Nogomet

Slovačka osigurala Europsko prvenstvo; Španjolci bez popusta prema Ukrajincima

Nikola Raič • ponedjeljak, 12.10.2015.
Slovačka osigurala Europsko prvenstvo; Španjolci bez popusta prema Ukrajincima
Foto: EPA

U večerašnjim utakmicama kvalifikacija za EURO 2016. u Francuskoj saznali smo još jednog sudionika. Vizu za Francusku, večerašnjom pobjedom osigurala je Slovačka, dok će Ukrajina i Slovenija u dodatne kvalifikacije...

Skupina C

Ukrajina – Španjolska 0:1

Ukrajini je protiv Španjolske igrala samo pobjeda, kako bi se mogli nadati da postanu najbolja trećeplasirana momčad kvalifikacija. Španjolci su im čak i pomogli u tome istrčavši s kombiniranim sastavom, ali i takvi Španjolci su bili prejaki za Ukrajinu.

Ukrajina je odigrala dobar prvi dio, ali Španjolci su zabili i imali bolje prilike. Ukrajincima je nadu srušio Mario pogotkom glavom za 0:1. U 25. minuti Španjolci su mogli riješiti pitanje pobjednika, ali je Pyatov obranio kazneni udarac Fabregasa i produžio nadu Ukrajincima.

U drugom dijelu Ukrajinci se nisu predavali, ali nisu uspjeli doći ni do boda.

Bjelorusija – Makedonija 0:0

Bjelorusi i Makedonci odavno su se pomirili kako će EURO gledati samo na TV prijemnicima, a takvu su utakmicu i odigrali večeras. Iako su imali dominaciju u prvom dijelu, Bjelorusi nisu uspjeli postići pogodak, tako na odmor odlazimo bez pogodaka.

U drugom dijelu gledali smo nešto bolju predstavu i jednih i drugih, ali mreže su ostale netaknute. Bjelorusi i Makedonci se okreću novim kvalifikacijama u kojima će pokušati uhvatiti Svjetsko prvenstvo.

Luksemburg – Slovačka 2:4

Slovaci su svoj plasman na EURO osigurali već u prvom dijelu. Kod gostoljubivog Luksemburga do poluvremena su vodili 3:0 pogocima Hamšika, Nemeca i Maka.

Ipak u drugom dijelu domaćin je pokazao zube i s dva pogotka došao nadomak iznenađenja. Strijelci za Luksemburg bili su Mutsch i Gerson i tako se približili osvajanju boda. Ipak, Hamšik svojim drugim pogotkom da se Slovačka pobjedom ne oprosti od kvalifikacija.

Skupina E

Litva – Engleska 0:3

Englezi su u Litvi uspjeli sačuvati stopostotan učinak u ovim kvalifikacijama. Nakon prvih 45 minuta pogocima Barkleya te autogolom Arlauskisa su riješili pitanje pobjednika. Drugi dio Englezi su odigrali u istom, dobrom, ritmu. Na konačnih 3:0 povisio je Oxlade – Chamberlain.

San Marino – Slovenija 0:2

Slovencima je bod protiv San Marina bio dovoljan kako bi osigurali dodatne kvalifikacije. Naši susjedi kao da su to olako shvatili i teško su slomili otpor domaćina. Prvi dio završio je bez pogodaka, ali do kraja Slovenci uspijevaju doći do sva tri boda i dodatnih kvalifikacija pogocima Cesara i Pečnika

Estonija – Švicarska 0:1

U Estoniji smo, u skladu s njenom važnosti, gledali nezanimljivu utakmicu. Prvi dio Švicarci su bili nešto opasniji, ali ništa konkretno nismo vidjeli ni od njih. U drugom dijelu, na samom kraju utakmice, Švicarci osiguravaju pobjedu za kraj ovog kvalifikacijskog ciklusa. Za pobjedu Švicaraca, zabio je Estonac Klavan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2015. u 02:50
    Eto da nije bilo krizeva, mi bi bili vec na Euru... milina
    Obrisan korisnik
  • Zdren12.10.2015. u 23:54
    Zanimljiva tekma Ukr-Špa, bilo je dosta prilika i ok akcija.
    Zdren