Europska liga, Finale, 27.05.2015, 20:45 h, Varšava
Suci: Martin Atkinson
Dnipro
Dnipro
Nikola Kalinić 7'
Ruslan Rotan 44'
2:3(2:2) Sevilla
Grzegorz Krychowiak 28'
Carlos Bacca 31', 73'
Sevilla

Video: Sevilla po četvrti puta osvojila trofej pobjednika Europske lige, Kalinić strijelac za Dnipro

Branimir Korać • srijeda, 27.05.2015.
Video: Sevilla po četvrti puta osvojila trofej pobjednika Europske lige, Kalinić strijelac za Dnipro
Foto: EPA

U Varšavi je Sevilla obranila trofej pobjednika Europske lige. Ovaj puta u Varšavi je bila bolja od Dnipra s 3:2 kojem nije pomogao pogodak Nikole Kalinića. Carlos Bacca bio je junaka Španjolaca...

Dnipro
Sevilla
Dnipro
Sevilla
71
Denis Bojko
44
Artem Fedecki
23
Douglas
14
Evgeni Čeberjačko
12
Leo Matos
7
Jaba Kankava
(do 85')
25
Valerij Fedorčuk
(do 68')
99
Matheus
29
Ruslan Rotan
10
Jevhen Konopljanka
9
Nikola Kalinić
(do 78')
Pričuvni igrači
19
Roman Bezus
68'
22
Jevhen Seleznjov
78'
28
Jevgenij Šahov
85'
Trener
Miron Markevič
29
Sergio Rico
22
Aleix Vidal
6
Daniel Carrico
15
Timothee Kolodziejczak
2
Benoit Tremoulinas
25
Stephane M'Bia
4
Grzegorz Krychowiak
10
Jose Antonio Reyes
(do 58')
19
Ever Banega
(do 87')
20
Victor Vitolo
9
Carlos Bacca
(do 82')
Pričuvni igrači
23
Coke
58'
7
Kevin Gameiro
82'
12
Vicente Iborra
87'
Trener
Unai Emery

Finalni dvoboj Europske lige u Varšavi između branitelja naslova Seville i iznenađenja natjecanja Dnipra nekako je pao u sjenu svih događanja oko Fife, uhićenja, korupcije...

Ukrajincima i Španjolcima je ipak ovaj dvoboj u prvom planu i jedni i drugi sanjali su podizanje trofeja.

Sevilla je nešto bolje krenula u utakmicu i uzela loptu u svoj posjed, ali Dnipro je bio taj koji je reagirao ubojito i iskoristio svoju prvu priliku.

U sedmoj minuti veliko slavlje za Ukrajince. Matheus i Kalinić napravili su sve, Kalinić je glavom proigrao Brazilca, ovaj odlično centrirao i to točno na glavu hrvatskog reprezentativca za 1:0!

Sevilla je odmah nakon toga zagospodarila terenom, prijetila je preko Banege i Vitola, ali Bojko nije morao po loptu u mrežu.

Matheus izgubio svijest

U 87. minuti u trenucima dok je Sevilla radila posljednju izmjenu, nastao je muk na stadionu. Brazilac Matheus na sredini igrališta izgubio je svijest i pao na travu, igrači su odmah tražili dolazak liječnika i Matheus je nakon pružene prve pomoći iznesen s travnjaka na nosilima. Do kraja susreta Sevilla je igrala s igračem više jer Ukrajinci nisu imali više zamjena.

U 24. minuti odlična prilika za Sevillu ostaje nerealizirana. Nakon ubačaja u 16 metara praktički iz idealne pozicije odlično je pucao Krychowiak, no Bojko je sjajno obranio.

Kada nije zabio u toj 24. minuti, zabio je u 28. Nakon kornera i gužve u 16 metara, lopta je došla do Poljaka koji je uspio zatresti mrežu Bojka.

Tri minute kasnije potpuni preokret. Sjajni Carlos Bacca na dodavanje Reyesa pobjegao je obrani Ukrajinaca, zaobišao Bojka i pogodio praznu mrežu.

Logično, nakon što se našao u zaostatku, Dnipro se morao ponovno odmaknuti od Bojkove mreže i pokušati ugroziti Sergija Rica.

Koliko ima opasan udarac Konopljanka je pokazao u dva navrata, no mreža se nije zatresla, ali u 44. minuti Rico je morao po loptu u mrežu. Dosuđen je slobodni udarac u idealnoj poziciji na 20 metara od gola, a sjajno ga je izveo Ruslan Rotan i pogodak za 2:2 na odmoru.

I u drugo poluvrijeme momčadi su ušle s ciljem postići pogodak, a ne s razmišljanjem kako ga ne primiti.

Praktički u prvoj akciji u drugoj dijelu Bacca je izbio pred Bojka, no bio je u zaleđu, a na drugoj strani još jednom je iskušavao udarac Konopljanka, ali bio je neprecizan.

Dnipro je opasno živio u 67. minuti kada je Sevilla ponovno nakon kornera opasno zaprijetila. Ponovno je odbijena lopta došla do Krychowiaka, ali ovaj put zaustavio ga je blok i lopta je nekako izbijena iz opasne zone.

Kiks obrane Dnipra Sevilla je kaznila u 73. minuti. Lopta je završila kod Vitola koji je odlično iz prve proigrao Baccu, ovaj je bio između stopera Dnipra i tako je sam došao pred Bojka i zabio za vodstvo 20-ak minuta prije kraja.

Nikola Kalinić igru je napustio u 78. minuti kada je ušao Napolijev krvnik Jevhen Seleznjov, a vrlo brzo Sevilla je mogla riješiti pitanje pobjednika. Prvo je Baccin odličan udarac glavom ispod grede izvadio Bojko, a zatim je glavom pucao i nakon kornera, no malo pokraj gola.

U završnici susreta Dnipro je pokušavao na sve načine stvoriti opasnost pred golom Rica, ali nije uspio, Sevilla se obranila i obranila trofej pobjednika Europske lige!

Europska liga

finale

Dnipro2:3Sevilla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sensation28.05.2015. u 03:56
    na forumu sam pisao sto puta da je on zapravo ono sto se jako dugo trazilo od jelavica.. ali da ga jebes nikada nista pozitivno. evo sada je zabio, jedno vrijeme ce se sutjeti pa opet o njemu srat.jela je mrcina, i ocekivalo se od njega da je u stanju igrati ledima prema golu..ali on to nije. blize... [više na forumu]
    Sensation
  • Obrisan korisnik27.05.2015. u 22:20
    imam najnoviji Adobe player pa ne mogu pokrenut video...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2015. u 21:43
    Ne znam zasto je tesko ljudima prihvatiti cinjenicu da je Kalinic nas 2. najbolji napadac iza Mandze.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.05.2015. u 21:16
    Svaka čast, pokazao je svima koji smo sumnjali u njegovu kvalitetu.
    Obrisan korisnik