Nogomet

Del Bosque: "Finala eurokupova zakinut će pripreme reprezentacije"

HINA • utorak, 17.05.2016.
Del Bosque: "Finala eurokupova zakinut će pripreme reprezentacije"
Foto: EPA

Španjolski nogometni izbornik Vicente del Bosque (65), koji je u utorak objavio listu od 25 igrača uoči Europskog prvenstva, rekao je kako je fantastično što Španjolci imaju tri kluba u finalima europskih kupova no da je to istovremeno otegotna okolnost za pripremanje reprezentacije, jer će sve nogometaše imati na okupu tek šest dana uoči početka Eura.

"To što tri naša kluba igraju u finalima je fantastično, no zakinut će naše pripreme jer do 4. lipnja nećemo biti svi na okupu, a to je samo šest dana uočio Eura", izjavio je Del Bosque na konferenciji za medije u kampu španjolske reprezentacije u predgrađu Madrida.

U srijedu će Sevilla i Liverpool igrati finale Europske lige u Baselu, a 28. svibnja se u Milanu u finalu Lige prvaka sastaju Real Madrid i Atletico Madrid.

Na listi od 25 igrača, koja će biti skraćena na 23 putnika za Euro 31. svibnja, španjolski izbornik je uvrstio dosadašnjeg mladog reprezentativca i veznog igrača Atletico Madrida, Saula Nigueza (21), te napadača Real Madrida Lucasa Vazqueza (24).

"Svi popisi su uvijek komplicirani jer moraš donijeti odluke. Neke od njih su doista bolne. No, to je natjecanje te se nismo vodili osjećajima", rekao je Del Bosque.

Među onima za koje nije bilo mjesta na listi nalaze se Diego Costa (Chelsea), Juan Mata (Manchester United), Paco Alcacer (Valencia) i Fernando Torres (Atletico Madrid).

"Vrednovali smo situacije svih igrača. Nismo htjeli imati teret igrača kod kojih postoji neizvjesnost", odgovorio je Del Bosque na pitanje o Costi.

"Slučaj Lucasa Vazqueza je drugačiji jer vjerujemo da se može dobro oporaviti od ozljede. Prije nego se ozlijedio bilo je predviđeno da bude ovdje. No, zbog takvih slučajeva smo objavili listu od 25 igrača", dodao je.

Upitan o Fernandu Torresu rekao je: "On je imao iste mogućnosti kao i ostali igrači. Ni više ni manje".

Prije odlaska na Europsko prvenstvo Španjolci će odigrati tri pripremne utakmice: protiv BiH u Švicarskoj 29. svibnja, protiv Južne Koreje u Salzburgu 1. lipnja te protiv Gruzije u madridskom predgrađu Getafe 7. lipnja.

Španjolska, branitelj naslova prvaka Europe, na Europskom prvenstvu će igrati u skupini D protiv Češke (13. lipnja), Turske (17. lipnja) te protiv Hrvatske 21. lipnja u Bordeauxu. Vicente del Bosque nagovijestio je mogućnost napuštanja klupe reprezentacije nakon tog natjecanja.

Na pitanje da li ima snage nastaviti voditi Španjolsku nakon Eura, odgovorio je: "Imam snage voditi ju do kraja Eura. Moja maksimalna preokupacija je Europsko prvenstveno. Na raspolaganju sam Španjolskom nogometnom savezu za sve za što bude potrebno".

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!