Nogomet

Francuski nogometni savez odbio ukinuti suspenziju Karimu Benzemi

HINA • srijeda, 13.04.2016.
Francuski nogometni savez odbio ukinuti suspenziju Karimu Benzemi
Foto: EPA

Napadač Real Madrida Karim Benzema neće nastupiti za Francusku na predstojećem EURU nakon što mu je Francuski nogometni savez odbio ukinuti suspenziju.

Benzema je izbačen iz reprezentacije u prosincu jer je umiješan u poznati slučaj ucjenjivanja snimkom seksa suigrača iz reprezentacije Mathieu Valbuene. Odluku o Benzeminom neodlasku na EURU donijeli su predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet i izbornik Didier Deschamps.

"Morali smo sačuvati slogu u reprezentaciji, na terenu i izvan njega, a svako iščašeno ponašanje mora biti sankcionirano. Zato smo donijeli odluku da Karim Benzema neće igrati na EURU", navodi se u priopćenju Saveza.

Napadač Real Madrida oglasio se na svom Twitter-profilu.

"Nažalost, imam tužnu vijest za sve koji su me podržavali. Ne idem na EURO. Razočaran sam", napisao je 28-godišnji Benzema, kojeg čeka i sudska parnica na sudu u Verseillesu. Benzema cijelo vrijeme niječe da je ucjenjivao Valbuenu, ali je priznao da je na treningu reprezentacije 2015. u Clairefontaineu napadaču Lyona spomenuo postojanje sporne snimke.

Francuska će tako na EURU biti bez jednog od najboljeg strijelaca, no Deschamps je uvjeren da mogu i bez Benzeme jer su na prošle dvije pripremne utakmice s Nizozemskom i Rusijom zabili čak sedam golova.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!