Nogomet

Dva velika dvoboja u Serie A, Manchester City ide u goste Tottenhamu

Branimir Korać • petak, 25.09.2015.
Dva velika dvoboja u Serie A, Manchester City ide u goste Tottenhamu
Foto: EPA

Talijani ovog vuikenda imaju na programu dvije poslastice, Inter dočekuje Fiorentinu, a Juventus putuje u Napulj. U Engleskoj Manchester City ide kod Tottenhama, a i on i Barcelona tražit će iskupljenje za posljednje poraze...

U 8. kolu francuskog prvenstva nema posebnog derbija. Najjača utakmica, s obzirom na pozicije na tablici i formu, je ona između Saint Etiennea i Nice. Zeleni se nalaze u odličnoj formi. Nakon samo jednog boda iz prva dva kola, nanizali su pet uzastopnih pobjeda (od čega tri gostujuće) i trenutno se nalaze samo jedan bod iza vodećeg PSG-a. Nica je slabo ušla u sezonu, ali su u posljednja dva kola upisali dvije uvjerljive pobjede, 3:1 protiv Bastije u gostima i čak 6:1 protiv Bordeauxa na domaćem terenu te će svakako biti tvrd orah za ambiciozni St. Etienne.

S obzirom na tradiciju, najzvučnije utakmice biti će one između Nantesa i PSG-a, odnosno Bordeauxa i Lyona. Nantes je u prva tri kola upisao sedam bodova, ali je nanizao tri poraza te se trenutno, iako ima utakmicu manje, nalazi na 17. mjestu. PSG pak još ne zna za poraz, a u prošlom kolu su na domaćem terenu razbili Guingamp s 3:0.

Bordeaux se nalazi na 16. mjestu, a posebno bolan poraz Žirondincima je u prošlom kolu nanijela Nica (6:1), dok je Lyon pobjedom protiv Bastije skočio među top četiri momčadi prvenstva. Subašićev i Pašalićev Monaco gostuje kod Guingampa u dvoboju sredine tablice, a Marseille dočekuje vrlo dobri Angers koji se nalazi na šestom mjestu.

Za razliku od ostalih liga Englezi su preko tjedna igrali utakmice Liga kupa. Na papiru, najzvučniji dvoboj ovog vikenda zasigurno je onaj između Tottenhama i Manchester Cityja na White Hart Laneu. Tottenham je slabo ušao u prvenstvo, ali su nanizali dvije pobjede i trenutno se nalaze na sredini tablice. City je do prošlog kola imao maksimalan učinak dok ih nije svladao Bilićev West Ham u Manchesteru. No, Građani su se vratili na pobjednički kolosijek pobjedom od 4:1 nad Sunderlandom u Liga kupu.

Zanimljivo će biti i u dvoboju četvrtog Leicestera i petog Arsenala. Leicester još ne zna za poraz, dok je Arsenal nakon dva uzastopna poraza (Dinamo i Chelsea) vratio samopouzdanje pobjedom nad Tottenhamom u Liga kupu (2:1). West Ham četvrtu uzastopnu pobjedu i očuvanje trećeg mjesta tražit će na domaćem terenu protiv neugodnog Norwicha.

Manchester United nastavak pobjedničkog niza tražit će na domaćem terenu protiv fenjeraša Sunderlanda, a drugi klub iz Sjeverno-istočne Engleske, koji također nije upisao pobjedu, Newcastle, dočekuje Chelsea koji nakon očajnog starta ipak malo diže formu.

Nijemci su i tijekom tjedna igrali, a sada ih za vikend očekuje sedmo kolo Bundeslige. Nakon što je postao tema svih sportskih medija u Europi zbog pet postignutih pogodaka u devet minuta, Lewandowski s Bayernom putuje u Mainz i nada se novom uspjehu kako bi njegova momčad nastavila sa stopostotnim nizom u domaćem prvenstvu ove sezone.

Od savršenog učinka oprostila se dortmundska Borussia i već kaska za Bayernom, a u novom kolu pred svojim Žutim zidom dočekuje Darmstadt. Žuto-crni su u sjajnoj formi i sve osim uvjerljivog slavlja nad novim prvoligašem bilo bi veliko iznenađenje. HSV i Schalke su se pobjedama digli na tablici, a u međusobnom susretu HSV traži bodovno izjednačenje s plavima iz Gelsenkirchena.

Wolfsburg mora što prije zaboraviti "šamar" od Bayerna, odnosno Lewandowskog i pokušati pobijediti na svom terenu Hannover kako bi ostao pri vrhu prvenstvene ljestvice. Naizgled imaju lagan zadatak jer je Hannover zadnji sa samo jednim bodom iz šest utakmica. Puno bolje ne stoje Hoffenheim i Augsburg, a njih očekuje direktan dvoboj za bijeg s opasnih pozicija.

Španjolci ovog vikenda imaju na rasporedu šesto kolo. U njega Real Madrid ulazi kao vodeći na ljestvici i s prilikom ostanka još jedno kolo na vrhu s obzirom da dočekuje na svom stadionu Čopovu Malagu. Malaga je loše otvorila sezonu i nalazi se u dnu poretka, a sada ju očekuje gostovanje na kojem baš i neće imati previše nade u dobar rezultat.

Las Palmas dolazi na noge Barceloni koja će učiniti sve da bi se iskupila za ružan poraz u Vigu kod Celte. U tom susretu Barcelona je igrala loše, domaćin odlično i drugačije nije niti moglo završiti. Las Palmas će se tako susresti s protivnikom koji ima motiv više što za njega nije dobra vijest.

Najzanimljiviji dvoboj kola odigrat će Villarreal i Atletico Madrid. Villarreal je uvijek neugodan, na svom travnjaku pogotovo i momčad Diega Simeonea neće imati lagan posao. Očajnički će pobjedu tražiti Sevilla i to prvu ovosezonsku, a protivnik će joj biti Rayo Vallecano.

Iznimno zanimljivo talijansko kolo je pred nama s dva susreta koja bude veliku pozornost. Ljestvica sugerira kako će se derbi odigrati u Milanu gdje vodeći Inter želi zadržati fantastičan ulazak u sezonu, a u goste mu dolazi "hrvatska" Fiorentina. Fiorentina je prvi pratitelj Intera i pokušat će uzeti sva tri boda čime bi zasjela na vrh ljestvice.

S posebnom pozornosti očekuje se i susret u napulju gdje Napoli dočekuje Juventus. Za razliku od Intera i Fiorentine, ove dvije momčadi bilježe loš ulazak u sezonu, a posebno više očekivalo se od branitelja naslova koji zasad ne igra dobro i ne dolazi do bodova.

Što se tiče ostalih susreta, Roma će na svom stadionu protiv novaka Carpija tražiti prekid serije utakmica bez pobjede. Rimljani su u posljednja dva kola uhvatili samo bod, a sada imaju sjajnu priliku vratiti se pobjedama. Težak posao je pred Milanom koji ide na teško gostovanje kod Genoe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!