Nogomet

Pretplaćeni na 0:0 u vječnim derbijima: Benfica sačuvala prednost nad Portom, Dynamo nad Šahtarom

Borna Rupnik • nedjelja, 26.04.2015.
Pretplaćeni na 0:0 u vječnim derbijima: Benfica sačuvala prednost nad Portom, Dynamo nad Šahtarom
Foto: EPA

Najveći derbiji Ukrajine i Portugala u nedjelju nisu ponudili niti jedan pogodak te su Dynamo iz Kijeva i Benfica očuvali postojeće stanje.

U vječnom derbiju portugalskog nogometa, Benfica i Porto susret bez pogodaka odigrali su na Benficinom terenu u Lisabonu, a domaćin je tim rezultatom sačuvao tri vrijedna boda prednosti na vrhu tablice. Do kraja portugalskog prvenstva još su četiri kola.

Mreže se nisu tresle niti u vrlo nervoznom ukrajinskom derbiju, između kijevskog Dynama i Šahtara iz Donecka. Sudac je imao pune ruke posla, susret je nakratko i prekinut zbog pirotehnike, a vratari Pjatov i Šovkovski odradili su svoj posao. Kijevljane je spasio i okvir gola, nakon pokušaja Luiza Adriana u drugom dijelu.

Darijo Srna i Domagoj Vida odradili su svih 90 minuta na desnim bokovima svojih momčadi. Dynamo je tako ostao na pet bodova prednosti ispred Šahtara.

Dnipro Nikole Kalinića pobijedio je Iličevec 1:0 te se primaknuo Šahtaru na samo jedan bod zaostatka. Hrvatski je napadač odigrao cijelu utakmicu.

U Srbiji, rezultatom 0:0 završio je derbi Crvene zvezde i Partizana, koji je ovoga puta završio s 40 privedenih te više od 80 ozlijeđenih u neredima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199026.04.2015. u 23:29
    Normalno kad san ja obe igra oba daju gol. Da do kraja sezone igran samo to, gola ne bi upalo...
    Hrvoje1990