Nogomet

Video: Monaco bez grupne faze, Šahtar, Valencia, Maccabi i Malmo se pridružili Dinamu

Simona Margetić • utorak, 25.08.2015.
Video: Monaco bez grupne faze, Šahtar, Valencia, Maccabi i Malmo se pridružili Dinamu
Foto: EPA

Poznate su još četiri momčadi koje su se zajedno s Dinamom plasirale u grupnu fazu Lige prvaka i ostvarile svoje ciljeve. Maccabi Tel Aviv, Malmo, Šahtar predvođenog Srnom i Valenciju čekat će još zahtjevniji susreti...

Nadali su se Pašalić i Subašić da će s momčadi iz kneževine dostići zaostatak iz prvog susreta, ali pobjeda od 2:1 nije ipak bila dovoljna. Maccabi Tel Aviv je uspio u drugom remiju do grupne faze, dok su Malmo i Šahtar bili bolji od Celtica i Rapida.

Monaco je upisao pobjedu od 2:1 nad Valencijom, a omjer dvije utakmice ipak je na strani Španjolaca sa 4:3. U uzvratu su prvi poveli gosti golom Negreda već u četvrtoj minuti, kada se lopta od gornje vratnice odbila u mrežu.

Izjednačio je Raggi u 17. minuti. Pronašao je rupu u gostujućoj obrani i pucao u donji kut. Konačnih 2:1 postavio je Elderson u 75. minuti, koji je nakon slobodnog udarca pokupio izgubljenu loptu i pospremio ju u gol.

Srnin Šahtar u uzvratnom dvoboju protiv austrijskog Rapida odigrao je 2:2, no zahvaljujući minimalnoj pobjedi iz prve utakmice, izborio je grupnu fazu Lige prvaka. Sva četiri gola pala su u prvom dijelu susreta. Poveli su Ukrajinci preko Marlosa, koji je u 10. minuti mrežu pogodio s velike udaljenosti.

Austrijanci pak nisu dugo čekali na izjednačenje pa je tri minute kasnije Schaub glavom pogodio za 1:1. Nakon tog pogotka gosti su otišli u vodstvo kada je Hofmann iz slobodnog udarca zatresao mrežu za 1:2 u 22. minuti. No, kapetan Srna asistirao je pet minuta kasnije Gladkyju za konačnih 2:2.

U prvoj utakmici Malmo je izgubio u gostima kod Celtica rezultatom 3:2, ali uzvratna utakmica završila je u korist švedske momčadi. Poveo je Malmo u 23. Minuti preko Rosenberga, koji je loptu iz kuta glavom usmjerio u mrežu. Za drugim pogotkom najviše će žaliti Boyata, koji je upisao autogol i osigurao Šveđanima prolazak u grupnu fazu.

Maccabi Tel Aviv i Basel susret su ponovno završili neriješeno. Nakon 2:2 iz prvog susreta, uzvratni dvoboj završio je 1:1. Prvi su zabili Švicarci iz slobodnog udarca kojeg je izveo Zuffi u 11. minuti, a izjednačio je Zehavi u 24. minuti.

Liga prvaka

4. pretkolo

Astana1:0APOEL
BATE Borisov1:0Partizan
Lazio1:0Bayer Leverkusen
Manchester United3:1Club Brugge
Sporting2:1CSKA Moskva
Basel2:2Maccabi Tel Aviv
Celtic3:2Malmö
Rapid Beč0:1Šahtar
Skënderbeu1:2Dinamo
Valencia3:1Monaco
Dinamo4:1Skënderbeu
Maccabi Tel Aviv1:1Basel
Malmö2:0Celtic
Monaco2:1Valencia
Šahtar2:2Rapid Beč
Club Brugge0:4Manchester United
Partizan2:1BATE Borisov
CSKA Moskva3:1Sporting
Bayer Leverkusen3:0Lazio
APOEL1:1Astana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!