Liga prvaka - Četvrtfinale, četvrtfinale - prve utakmice, 11.04.2015.
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 20:22 Barlinek Industria Kielce
Barlinek Industria Kielce

Kielce na krilima Štrleka i uz veliku borbu osigurao gostujuće slavlje nad Vardarom

Zvonka Keliš • subota, 11.04.2015.
Kielce na krilima Štrleka i uz veliku borbu osigurao gostujuće slavlje nad Vardarom
Foto: EPA

Momčad Kielcea u prvom je četvrtfinalnom susretu nakon velike borbe u Skoplju uspjela osigurati slavlje nad Vardarom. Pred uzvrat u Poljskoj Kielce je osigurao dva pogotka prednosti, a do njega su predvodila kako hrvatska krila tako i vratar Marin Šego, dok se na suprotnoj strani sigurnim pokazao još jedan hrvatski rukometaš, Igor Karačić.

Poljski prvak Kielce u prvom je četvrtfinalnom susretu Lige prvaka svladao ekipu Vardara. U gostima je u Skoplju poljska momčad tako osigurala dva pogotka prednosti pred uzvrat koji je na rasporedu za osam dana u Kielceu. Iako susret bolje otvara momčad Vardara predvođena s više od pet tisuća svojih navijača, njen suparnik vrlo brzo hvata priključak i poravnava rezultat da bi u nastavku Makedonci još jednom osigurali sigurnu prednost, a potom ga Kielce i ponovno sustiže, kao i preokreće u svoju korist za konačno slavlje.

U susret bolje ulazi domaćin, dok gosti na svoj prvi pogodak čekaju punih šest minuta. Siguran je tada Michal Jurecki, a nedugo zatim vrijeme je i za poravnanje rezultata (4:4). U narednim se minutama ponovno ističe domaća momčad koja još jednom osigurava prednost od dva pogotka, no gostujuća momčad nanovo lovi svog suparnika i ne dopušta mu da se znatnije odvoji, dapače, pri ulasku u završnicu prvoga poluvremena preokreće i rezultat u svoju korist za minimalnih 9:8 da bi se uz veliku borbe u i čvrste obrane na obje strane te dobre reakcije i hrvatskog vratara Marina Šege na predah otišlo s izjednačenih 11:11.

Uvodne minute nastavka donose bolju igru domaćih rukometaša koje predvodi vratar Arpad Šterbik koji, pak, svoju mrežu mirnom drži punih deset minuta drugoga poluvremena. No, sredina drugoga dijela donosi buđenje Poljaka koje do novog minimalnog vodstva (16:15) vode Karol Bielecki i Manuel Štrlek. Od tada gostujući rukometaši čuvaju stečeno vodstvo te ga uz nekoliko brzih i lakih pogodaka, posebice hrvatskih krila Štrleka i Ivana Čupića, samo povećavaju na 22:19, dok konačnih 20:22 postavlja Hrvat iz suparničkih redova, Igor Karačić .

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Manuel Štrlek s pet postignutih pogodaka, Ivan Čupić dodao je njih tri, Denis Buntić i Željko Musa nisu se upisali u listu strijelaca, Marin Šego sakupio je šest obrana, dok je najbolji kod Vardara bio Sergej Gorbok s pet golova, Igor Karačić zabio je njih četiri, a Arpad Šterbik je zaustavio deset lopti.

Liga prvaka - Četvrtfinale

četvrtfinale - prve utakmice

RK Zagreb23:25Barcelona
Vardar Skoplje20:22Barlinek Industria Kielce
Paris Saint-Germain24:24Telekom Veszprem
OTP Bank Pick Szeged31:29Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!