Rukomet

U infarktnoj završnici PSG osigurao remi s Veszpremom, Blaževićev Szeged slavio nad Duvnjakovim Kielom

Danijela Lemaić • nedjelja, 12.04.2015.
U infarktnoj završnici PSG osigurao remi s Veszpremom, Blaževićev Szeged slavio nad Duvnjakovim Kielom
Foto: EPA

Ove nedjelje odigrane su posljednje dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka uoči uzvratnih dvoboja, a nakon Barcelone i Kielcea do slavlja je stigao i mađarski Pick Szeged koji je pred domaćom publikom iznenadio Kiel te na uzvrat putuje s dva pogotka prednosti. Dvoboj PSG-a i Veszprema završio je bez pobjednika nakon što je sa zvukom sirene Luc Abalo zatresao protivničku mrežu i osigurao vrlo zanimljiv uzvratni dvoboj u Veszprem Areni.

PSG – MKB - MVM Veszprem 24:24 (10:12)

Prvi međusobni susret u četvrtfinalu Lige prvaka PSG i Veszprem završili su rezultatom 24:24 i osigurali zanimljivu uzvratnu utakmicu u Veszprem Areni za tjedan dana. U napetom ogledu prvi su poveli gosti pogotkom Momira Ilića u trećoj minuti, ali minutu kasnije Luc Abalo je izjednačio. Najveća prednost Veszprema u prvom dijelu bila su vodstva od plus tri, no domaćin uspijeva i poravnati rezultat na 7:7 da bi se njegov suparnik ubrzo nanovo odvojio. PSG je stalno bio za vratom Veszpremu koji je prvo poluvrijeme uspio završiti rezultatom 12:10.

U drugom dijelu utakmice gosti su uspjeli otići na velikih plus pet pogotkom Gašpera Marguča (21:16), ali domaćini su smanjili prednost Veszprema na samo dva gola razlike pogocima Williama Accambraya. PSG je do posljednje minute došao na gol zaostatka, a Abalo je lijepo zaokružio utakmicu i pogodio za konačnih 24:24. Najuspješniji su bili Mikkel Hansen i Momir Ilić svaki s po osam pogodaka, Renato Sulić se u strijelce kod Veszprema upisao dva puta, dok je Igor Vori upisao jedan gol za PSG, a Marko Kopljar i Jakov Gojun nisu se upisali u listu strijelaca.

MOL-Pick Szeged - THW Kiel 31:29 (17:15)

Ekipa njemačkog Kiela bori se s povredama unutar svojih redova te je znala da je očekuje teško gostovanje kod Pick Szegeda u sklopu četvrtfinala Lige prvaka. Mađarski viceprvak odlično je otvorio susret, napad mu je odlično funkcionirao te je nakon 15 minuta igre ostavio Kiel na minus četiri (6:10). Promijenio je tada obranu Alfred Gislason, koja je, pak, uspjela onemogućiti napad Pick Szegeda. S druge strane terena put do mreže počeli su pronalaziti njemački rukometaši stoga u 22. minuti Aron Palmarsson dovodi Kiel na samo dva pogotka zaostatka (11:13), a tri minute kasnije Rene Toft Hansen zabija za 13:14. No, u posljednje dvije minute prvog dijela susreta osjetio se pad koncentracije kod Kiela i domaćin preko Ferenca Ilyesa ponovno odlazi na +3 (16:13) da bi se na odmor otišlo pri rezultatu 17:15 nakon što siguran biva Henrik Lundström.

Prvih 15 minuta drugog poluvremena Pick Szeged je održavao stečeno vodstvo, a u ključnim trenucima probudili su se vratari kod obje ekipe i susret pretvorili u neizvjesnu utakmicu. Kiel je uz obranu Kima Sonnea-Hansena te uz pogodak Lundströma u 50. minuti uspio izjednačiti na 26:26 te se pogodak za pogodak igralo sve do posljednje minute dvoboja kada je svoja vrata još jednom zaključao Piotr Wyszomirski i tako zagorčao Nijemcima, dok raspoloženi Dejan Bombač osigurava Pick Szegedu slavlje 31:29 i povoljan rezultat uoči uzvrata u Sparkassen Areni. Pick Szeged do pobjede je vodio Dejan Bombač sa šest pogodaka, Alen Blažević se nije upisao u listu strijelaca, ali je dao svoj obol u obrani, dok je vratarski tandem Sierra- Wyszomirski sakupio 17 obrana. Kod Kiela se istaknuo Steffen Weinhold s pet zgoditaka, Domagoj Duvnjak dodao je dva, a na vratima je Kim Sonne-Hansen zaustavio osam protivničkih napada.

Tekst: Danijela Lemaić, Simona Margetić

Liga prvaka - Četvrtfinale

četvrtfinale - prve utakmice

RK Zagreb23:25Barcelona
Vardar Skoplje20:22Barlinek Industria Kielce
Paris Saint-Germain24:24Telekom Veszprem
OTP Bank Pick Szeged31:29Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!