Hrvatski kup, Četvrtfinale, 02.12.2015, 15:03 h, Gradski stadion u Koprivnici, gledatelja: 688
Suci: Jurica Mihalj, Igor Krmar, Krunoslav Ambrinac
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Stefan Savić 47'
4:1 Osijek
Zoran Lesjak 54'
Osijek

Slaven Belupo boljim izvođenjem jedanaesteraca do polufinala Kupa

Branimir Korać • srijeda, 02.12.2015.
Slaven Belupo boljim izvođenjem jedanaesteraca do polufinala Kupa
Foto: FaH

Nogometaši Slaven Belupa izborili su mjesto među četiri najbolja u Hrvatskom kupu. U polufinalu su za protivnika imali momčad Osijek koju su svladali tek nakon jedanaesteraca...

Dvije momčadi koje se ne mogu pohvaliti dobrom formom susrele su se u četvrtfinalu Kupa, a uspješniji je bio Slaven Belupo koji je svladao Osječane boljim izvođenjem jedanaesteraca. Nakon 120 minuta igre na semaforu je stajalo 1:1, a više mirnoće prilikom penala imali su domaćini.

Obje momčadi tražile su pobjedu kako bi se u što boljem raspoloženju pripremile za zimsku pauzu na koju odlaze s rezultatima u prvenstvu koji su ipak ispod one razine kojoj su se nadali.

Prvo poluvrijeme u Koprivnici nije donijelo posebno dobar nogomet, a više uzbuđenja bilo je u drugom dijelu. Iz prvih 45 minuta treba istaknuti vratnicu Ozobića te još nekoliko pokušaja domaćina koji nisu bili dovoljno precizni.

Domaćin je odmah na početku drugog poluvremena stigao do vodstva i to u 47. minuti kada je Štiglec zaprijetio, a odbijenu loptu u mrežu je poslao Savić.

Kratko je trajalo zadovoljstvo domaćina. Deset minuta kasnije gosti dolaze do poravnanja, dobar dio zasluga nosi Šarić koji je odlično ubacio iz prekida na peterac gdje je najspretniji bio Lesjak i vratio stvari na početak.

Do kraja regularnog dijela pogodaka nije bilo, otišlo se u produžetke gdje su mreže također mirovale te je odluka pala s bijele točke.

Mirniji si bili domaćini koji su preko Ejupija, Ozobića, Crepulje i Parackog iskoristili svoje pokušaje, a s druge strane Škorić i Šarić nisu zabili te su se Osječani oprostili od Kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kauboj02.12.2015. u 20:38
    A zašto u naslovu stoji rezultat 4-1, kad je to samo ishod izvođenja jedanaesteraca, a utakmica je završila 1-1 zapravo...
    Kauboj