Nogomet

VIDEO: Stopostotni Zenit osigurao prvo mjesto u skupini H, BATE i Bayer remizirali

Branimir Korać • utorak, 24.11.2015.
VIDEO: Stopostotni Zenit osigurao prvo mjesto u skupini H, BATE i Bayer remizirali
Foto: EPA

Zenit je novom pobjedom ostao stopostotan i osigurao je prvo mjesto u skupini H na kraju natjecanja. S druge strane BATE i Bayer remizirali su u skupini E što obje momčadi ostavlja u igri za prolaz...

Zenit - Valencia 2:0

Zenit je nastavio s odličnim nastupima u Ligi prvaka gdje je ubilježio i petu pobjedu u isto toliko susreta. Valencia je trebala pobjedu s kojom bi učvrstila drugu poziciju koja joj sada prilično visi.

Španjolci ovim porazom mogu pasti na treće mjesto uoči posljednjeg kola i može se čak dogoditi da na kraju ne odlučuju o svojoj sudbini i da im pobjeda u posljednjem kolu protiv Lyona ne donese ništa više od prolaza u Europsku ligu.

U Rusiji su imali dosta problema i to od početka susreta. Već u 13. minuti Zenit je bio blizu gola, ali Gaya je izbio loptu s gol linije nakon pokušaja Criscita da bi dvije minute kasnije domaćin poveo. Dzjuba i Šatov iskoristili su loše postavljanje gostujuće obrane i potonji je pogodio za vodstvo.

U drugom dijelu Valencia je zaigrala nešto bolje i krenula po poravnanje, međutim nije uspjela do njega doći, a 15 minuta prije kraja domaćin je drugim pogotkom "ubio utakmicu".

Fantastičnu akciju odigrali su Danny i Šatov koji su potpuno izbacili gostujuću obranu iz igre, Danny je krenuo prema golu i zatim nesebično proigrao Dzjubu koji zabija za 2:0.

Deset minuta prije kraja još malo loših vijesti za goste, Ruben Vezo ruši Šatova u dobroj prilici, zarađuje isključenje i gosti s igračem manje završavaju susret.

BATE - Bayer 1:1

U skupini E BATE i Bayer remizirali su 1:1 čime sve ostaje potpuno otvoreno uoči posljednjeg kola. Barcelona je odmaknula, ali zato su preostala tri kluba na pet odnosno četiri boda.

Bayer se nadao da će se iz Bjelorusije vratiti s punim plijenom, ali imao je vrlo loše otvaranje utakmice i kasnije se zadovoljio bodom.

Već u drugoj minuti BATE je stigao do vodstva uz velike zasluge Bernda Lena koji je očajno reagirao. Gordejčuk se izborio za udarac, pucao je po sredini gola u Lena koji umjesto da lagano uhvati loptu pušta da mu ona prođe kroz ruke i kroz noge u gol.

U završnici prvog poluvremena gosti su tražili kazneni udarac nakon pada Chicharita u 16 metara, no sudac je odmahnuo glavom i na odmor se otišlo vodstvom BATE-a.

U drugom dijelu Nijemci su ipak uspjeli poravnati. Amir Mehmedi je iz teške pozicije uspio prebaciti domaćeg vratara i pogoditi suprotni kut za konačnih 1:1.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

BATE Borisov1:1Bayer Leverkusen
Barcelona6:1Roma
1Barcelona 514:3+1113
2Bayer Leverkusen 512:11+15
3Roma 511:16-55
4BATE Borisov 55:12-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!