Nogomet

Video: Perišić strijelac u remiju Wolfsburga za oproštaj od Europe, Sevilla slavi Gameira

Branimir Korać • četvrtak, 23.04.2015.
Video: Perišić strijelac u remiju Wolfsburga za oproštaj od Europe, Sevilla slavi Gameira
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti Europske lige. Kalinićev Dnipro, Strinićev Napoli, Badeljova Fiorentina i Sevilla igrat će u polufinalu nakon što su uspješno odradili posao u uzvratnim susretima.

Dnipro - Club Brugge 1:0 (0:0)

Tvrdu utakmicu odigrali su Dnipro i Club Brugge u Belgiji, a nešto slično moglo se očekivati i u uzvratu. Na kraju je tako i bilo, a presudio je jedan pogodak u 180 minuta igre.

Dnipro se u uzvratu postavio kao domaćin, tražio je pogodak i pobjedu dok se Brugge zatvorio i tražio svoju priliku iz kontranapada. U prvom poluvremenu nedostajalo je prilika, domaćin je imao nekoliko prijetnji, ali ne i konkretnih, dok je s druge strane Brugge rijetko dolazio na polovicu Ukrajinaca.

U drugom poluvremenu slična slika, a napadi su se domaćinu isplatili u završnici susreta. U 82. minuti Rotan je proigrao Šahova koji se izborio za prostor i lijepo pogodio za vodstvo i pobjedu Dnipra.

Tek nakon tog gola pokušali su gosti nešto napraviti, ali je bilo kasno. Nikola Kalinić u dresu Dnipra ušao je u igru u 72. minuti.

Fiorentina - Dinamo Kijev 2:0 (1:1)

Iako je kijevski Dinamo bio taj koji je trebao pogodak u gostima i pobjedu kako bi prošao dalje, Fiorentina je svih 90 minuta bila bolji protivnik. Završilo je 2:0 za Talijane uz pogodak u 94. minuti, a realno domaćin je trebao dosta ranije zaključiti priču.

Već u prvih deset minuta Fiorentina je trebala imati solidnu prednost. Propustila je tri sjajne prilike, a samo centimetri dijelili su domaćina od gola kada je Alonso odlično pucao, ali se njegovom udarcu ispriječila greda.

Pritisak domaćina bio je konstantan, a od 40. minute gosti su igrali i s igračem manje. Dogodilo se to u kaznenom prostoru Fiorentine kada je Lens pao, a sudac procijenio da je riječ o simuliranju te mu pokazao drugi žuti karton.

Tri minute kasnije Fiorentina je povela. Joaquin je ubacio, a Mario Gomez razveselio domaće navijače.

Odmah na početku drugog dijela lopta je odsjela na stativi Kijevljana nakon pokušaja Saleha i domaćin je nastavio nizati prilike. Tek u samoj završnici Kijevljani su zaprijetili kada je Jarmolenko bio blizu pogotka. Praktički iz iste akcije Vargas je pobjegao u kontru, bio je prebrz za obranu Dinama i završio priču drugim pogotkom.

Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta za Dinamo dok je Milan Badelj kod domaćina ušao u 79. minuti.

Napoli - Wolfsburg 2:2 (4:1)

Nekakvih velikih neizvjesnosti po pitanju prolaza u dvoboju između Napolija i Wolfsburga nije bilo. Talijani su već u Njemačkoj riješili pitanje prolaza, slavili su s visokih 4:1 i bilo je jasno da u uzvratu neće biti neke velike drame.

Rafa Benitez ipak nije prepuštao ništa slučaju, nije odmarao igrače i postavio je vrlo jaku momčad na travnjak.

Nakon što u prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, u 20 minuta drugog dijela Napoli je pobjegao na 2:0 i činilo se da ide prema drugoj pobjedi.

Prvo je u 50. minuti Gonzalo Higuain sjajnim dodavanjem pronašao Josea Callejona koji uz pomoć odbijene lopte pogađa mrežu Diega Benaglija da bi u 66. minuti Dries Mertens povisio na 2:0.

Ipak Wolfsburg je uspio do kraja doći do poravnanja i to golom Timma Klosea glavom nakon kornera te Ivana Perišića također glavom nakon ubačaja Guilavoguija.

Ostalo je tih 2:2 u susretu u kojem je Perišić odigrao svih 90 minuta.

Zenit - Sevilla 2:2 (1:2)

Sevilla slavi Kevina Gameira koji joj je pogotkom u 85. minuti donio prolaz protiv Zenita. Činilo se da će susret otići u produžetke, ali Gameiro u završnici susreta u jeku napada Zenita postiže pogodak.

Zenit je bio bolji protivnik i činilo se da je bliži prolazu, međutim Sevilla je u završnici ipak bila sretnija.

Počelo je pogotkom Seville i to već u šestoj minuti kada je Vitolo izborio kazneni udarac koji je Carlos Bacca pretvorio u pogodak nakon čega Zenit kreće po preokret.

U prvom poluvremenu nije došao do pogotka, ali je zato već na startu drugog dijela izjednačio. Iz blizine je loptu u mrežu poslao Rondon i vratio Ruse u igru.

Opasan je kao i uvijek bio Hulk koji je propustio nekoliko prilika prije nego li je svladao Beta na spektakularan način. Iz velike udaljenosti primijetio je da je vratar Seville napustio vrata, uputio je udarac i lopta je prešla gol liniju.

Nakon tog pogotka domaćin je propustio još nekoliko prilika i za to je stigla kazna u 85. minuti za Sevillin prolaz.

Europska liga

četvrtfinale - uzvrati

Dnipro1:0Club Brugge
Fiorentina2:0Dynamo Kijev
Napoli2:2Wolfsburg
Zenit2:2Sevilla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.04.2015. u 21:17
    Prika, ako nisi u stanju iznijeti argumentirani osvrt na moju tvrdnju molim te da se ubuduće više ne javljaš. I čemu vrijeđanje na osobnoj razini ?
    Obrisan korisnik
  • cameosis24.04.2015. u 15:56
    ovdi je samo jedan mongoloid, a to si ti, prika.
    cameosis
  • Obrisan korisnik24.04.2015. u 02:50
    retardirani perišić zabio gol i razrezao sebi glavu haha koja budala, pravi berlavi mongoloid
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.04.2015. u 00:06
    talijani dominiraju, englezi kroz 2-3godine će ostat na 3 predstavnika u ligi prvaka! jer rade istu grešku koju su i talijani godinama radili,podcjenjuju europsku ligu i neda im se igrat,a za ligu prvaka nisu dovoljno dobri da skupljaju bodove za koeficijent
    Obrisan korisnik