Hrvatski kup, finale, 10.05.2016, 18:00 h

VIDEO: Pjaca i Rog za obranu Dinamove dvostruke krune, Rozman tragičar Belupa

Niko Rukavina • utorak, 10.05.2016.
VIDEO: Pjaca i Rog za obranu Dinamove dvostruke krune, Rozman tragičar Belupa
Foto: FaH

Nogometaši Dinama svladali su u finalu Hrvatskog kupa u kišnom Osijeku Slaven Belupo i stigli do svojeg 14. Rabuzinovog sunca i 23. nacionalnog kupa u povijesti. Slaven Belupo je i u svojem drugom finalu izgubio od Dinama.

Dinamo je u Gradskom vrtu slavio 2:1 i obranio dvostruku krunu. Zagrepčani su poveli u prvom dijelu pogotkom Marka Pjace, a Slaven je izjednačio u nastavku nakon lijepe kontre. No, Dinamu je pobjedu donio Marko Rog uz veliku „pomoć“ Slavenovog golmana Matjaža Rozmana.

Obje momčadi u utakmicu su ušle vrlo oprezno, bez prevelikog rizika. Dinamo je dominirao posjedom lopte, a prvu prigodu Modri složili u 24. kada je Alexandru Matel iskosa pucao kraj gola.

Ključni trenutak poluvremena dogodio se u 30. minuti kada je Edson srušio El Arabija Soudanija u svojem kaznenom prostoru, zaradio žuti karton, a Dinamo penal iz kojeg je precizan bio Pjaca.

Dvije minute kasnije Dinamo je složio novu dobru šansu, Soudani se našao sam na 11 metara od Rozmanovog gola, ali je glavom pucao visoko iznad gola. Slaven Belupo je u prvom dijelu imao tek jedan, i to prilično bezopasan udarac na gol Antonija Ježine.

Slaven je puno otvorenije krenuo u nastavak utakmice. Prvo je najbolji Slavenov strijelac Muzafer Ejupi glavom zaprijetio nakon centaršuta Nikole Pokrivača, a u 62. je zabio za izjednačenje na asistenciju Mateasa Delića nakon sjajne kontre Farmaceuta.

Slaven Belupo je u drugom dijelu igrao vrlo dobro, no Dinamo je do nove prednosti stigao nakon velike pogreške Rozmana. Golman Slavena prvo je obranio dalekometni udarac Ante Ćorića, no u nastavku akcije Rog je opalio iz još veće daljine, a Rozman je krivo procijenio let lopte i Dinamo je poveo s 2:1.

Do kraja utakmice Slaven je pokušavao doći do izjednačujućeg pogotka, ali bez konkretne prigode te je Dinamo stigao do svojeg drugog trofeja sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.05.2016. u 08:40
    Slaven dobar ali ipak čestitke Dinamu!
    Obrisan korisnik
  • jungle10.05.2016. u 19:59
    šteta za Slaven, odlični su bili..
    jungle