Nogomet

Alexandru Matel na širem rumunjskom popisu za Europsko prvenstvo

Branimir Korać • četvrtak, 12.05.2016.
Alexandru Matel na širem rumunjskom popisu za Europsko prvenstvo
Foto: Getty

Dinamov desni bočni Alexandru Matel mogao bi se naći među putnicima na Europsko prvenstvo u Francuskoj. Matel je na popisu od 28 igrača koji kandidiraju za Europsko prvenstvo...

Već 18. svibnja Rumunji se okupljaju na pripremama za Europsko prvenstvo, a izbornik Anghel Iordanescu objavio je imena igrača koji se trebaju pojaviti na pripremama.

Na popisu je 28 imena, petorica će otpasti, a za neke je već sada jasno da će se morati priključiti kasnije zbog klupskih obaveza. Tako će Ovidiu Hoban još 21. svibnja imati obavezu u klubu s obzirom da njegov Hapoel Beer Sheva tada igra posljednju prvenstvenu utakmicu.

Alexandru Maxim možda će sa Stuttgartom igrati kvalifikacije za ostanak u Bundesligi, a i reprezentativci iz Ludogoreca priključit će se kasnije, možda i dosta kasnije s obzirom da Bugari završavaju sezonu 29. svibnja. Florin Andone je član Cordobe koja tek 5. lipnja završava sezonu.

Ipak, UEFA je osigurala da klubovi ranije puste igrače stoga se očekuje da će do kraja svibnja svi biti na okupu.

Među njima bit će i Alexandru Matel, desni bočni zagrebačkog Dinama koji je dobio pozivnicu u reprezentaciju.

Na popisu su:

Vratari: Ciprian Tătăruşanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra Giurgiu).

Braniči: Cristian Săpunaru (Pandurii Târgu Jiu), Alexandru Matel (Dinamo Zagreb), Vlad Chiricheş (Napoli), Valerică Găman (Astra Giurgiu), Cosmin Moţi (Ludogorec), Dragoş Grigore (Al-Sailiya), Răzvan Raţ (Rayo Vallecano), Steliano Filip (Dinamo Bukurešt), Alin Toşca (Steaua Bukurešt).

Veznjaci: Mihai Pintilii (Steaua Bukurešt), Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Adrian Ropotan (Pandurii Târgu Jiu), Andrei Prepeliţă (Ludogorec), Adrian Popa (Steaua Bukurešt), Gabriel Torje (Osmanlispor), Alexandru Chipciu (Steaua Bukurešt), Alexandru Maxim (Stuttgart), Nicolae Stanciu (Steaua Bukurešt), Lucian Sânmărtean (al-Ittihad).

Napadači: Claudiu Keserü (Ludogorec), Bogdan Stancu (Gençlerbirligi), Florin Andone (Córdoba), Denis Alibec (Astra Giurgiu), Ioan Hora (Pandurii Târgu Jiu), Andrei Ivan (CSU Craiova).

FOTO: Jamie McDonald/Getty Images

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kauboj13.05.2016. u 12:49
    "Već 18. srpnja Rumunji se okupljaju" - valjda svibnja...
    Kauboj