Nogomet

HRT reagirao priopćenjem: "Građani su oštećeni za prijenos utakmice Rusija – Hrvatska"

HINA • utorak, 17.11.2015.
HRT reagirao priopćenjem: "Građani su oštećeni za prijenos utakmice Rusija – Hrvatska"
Foto: Bruno Karadža

Odlukom Hrvatskoga nogometnog saveza da prijenos prijateljske nogometne utakmice između Rusije i Hrvatske prepusti kanalu Arena Sport 1 oštećeni svi građani Republike Hrvatske koji nisu pretplatnici tog kabelskog operatera, a utakmicu su željeli pratiti na nacionalnoj zemaljskoj televiziji stoji u priopćenju koje je, reagirajući na priopćenje HNS-a, u utorak poslala Hrvatska radiotelevizija.

"U priopćenju HNS-a navodi se kako se "HRT voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacije” upravo potvrđuje HRT-ovu tezu da će se odabirom kabelskoga operatera umjesto nacionalne zemaljske televizije za prijenos utakmice osjetno smanjiti njezina gledanost. Hrvatska nogometna reprezentacija i njezine utakmice nacionalno su važan sadržaj koji treba biti dostupan svima, što se u ovome slučaju nije dogodilo. Nadalje, tvrdnje HNS-a prema kojima je ponuda HRT-a za prava prijenosa utakmice „uvredljiva” ne stoji, a tomu u prilog govori kako nijedna druga nacionalna zemaljska televizija nije bila voljna platiti iznos veći od onoga koji je ponudio HRT", navodi se u priopćenju u kojem stoji da HRT savjesno raspolaže sredstvima prikupljenima od pristojbe te u svakome trenutku nastoji pomiriti javni interes, ali i odgovorno raspolagati novcem, stoga čudi stav HNS-a koji se na HRT-ovu ponudu potpuno oglušio.

"HRT ne smatra kako je u današnje vrijeme to premalo novca. Naime, usporedbe radi, za iznos koji je HNS odbio može se kupiti 20 klasičnih filmskih remek-djela, dvije se godine može emitirati neka emisija o kulturi ili znanosti, producirati čitava sezona emisije Opera box, odnosno približno 40 epizoda ili pak godinu dana emitirati emisija o klasičnoj glazbi", stoji u priopćenju HRT-a.

HNS je na svojoj internetskoj stranici objavio informaciju u kojem između ostalog stoji: "Savez ne može prihvatiti bilo kakvu ponudu, poput podcjenjujuće, da ne kažemo i uvredljive ponude Hrvatske radiotelevizije. Interes je Hrvatskog nogometnog saveza da sve utakmice hrvatske reprezentacije budu prenošene na nacionalnoj televiziji, no HRT po tko zna koji puta pokazuje da to nije i njihov interes.

Zanimljivo, HRT se voli pohvaliti velikim brojkama za vrijeme utakmica reprezentacije, pa smatramo da HRT to treba biti voljan i honorirati te time ispoštovati želje svojih pretplatnika. Ovo nije prvi puta da smo doživjeli veliko razočaranje u razgovorima s HRT-om i ne čudi nas da je sport gotovo nestao s javne televizije.

HNS ne smatra kako je bilo koja televizija pretplaćena na prijenose hrvatske reprezentacije pa ako u HRT-ovoj strategiji nema mjesta i proračuna za sport, ili konkretno za Vatrene, postoje televizije koje razumiju i poštuju vrijednost hrvatskog nogometa", kaže se u obavijesti HNS-a, a pojedini medijii su naveli da je HRT za pravo prenosa utakmice Rusije i Hrvatske bio spreman platiti 20 000 eura, ali da im na na dvije njihove ponude iz HNS nisu odgovorili.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2015. u 01:05
    stop plaćanju pretplate. ja ne gledam hrt
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2015. u 22:10
    radmanovizija popusite karinu!
    Obrisan korisnik
  • johnny00817.11.2015. u 22:08
    dajte molim vas, koliko su gledane tekme hrvatske reprezentacije u zadnje vrijeme? pogotovo u terminu u srijedu u 18 sati? saberite se, sto se tice ovog slucaja apsolutno sam na strani HRT-a...inace su supci i zapostavili su sport maximalno, ali davat neke sulude cifre za prijateljsku utakmicu u... [više na forumu]
    johnny008
  • jungle17.11.2015. u 20:59
    Ma kako ga nije sram, nude mu 150.000 kn naseg novca za obicnu prijateljsku utakmicu, a on izigrava djubre..ma najbolje da su ponudili pola milje da si zadovolji svoji debelu rit..a da vise gledamo opera box barem bismo se manje ponasali kao debili :)
    jungle
  • Obrisan korisnik17.11.2015. u 20:57
    Ovu stoku sa JRT-a zbilja treba sve odjebat, ovo nema veze sa zdravim mozgom. Uspoređivati nešto kaj ima gledanost sve skupa 1 posto i reku, koja je redovito najgledanija stvar na programu, fakat moraš biti specijalac.
    Obrisan korisnik