Nogomet

Svjetski prvak Kramer: "Nažalost, uopće se ne sjećam finala Svjetskog prvenstva. Boli me čak i kad gledam"

Borna Rupnik • četvrtak, 21.05.2015.
Svjetski prvak Kramer: "Nažalost, uopće se ne sjećam finala Svjetskog prvenstva. Boli me čak i kad gledam"
Foto: EPA

Christoph Kramer, njemački reprezentativac i član Borussije iz Mönchengladbacha, priznaje da se ne sjeća svog nastupa u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Prošlog je ljeta Njemačka na Maracani pobijedila Argentinu 1:0 i osvojila naslov prvaka svijeta, a utakmicu je pomalo neočekivano u prvoj postavi Elfa počeo Christoph Kramer. Kramer je uskočio umjesto Samija Khedire, koji se ozlijedio na zagrijavanju.

"Nisam uopće očekivao da ću putovati na Svjetsko prvenstvo, a kamoli početi neku utakmicu. Bio sam nevjerojatno uzbuđen, kao da letim, dok s druge strane ako pogriješite u takvoj utakmici možete prekrižiti povratak u Njemačku", iznenadila je ta odluka izbornika Joachima Löwa i samog nogometaša.

No, već u prvom dijelu utakmice Kramer je morao napustiti igru zbog sudara glavom s protivničkim igračem, a po završetku finala glavni je sudac otkrio kako ga je njemački reprezentativac došao pitati "radi li se stvarno o finalu Svjetskog prvenstva".

"Nebrojeno sam puta pogledao snimku finala. Bilo je to nešto posebno, ali nažalost uopće ga se ne sjećam. Izgleda da sam dobio snažan udarac, boli me čak i kad gledam na televiziji. Ne sjećam se što se dogodilo, sve mi je bilo gotovo u trenutku. Čini se da me uistinu boljelo", prepričao je Kramer Fifi.

Kramera je u 31. minuti zamijenio Andre Schürrle, a pobjednički je pogodak postigao Mario Götze, upravo na asistenciju Schürrlea.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2015. u 09:09
    Naši se ne sjećaju ni da su nastupili na svjetskom
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199021.05.2015. u 21:27
    To je stvarno bit pegula hah
    Hrvoje1990