EP 2016., skupina E, 1. kolo, 13.06.2016, 21:00 h, Stade de Lyon, Lyon
Suci: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (svi Engleska)
Belgija
Belgija
0:2(0:1) Italija
Emanuele Giaccherini 32'
Graziano Pelle 90'+3'
Italija

VIDEO: Odličnom predstavom Italija svladala Belgiju u derbiju skupine D

Nikola Raič • ponedjeljak, 13.06.2016.
VIDEO: Odličnom predstavom Italija svladala Belgiju u derbiju skupine D
Foto: EPA

Najjača utakmica dosadašnjeg Eura ponudila je vrlo dobar nogomet, a bodove odnosi Italija pobjedom 2:0...

Belgija
Italija
Belgija
Italija
1
Thibaut Courtois
2
Toby Alderweireld
3
Thomas Vermaelen
4
Radja Nainggolan
(do 62')
5
Jan Vertonghen
6
Axel Witsel
7
Kevin De Bruyne
 
Marouane Fellaini
9
Romelu Lukaku
(do 73')
10
Eden Hazard
23
Laurent Ciman
(do 75')
Pričuvni igrači
14
Dries Mertens
62'
17
Divock Origi
73'
11
Yannick Carrasco
75'
Trener
Marc Wilmots
1
Gianluigi Buffon
3
Giorgio Chiellini
4
Matteo Darmian
(do 58')
6
Antonio Candreva
9
Graziano Pelle
15
Andrea Barzagli
16
Daniele De Rossi
(do 78')
17
Citadin Martins Eder
(do 75')
18
Marco Parolo
19
Leonardo Bonucci
23
Emanuele Giaccherini
Pričuvni igrači
2
Mattia De Sciglio
58'
17
Ciro Immobile
75'
10
Thiago Motta
78'
Trener
Antonio Conte

Sjajno je svoju momčad pripremio Antonio Conte i bez većih problema u potpunosti zaustavio raskošni belgijski napad. Italija je u fazi obrane odigrala briljantno, ali da je Lukaku bio malo prisebniji u najboljoj prilici na utakmici, možda ne bismo sada toliko hvalili Italiju. No, priče „što bi bilo kad bi bilo“, nisu nikada niti će zanimati Italiju koja upisuje zaslužena tri boda.

Nismo gledali pretjerano atraktivan susret prvih 45 minuta, ali sjajnom akcijom Talijani su okrunili taktički savršenu predstavu. Belgijci nisu stvorili niti jednu pravu priliku, a njihov najjači adut, Hazard, u potpunosti je „izbrisan“ s terena.

Prvi su, doduše, zaprijetili Belgijci u 10. minuti preko Nainggolana koji je pokušao u stilu Luke Modrića, ali je Buffon odlično reagirao i sačuvao svoju mrežu. Pokušao je nešto kasnije ponovno Nainggolan iz daljine, ali ovoga puta nije pogodio ni okvir gola.

Talijani su s loptom u protivničkom polju bili iznimno mirni, a onda je u 32. Bonucci sjajnom dugom loptom uposlio Giaccherinija, a ovaj sjajnim primanjem i mirnom završnicom zabija za vodstvo Italije.

Moramo istaknuti i kako je pogotku Italije „kumovao“ i Alderweireld lošom procjenom leta lopte, a pogodak je probudio Talijane koji su ubrzo zaprijetili još dva puta. Prvo je probao Candreva, a zatim je Pelle promašio nemoguće, nakon još jedne loše reakcije Alderweirelda.

Mogli su Talijani slomiti Belgiju već nakon 45 minuta, ali na odmor su ipak otišli sa samo 1:0.

U nastavku smo gledali puno bolju utakmicu, iako sa manje prilika, ali više trke i dinamike su pružili igrači obje momčadi. Italija je i dalje uspješno odbijala sve napade Belgije bez prevelike muke.

Najveću prigodu na utakmici Italija je dozvolila Lukakuu u 53. minuti nakon dodavanja Hazarda, ali je belgijski napadač za malo promašio. Pokušao je s druge strane i ponajbolji Talijan danas, Candreva, ali sjajno brani Courtois.

Buffonu je zaprijetio i Origi u samoj završnici susreta, ali njegov udarac glavom otišao je preko gola. U 84. minuti mogla je Italija poduplati svoju prednost, nakon sjajne kontre pucao je Immobile, ali još jednom je odlično reagirao Courtois.

Velika gužva dogodila se u posljednjoj minuti pred vratima Buffona, ali sreća je, po tko zna koji puta u povijesti velikih natjecanja, bila na strani Italije. U sudačkoj nadoknadi Italija je složila još jednu kontru, ali ovoga puta s pogotkom na kraju. Candreva je okrunio sjajnu predstavu asistencijom za Pellea koji se pogotkom iskupio za dva prijašnja promašaja.

Italija je ovom predstavom pokazala da će se na nju itekako računati kad se bude govorilo o favoritima natjecanja. Ovo je sigurno bila jedna od najboljih predstava na prvenstvu, a nitko nije imao tako jakog protivnika na drugoj strani.

EP 2016., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Irska1:1Švedska
Belgija0:2Italija
1Italija 33:1+26
2Belgija 34:2+26
3Irska 32:4-24
4Švedska 31:3-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2016. u 16:14
    Kakva tekma. Jedna od najboljih, zajedno s nasom i Turcima i Englezi -Rusi. Primjeti se da ima dosta repki koje ne zasluzuju biti na Euru. Shodno tome, neke su tekme zaista bile dosadne.
    Obrisan korisnik
  • Dario_SNet14.06.2016. u 11:59
    Po meni zato što su se svi uhvatili napadački "moćne" Belgije i slabašne Italije kojoj čak ni talijanski mediji nisu davali previše šanse (Talijani su teška pila naopako). Mislim da problem leži u tome što Serie A nije toliko popularna kao druge lige, slabije se prati izvan Italije i ljudi... [više na forumu]
    Dario_SNet
  • Veni vidi vici14.06.2016. u 11:55
    ja samo ne razumijem zašto u svim vijestima na televiziji se non stop ponavlja da je Italija pobijedila favoriziranu Belgiju, tj. zanima me po čemu je to Belgija bila favorit u ovoj utakmici? teško je uopće bilo i prije a isto tako i sada naći reprezentaciju koja je favorit protiv Italije, a ovo... [više na forumu]
    Veni vidi vici
  • Obrisan korisnik14.06.2016. u 09:20
    toliko o tome kako je belgija favorit prvenstva
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2016. u 07:30
    Oni trče, ovi trče, oni stoje, ovi stoje, ugase se svjetla, upale se svjetla. Who cares? :)
    Obrisan korisnik