Nogomet

Vulić: "Nadam se Hajdukovom oporavku", Vučević: "Split strpljivo čekao, dobio što je tražio"

Borna Rupnik • srijeda, 22.04.2015.
Vulić: "Nadam se Hajdukovom oporavku", Vučević: "Split strpljivo čekao, dobio što je tražio"
Foto: Duje Bonačić

Zoran Vulić i njegov Split u srijedu slave ulazak u finale Hrvatskog kupa, a Goran Vučević i njegov Hajduk produžili su svoju rezultatsku krizu.

Splitsko polufinale Kupa pripalo je sastavu Zorana Vulića, koji je pogotkom Sokola Cikalleshija s bijele točke svladao Hajduk 1:0 te s ukupnih 2:1 izborio mjesto u finalu.

"Miješaju mi se pozitivne i negativne emocije. Igrao sam protiv kluba svoje mladosti te ne mogu biti objektivan i realan, ali mogu reći da je zasluženo prošla bolja momčad. Nadam se da će se Hajduk oporaviti i vratiti tamo gdje mu je i mjesto", poručio je Vulić poslije slavlja na Parku mladeži.

U finalu će Split igrati protiv Rijeke ili Dinama. Zagrepčani imaju prednost 2:1 iz prve utakmice u Zagrebu.

"Igra se samo jedna utakmica i nikome neće biti lako s nama. Možemo se nositi sa bilo kojim protivnikom", naglasio je Vulić.

Novopečeni trener Hajduka Goran Vučević nekoliko je riječi posvetio razvoju situacije na terenu.

"Split je stajao u obrani, strpljivo čekao priliku i dobio što je tražio. Mi smo pokušali dignuti momčad poslije negativnih rezultata, ali nismo uspjeli. Dali smo sve od sebe, borili se, ali put do gola nismo našli", kaže.

"Suđenjem nisam zadovoljan, ali jedanaesterac neću komentirati", nastavio je Vučević, "a Split je zasluženo prošao i želim mu sreću u finalu - osim ako to znači da mi nećemo u Europsku ligu".

Vučević je naglasio kako se u taboru Hajduka nikome ništa ne može zamjeriti zbog ovog ispadanja, premda je osvajanje Kupa moglo "spasiti sezonu", a policija je morala zaustavljati navijače Bilih koji su poslije susreta imali neugodne poruke za igrače.

"Nemam zamjerki, živjeli smo zajedno, pokušali se zajedno izvući. Nije lako, razgovarat ćemo večeras, a ja kao trener najviše odgovaram. Pritisak je golem, a nedostajalo nam je i svježine. Željeli smo napasti, ali Split se kompaktno branio", zaključio je.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2015. u 08:38
    Kao da si me prisluškivao ... Potpisujem svaku riječ.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2015. u 23:55
    a prije tekme trener hajduka izjavi da su oni favoriti i da sve osim pobjede hajduka je iznenađenje.hahahaha,kako bahato,eto ti sad,vani si
    Obrisan korisnik
  • sportoz22.04.2015. u 23:18
    Sokol ga nije volio...
    sportoz
  • Hrvoje199022.04.2015. u 22:53
    Nikog ko objektivno prati naš nogomet ovo ne čudi, niti je prolaz Splita iznenađenje. Svakom sa zdravim očima je jasno da Hajduk ne vridi pare, i da mu nije imena da bi ovu sezonu tavorija u borbi sa Belupon, Istron, Zadron, po ničemu ne bi odskaka.Tako da se neću naslađivat, makar mi je drago šta... [više na forumu]
    Hrvoje1990
  • nikoništ22.04.2015. u 19:57
    aha!!!!!!!!!!!
    nikoništ