Liga prvaka - Final Four, polufinale, 30.05.2015.
Barcelona
Barcelona 33:28 Barlinek Industria Kielce
Barlinek Industria Kielce

Šarić, Karabatić i Lazarov zaustavili 'hrvatski' Kielce i odveli Barcelonu u finale

Danijela Lemaić • subota, 30.05.2015.
Šarić, Karabatić i Lazarov zaustavili 'hrvatski' Kielce i odveli Barcelonu u finale
Foto: Kristijan Komarica

Sraz Barcelone i Vive Tauron Kielcea ove subote označio je početak najvažnijeg europskog rukometnog događaja - Final Foura Lige prvaka. Prvo polufinale donijelo je dvoboj španjolskog i poljskog prvaka, a nakon uzbudljivih 60 minuta i velike borbe svoje mjesto u finalu našla je Barcelona. Tako će se Kielce za treću poziciju boriti s poraženim iz susreta Kiela i Veszprema.

Barcelona - Vive Tauron Kielce 33:28 (16:14)

Na teren Lanxess Arene u borbu za finale Lige prvaka prvi su krenuli rukometaši Barcelone i Kielcea predvođeni španjolskim trenerima Xavijem Pascualom, odnosno, Talantom Dujšebajevim. Barcelona je imala veliku želju izboriti novu priliku za osvajanje Lige prvaka kako bi isprala gorak okus nakon prošlogodišnjeg poraza u polufinalu od Flensburga, dok je Kielce s pet Hrvata u sastavu htio prekinuti njemački i španjolski niz u finalnim utakmicama Lige prvaka. Po isteku 60. minute mjesto u finalu osigurala je Barcelona koja se pokazala koncentriranijom u ključnim trenucima.

Utakmicu obje ekipe otvaraju vrlo čvrstim obranama stoga se za prvi pogodak čekalo do treće minute kada siguran biva Julen Aguinagalde za 1:0. S druge strane Barcelona odgovara brzim centrom te Nikola Karabatić trese Kielceovu mrežu za poravnanje na 1:1. Krenule su tada pogreške kod obje momčadi, ali i prve obrane vratara stoga na novi zgoditak čekalo tri minute kada Raul Entrerrios odvodi Barcelonu u prvo vodstvo na susretu (2:1). Iako se španjolski prvak odvojio na +2 (4:2), Kielce je preko Denisa Buntića i Karola Bieleckog vratio rezultat na 4:4. No, uslijedila su potom dva isključenja za poljski sastav što je Barcelona dobro iskoristila za odvajanje na +4 (8:4) što je bio znak za Dujšebajeva da pozove minutu odmora.

Najbolji igrači

Barcelonu je do finala Lige prvaka vodio Nikola Karabatić s osam pogodaka, dva manje imao je Kiril Lazarov, dok se Gudjon Valur Sigurdsson u listu strijelaca upisao pet puta. Vratar Gonzalo Perez de Vargas sakupio je osam obrana, a Danijel Šarić njih devet. Kod Kielcea istaknuo se Karol Bielecki sa sedam zgoditaka, Ivan Čupić zabio je tri, Denis Buntić i Manuel Štrlek svaki po dva, dok je Željku Musa jednom zatresao protivničku mrežu. Na vratima je Marin Šego upisao pet obrana.

Nakon time-outa na poljskom golu razbranio se Marin Šego, dok su njegovi suigrači posložili nekoliko uspješnih napada te su u 23. minuti zgoditkom Bieleckog stigli na samo pogodak zaostatka (9:10). Velika borba odvijala se posljednjih sedam minuta prvog dijela susreta, a iako je Kielce imao nekoliko prilika za poravnanje rezultata, Barcelona se pokazala spretnijom te osigurala da na odmor otiđe s dva pogotka prednosti (16:14).

Uvodne minute drugog poluvremena donijele su novo odvajanje Barcelona koja je u samo četiri minute otišla na +5 (19:14). No, tada je u španjolske redove stigao pad koncentracije, nanizale su se mnoge greške, dok je Kielce krenuo atomski te napravio 4-1 seriju za 18:19. Pozvao je tada time-out Pascual, no ni to nije pomoglo Barceloni da bi potom Željko Musa i Manuel Štrlek vratili igru u egal (20:20).

Nastavilo se igrati u izjednačenom tonu sve do 49. minute dvoboja kada je Kielce ponovno zareda nekoliko grešaka, a Barcelona serijom 2-0 odlazi na +2 (28:26). Razbranio se tada na vratima Danijel Šarić te Barcelona novom mini serijom odlazi na +4 (31:27) šest minuta prije kraja utakmice. Do posljednjeg sučeva zvižduka Kielce se nije uspio vratiti u susret te je Barcelona slavila 33:28 i osigurala finale Lige prvaka.

Liga prvaka - Final Four

polufinale

Barcelona33:28Barlinek Industria Kielce
Kiel27:31Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!