Nogomet

Mourinho u očajničkoj potrazi za bodovima, kolo derbija u Serie A

Sportnet • petak, 30.10.2015.
Mourinho u očajničkoj potrazi za bodovima, kolo derbija u Serie A
Foto: EPA

Već u petak započinju nova uzbuđenja u europskim nogometnim ligama, a kulminacija se očekuje za vikend s nizom zanimljivih susreta...

Derbi 11. kola Premiershipa odigrat će se na Stanford Bridgeu između dva velikana koja su u ovu sezonu ušla jako loše. Aktualni prvak Chelsea nakon 10 kola ima tek 11 bodova i nalazi se na 15. mjestu i obrana naslova se čini gotovo nemogućom. Liverpool se također muči, nalazi se na 9. mjestu, a od kad ih je preuzeo njemački strateg Jürgen Klopp, upisali su tri remija i tek jednu pobjedu u svim natjecanjima i to minimalnu na domaćem terenu protiv Bournemoutha u Liga kupu. Chelsea u ovaj dvoboj ulazi s više izostanaka igrača od Redsa

West Ham pod Slavenom Bilićem proživljava renesansu. Već su skinuli skalp četiri velikana i trenutno se nalaze na trećem mjestu sa samo dva boda iza vodećih Cityja i Arsenala. U 11. kolu gostuju kod novog prvoligaša Watforda koji se nalazi na solidnom 13. mjestu. Vodeći Manchester City dočekuje Norwich, a drugoplasirani Arsenal će u goste kod Swanseaja.

Lagano sigurno neće biti Manchester Unitedu koji gostuje kod neugodnog Crystal Palacea. Obje momčadi su u srijedu ispale iz Liga kupa. United je izbačen od drugoligaša Middlesbrougha, a Palace od Manchester Cityja. Tottenham će nastavak dobre forme i priključak samom vrhu tražiti na domaćem terenu protiv Aston Ville koja u posljednjih devet kola ima samo jedan osvojeni bod.

12. kolo francuske Ligue 1 pružit će nekoliko zanimljivih utakmica. Derbi kola igra se već danas između Rennesa sedmog Rennesa i vodećeg PSG-a. Rennes je jako dobro ušao u prvenstvo, ali za pobjedu ne znaju već šest kola te vodeći i ove sezone neporaženi Parižani, koji imaju pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda, im već bježe velikih 12 bodova.

Lagani zadatak neće imati ni drugoplasirani Angers koji gostuje kod osmog Monaca na Stade Louisu. Obje momčadi nalaze se u dobroj prvenstvenoj formi i već pet (Monaco), odnosno šest kola (Angers) ne znaju za poraz. Zanimljivosti neće nedostajati ni u Nantesu gdje Kanarinci dočekuju Marseille. Dva francuska velikana jako su loše startala u novu sezonu. No, Nantes je upisao tri uzastopne pobjede i skočili su na 10. mjesto, do je Marseille 14. unatoč pobjedi u prošlom kolu.

Lyon je veliki favorit u gostima kod Troyesa koji nakon 11. kola još uvijek ne zna za pobjedu. Lavovi čekaju i kiks Angersa, odnosno Caena koji gostuje kod Bastije, kako bi se pobjedom protiv fenjeraša ugurali na mjesto koje sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka.

Deseto kolo Primere otvorit će u petak Deportivo i Atletico Madrid zanimljivim susretom nakon kojeg Madriđani ukoliko pobijede imaju priliku barem nakratko preuzeti vrh ljestvice i doći tamo gdje su bili prije dvije sezone. Madriđani zaostaju dva boda za Barcelonom i Real Madridom koji svoje susrete igraju u subotu.

Problema ne bi trebalo biti za ta dva velikana, u susrete desetog kola ulaze kao veliki favoriti i očekuju se pobjede. Teže bi trebalo biti Barceloni koja ide u goste Getafeu, momčadi iz sredine ljestvice koja može stvoriti probleme. S druge strane Real Madrid na svom stadionu dočekuje Las Palmas te se očekuju sigurna tri boda Benitezove momčadi.

Odličan nogomet očekuje se u susretu između Villarreala i Seville. Sevilla je nakon očajnog početka sezone došla već do osme pozicije, a s druge strane Villarreal je jedno vrijeme bio na vrhu, a sada je peti. Obje momčadi vole nadigravanje te se očekuje dobra predstava. U nedjeljnom poslijepodnevnom terminu bit će odigran i "hrvatski dvoboj", Sporting Gijon s Alenom Halilovićem dočekuje Čopovu Malagu.

Iznimno zanimljivo kolo očekuje nas u Serie A s nekoliko blockbuster dvoboja. U središtu pozornosti ipak bit će Milano u subotu navečer kada Inter dočekuje Romu. Rimljani su u odličnoj formi i nalaze se na vrhu ljestvice dok je Inter zaredao s nekoliko skromnijih rezultata nakon odličnog početka sezone. Ipak Perišić i Brozović učinit će sve da skinu Romu i prestignu je na ljestvici.

U velikom torinskom derbiju Mandžukićev Juventus ugostit će Torino i jedino o čemu ima pravo razmišljati je pobjeda. Stara dama prosula je već previše bodova, zaostaje za Romom čak 11 bodova i ako misli ući u borbu za naslov prvaka, morat će pod hitno započeti veliku pobjedničku seriju, a gradski derbi lijepa je prilika za to.

Uzbudljiv dvoboj trebao bi biti i onaj između Lazija i Milana, oba kluba nalaze se nadomak europskih pozicija i pobjeda bi ih dodatno približila onima u vrhu. Hrvatska kolonija u Fiorentini u ranom nedjeljnom terminu ugostit će Frosinone i tražiti tri boda koja ih ovisno o raspletu ostalih susreta mogu vratiti na vrh. Napoli je trenutno u najboljoj formi, ali sada ga čeka gostovanje kod Genoe koja očajnički treba bodove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!