Nogomet

Novi šok za Arsenal, Olympiakos slavio na Emiratesu; BATE iznenadio Romu

Branimir Korać • utorak, 29.09.2015.
Novi šok za Arsenal, Olympiakos slavio na Emiratesu; BATE iznenadio Romu
Foto: EPA

U skupinama E i F Lige prvaka nije nedostajalo uzbuđenja. Barcelona je preokretom svladala Bayer, a do neočekivanih pobjeda došli su BATE Borisov i Olympiakos...

Skupina E

Barcelona - Bayer Leverkusen 2:1

Barcelona je na Camp Nou bila u prilično neugodnoj situaciji. Bayer je vodio sve do 80. minuti, ali nije izdržao i Barcelona je uspjela u samo dvije minute okrenuti rezultat.

Počelo je otvoreno, obje momčadi pokazale su želju da dođu do pogotka i od samog početka prilika nije nedostajalo. Bayer je bio taj koji je poveo i to u 22. minuti nakon sjajnog ubačaja Calhanoglua, Papadopoulos je imao jednostavan zadatak i lakoćom je poslao loptu u mrežu Ter Stegena.

Barcelona je bila vrlo blizu izjednačenja u 40. minuti kada je Neymar poslao loptu u vratnicu, ona se odbila do Sandra, ali na putu prema mreži ispriječio se Papadopoulos koji je spasio siguran pogodak.

U drugom dijelu pritisak Barcelone, domaćin je činio sve da dođe do pogotka i napokon mu se otvorilo u 80. minuti. Leon je uspio obraniti pokušaj Suareza, kratko je odbio loptu na koju je natrčao Sergi Roberto i poslao u mrežu.

Dvije minute kasnije potpuni preokret. Munir je odlično proigrao Suareza u 16 metara, a Urugvajac fantastičnim udarcem zabija za vodstvo Barcelone.

Do kraja susreta pogodaka više nije bilo i Barcelona je ubilježila pobjedu 2:1. Ivan Rakitić igrao je do 72. minute kada ga je zamijenio Roberto.

BATE Borisov - Roma 3:2

BATE Borisov stigao je do jedne od najvećih pobjeda u svojoj povijesti svladavši na svom stadionu Romu s 3:2. Fantastičnih prvih pola sata Bjelorusa stavilo je Romu u velike probleme i visok zaostatak.

Bila je to 100. utakmica Rudija Garcije na klupi Rome i neće je pamtiti po dobrome.

Nakon samo 12 minuta igre BATE je imao velikih 2:0, uhvatio je Rimljane na spavanju i stavio ih na muke. U devetoj minuti Gordejčuk je poslao loptu u gredu, ona se odbila do Staseviča koji iz blizine zabija za vodstvo. Svega tri minute kasnije udarac Mladenovića uz odbijanje prevario je Szczesnyja i lopta je ponovno završila u mreži.

Očekivao se pritisak Rimljana i traženje smanjenja, ali nakon pola sata igre novi šok. Još jednom Mladenović je prevario poljskog vratara i doveo BATE do prednosti 3:0.

66 minuta Roma je čekala na svoj prvi pogodak. Falque je obavio dobar dio posla, krasno proigrao Gervinha koji lakoćom smanjuje zaostatak.

Za dramatičnu završnicu pobrinuo se Torosidis koji u 82. minuti smanjuje na 3:2, nakon toga Florenzi pogađa gredu, Gervinho propušta još jednu priliku i susret završava pobjedom Bjelorusa.

Skupina F

Arsenal - Olympiakos 2:3

Arsenal je u ogromnim problemima i nalazi se na dnu ljestvice bez osvojenog boda. U Londonu su vjerovali u šest bodova iz prva dva susreta s Dinamom i Olympiakosom, a na kraju nisu uzeli niti bod, a još ih očekuju dva dvoboja protiv Bayerna.

Loše je Arsenal otvorio utakmicu i Olympiakos se bez većih problema branio od njegovih napada. U 33. minuti gosti su poveli preko Felipea Parda čiji je udarac skrenut od strane Oxlade-Chamberlaina u mrežu Ospine.

Već dvije minute kasnije Arsenal poravnava. Sanchez je jako lijepo pronašao Thea Walcotta koji se odlično snalazi i vraća Arsenal u utakmicu.

Međutim, gosti na odmor odlaze s vodstvo. Fortounis je izveo korner, a Ospina očajnom reakcijom odlazi s loptom iza gol linije.

Arsenal je od prve minute drugog dijela krenuo po pogodak. U 61. minuti Olympiakos se čudesno spašava nakon pokušaja Mertesackera i Cazorle da bi pet minuta kasnije Sanchez uspio poravnati na 2:2.

Ali gosti ponovno odmah odgovaraju. Alfred Finnbogason odlično se snašao pred Ospinom i minutu nakon poravnanja vraća prednost na stranu Grka. Do kraja susreta promjena više nije bilo, Olympiakos dolazi do prvih bodova, a Arsenal drži dno ljestvice.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Barcelona2:1Bayer Leverkusen
BATE Borisov3:2Roma
1Barcelona 514:3+1113
2Bayer Leverkusen 512:11+15
3Roma 511:16-55
4BATE Borisov 55:12-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10830.09.2015. u 14:04
    A Bayer protiv „velikih" imena često, prečesto prekratak za onaj jedan gol, za onih zadnjih 5-10 minuta.
    narada108
  • narada10830.09.2015. u 14:01
    Bate je strašna ekipa, ali je Roma prvi dio prespala. Sczesny? Kao reprezentativni vratar takve golove kao drugi i treći ne smiješ primati, pa Talijani su ovo čak mogli dobiti unatoč slabih prvih 45 min.
    narada108
  • Zdren30.09.2015. u 09:28
    BATEov drugi gol je regularan, nisam uspio skužiti odbijanje.Szcesny je bio na ćevapima.
    Zdren
  • Obrisan korisnik30.09.2015. u 09:01
    Ti mater i Arsenalu nesposobnom. Očito će se Dinamo sa Olympiakosom boriti za 2 mjesto : )
    Obrisan korisnik