Nogomet

Mlada reprezentacija osigurala prva tri boda na kvalifikacijskom putu za Euro u Poljskoj

Iz Koprivnice:Simona Margetić • četvrtak, 03.09.2015.
Mlada reprezentacija osigurala prva tri boda na kvalifikacijskom putu za Euro u Poljskoj
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mlada hrvatska reprezentacija do 21 godine svoj kvalifikacijski put za Europsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj otvoria je 1:0 pobjedom nad reprezentacijom Gruzije. Na Gradskom stadionu u Koprivnici minimalnu pobjedu upisali su Hrvati pogotkom Milića.

Gračanovi izabranici dobro su otvorili utakmicu i krenuli napadački, no Gruzijci se nisu olako predali. Obrana im je funkcionirala vrlo dobro na početku susreta, a Hrvati nisu pronalazili rješenje sve do 23. minute.

Poveli su sredinom prvog dijela, nakon nekoliko dobrih pokušaja mladih reprezentativaca početkom susreta, loptu je u mrežu pospremio Antonio Milić. Dobro se u gužvi pred protivničkim vratima snašao Rog, koji je loptu poslao do Kolara, a ovaj ju je dodao Miliću, koji je zabio za vodstvo Hrvatske.

Nakon minimalnog vodstva, mladi reprezentativci krenuli su još agresivnije prema protivničkim vratima, no sjajan je bio Kurdadze. Prvo je u 27. minuti kapetan Pašalić pucao s ruba peterca, no pročitao je to gruzijski vratar i zaustavio loptu. Dvije minute kasnije pokušao je i Halilović, no spreman je ponovno bio Kurdadze.

Početkom drugog dijela susreta Gruzija se malo probudila, no Čivadzeova momčad nije uspjela doći do izjednačenja. Hrvatska je pak nastavila pritiskati protivničku obranu, a sjajnu priliku imao je Rog sredinom drugog poluvremena. Prvo je Rog u 77. minuti pucao na prazan gol, ali lopta je otišla pored vratnice, a minutu kasnije mrežu je zatresao Kolar, no bio je u zaleđu.

Iako su imalo nekoliko dobrih prilika, mladi Hrvati nisu uspjeli povećati vodstvo, no tri boda kao i dobar ulazak u kvalifikacijsku utrku su osigurani. Sljedeći susret na rasporedu je 7. rujna, kada će reprezentativci do 21 godine nove bodove tražiti na gostovanju u Estoniji.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!