardar Skoplje31:20Orlen Wisla Plock
Barcelona29:22Aalborg Handball
Kiel33:28Flensburg
Paris Saint-Germain23:22Dunkerque
OTP Bank Pick Szeged31:29Rhein-Neckar Löwen
KIF Kolding23:21RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir23.03.2015. u 21:47
    Odličan uspjeh za ovu mladu momčad. Čestitam!!
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik23.03.2015. u 10:02
    Ajde konačno 1/4-finale. To je već lijepi uspjeh. Vujović je pokazao, koliko dobar trener znači za mladu momčad. Da je goluža bio na klupi ne bi prošli ni skupinu! Kada vidim kako trener koji zna, dobro vodi momčad, dođe mi muka kada se sjetim tko nam je bio i tko nam je novi izbornik... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.03.2015. u 09:56
    dobar mi je Vujović, najviše zbog stava, ali malo previše rotira, u prvoj utakmici je kriv za oni pad
    Obrisan korisnik
  • narada10823.03.2015. u 00:44
    prije nego što je Vujović prije sedam mjeseci (!) došao nisam dao Zagrebu nikakve šanse šta se Evrope tiče, što zbog odlazka vrlo važnih igrača tipa Špiler, što zbog manjka struke na klupi. Nakon Goluže se na žalost i kod Bote brzo vidjelo da ne može nešto pokrenuti. Drugo kod Vujovića, prva... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik22.03.2015. u 20:46
    eto što znači dobar trener...s golužom i onim dvoršakom i sličnima nebi ni grupu prošli,a da ne pričam tek da bi ukupno vjerojatno s preko 10golova razlike ispali od koldinga
    Obrisan korisnik