Nogomet

Video: Bašić ponovno strijelac za Grasshopper, "dokrajčio" bivši klub

Josip Piršljin • ponedjeljak, 10.08.2015.
Video: Bašić ponovno strijelac za Grasshopper, "dokrajčio" bivši klub

Hrvatski veznjak Marko Bašić odlično je krenuo u svom novom klubu. U četvrtom kolu švicarske Superlige još se jednom upisao u strijelce.

Marko Bašić je u ljetnom prijelaznom roku pojačao redove slavnog švicarskog kluba Grasshoppera, te je u prva četiri kola uspio postići i dva pogotka. Nakon što je bio precizan protiv Thuna, ovog je puta zabio u visokom slavlju nad Luganom, a njegovu dobru igru zamijetili su i novinari uglednog švicarskog lista Blick koji su ga uvrstili u momčad kola.

Bašić je zadnji zatresao mrežu za konačnih 6:1 čime je Grasshopper stigao do treće pobjede i drugog mjesta na tablici, odmah iza Basela. Hrvatski veznjak dobro je reagirao na ubačaj Šveđanina Kima Källstroma i glavom poslao loptu u mrežu Russa.

Bašić pogodak nije htio slaviti iz razloga što je za Lugano igrao zadnjih šest sezona, a prošle je kao kapetan uveo momčad u prvu ligu i pritom bio najbolji strijelac kluba premda igra na pozicijama stopera i defenzivnog veznog.

Lugano je ovim porazom pao na pretposljednje mjesto, a protiv Grasshoppera u sastavu momčadi koje vodi slavni češki trener Zdenek Zeman nastupila su dvojica hrvatskih igrača - Niko Datković i Domagoj Pušić.

Švicarska Superliga, 4. kolo:
Grasshopper - Lugano 6:1
(Ravet 1', Caio 41', Tarashaj 45', 67', Dabbur 48', Bašić 90'/Bottani 58')

Foto: Grasshopper CZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!