Nogomet

Video: Pašalićev pogodak nedovoljan za pobjedu Monaca u gostima kod Valencije

Simona Margetić • srijeda, 19.08.2015.
Video: Pašalićev pogodak nedovoljan za pobjedu Monaca u gostima kod Valencije
Foto: EPA

Novi tjedan donio je i nove kvalifikacijske susrete u Europi. Pašalićev pogodak nije pomogao Monacu da upiše pobjedu, dok je Srnin Šahtar s jednim pogotkom svladao Rapid...

Nemoćan je danas bio Monaco u gostima kod Valencije i upisao poraz, dok je najveće iznenađenje priredio Maccabi Tel Aviv, koji je u posljednjoj minuti susreta pogodio za 2:2. Šahtar je pak odnio minimalnu pobjedu u Austriji.

Pašalićev gol nije bio dovoljan za pobjedu Monaca u gostima kod Valencije. Poveli su domaćini već u četvrtoj minuti preko Feghoulija. Rodrigo je glavom poslao loptu prema golu, a u mrežu ju je pospremio Feghouli. Subašić nije mogao učiniti ništa.

Momčad iz Kneževine u 39. minuti zatresla je protivničku mrežu, ali Martial je bio u zaleđu pa je gol poništen. Zaostatak je smanjio Pašalić. Uletio je u šesnaesterac i odbijenu loptu poslao u gol, no veselje je trajalo deset minuta, jer je Piatti domaćine ponovno odveo u minimalnu prednost.

Nakon Piattija, Subašićevu mrežu ponovno je zatresao Feghouli i upisao drugi pogodak u utakmici. Alžirac je pronašao rupu u obrani Monaca i pucao s velike udaljenosti. Subašić i Pašalić tako će s ostatkom ekipe Valenciju dočekati s dva gola zaostatka u uzvratnom dvoboju.

Srnin Šahtar je pak u gostima svladao austrijski Rapid s 0:1. Na asistenciju Rakickog, Marlos je odlično izigrao protivničku obranu i pogodio za pobjedu ukrajinske momčadi, dok je Basel s Maccabi Tel Avivom odigrao 2:2. Poveli su Izraelci preko Zehavija, izjednačio je Delgado s bijele točke, zatim je Embolo pogodio za 2:1, no Izraelci su u posljednjoj minuti susreta došli do izjednačenja ponovno preko Zehavija.

Pobjedu s 3:1 upisao je i Celtic u susretu protiv švedskog Malmoa. U prvih deset minuta domaća momčad je dva puta tresla protivničku obranu. Prvo je Griffiths zabio za minimalno vodstvo u trećoj minuti, a vodstvo je sedam minuta kasnije povećao Bitton nakon udarca iz kuta. Berget je smanjio rezultat na 2:1 u 52. minuti, zatim je Griffiths pogodio za 3:1, ali Berget je u 95. minuti postavio konačnih 3:2.

Liga prvaka

4. pretkolo

Astana1:0APOEL
BATE Borisov1:0Partizan
Lazio1:0Bayer Leverkusen
Manchester United3:1Club Brugge
Sporting2:1CSKA Moskva
Basel2:2Maccabi Tel Aviv
Celtic3:2Malmö
Rapid Beč0:1Šahtar
Skënderbeu1:2Dinamo
Valencia3:1Monaco
Dinamo4:1Skënderbeu
Maccabi Tel Aviv1:1Basel
Malmö2:0Celtic
Monaco2:1Valencia
Šahtar2:2Rapid Beč
Club Brugge0:4Manchester United
Partizan2:1BATE Borisov
CSKA Moskva3:1Sporting
Bayer Leverkusen3:0Lazio
APOEL1:1Astana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!