EP 2016., skupina E, 2. kolo, 17.06.2016, 15:00 h, Stadium de Toulouse, Toulouse
Suci: Viktor Kassai, Gyorgy Ring, Vencel Toth (svi Mađarska)
Italija
Italija
Citadin Martins Eder 88'
1:0(0:0) Švedska
Švedska

VIDEO: Italija osigurala osminu finala, Švedska još jednom razočarala

Mihaela Bradovski • petak, 17.06.2016.
VIDEO: Italija osigurala osminu finala, Švedska još jednom razočarala
Foto: EPA

Švedska je napravila novi korak prema ispadanju već u skupini. Talijani su do druge pobjede došli zahvaljujući pogotku Edera u 88. minuti susreta čime je svojoj reprezentaciji donio sigurno mjesto u osmini finala...

Italija
Švedska
Italija
Švedska
1
Gianluigi Buffon
3
Giorgio Chiellini
6
Antonio Candreva
24
Alessandro Florenzi
(do 85')
9
Graziano Pelle
(do 60')
15
Andrea Barzagli
16
Daniele De Rossi
(do 74')
17
Citadin Martins Eder
18
Marco Parolo
19
Leonardo Bonucci
23
Emanuele Giaccherini
Pričuvni igrači
7
Simone Zaza
60'
10
Thiago Motta
74'
14
Stefano Sturaro
85'
Trener
Antonio Conte
1
Andreas Isaksson
3
Erik Johansson
4
Andreas Granqvist
 
Martin Olsson
10
Emil Forsberg
(do 79')
7
Sebastian Larsson
8
Albin Ekdal
(do 79')
9
Kim Kallstrom
10
Zlatan Ibrahimović
3
Victor Lindelöf
 
John Guidetti
(do 85')
Pričuvni igrači
 
Jimmy Durmaz
79'
18
Oscar Lewicki
79'
9
Marcus Berg
85'
Trener
Erik Hamren

Prvo poluvrijeme okršaja između ova dva aktera bilo je, ofenzivno gledajući, možda i najslabije na dosadašnjem dijelu Eura. Švedskoj je do odlaska na predah pripao posjed lopte, no baš kao i u susretu s Republikom Irskom, prema protivničkom vrataru nije upućen niti jedan udarac.

Ništa više nisu pokazali niti Talijani u čijim se redovima očekivalo da će od prve startati Ciro Immobile. Po dva neuvjerljiva pokušaja i po sedam prekršaja na obje strane rezime je prvih 45 minuta.

Prvu smisleniju akciju složila je Italija na startu drugog dijela. Eder je prošao po desnoj strani, dodao za Pellea koji s 15-ak metara tuče iznad okvira gola. Uslijedila su dva kornera, nešto kasnije i nova (polu)prilika Candreve za nešto bolju ocjenu talijanskom sastavu u odnosu na protivnika.

Po isteku sat vremena igre ponovno događanja pred švedskim vratarom, no još jednom bez potrebe njegove reakcije. Parolo je ušao u kazneni prostor, poslao povratnu za Giaccherinija kojeg, i prije nego se snašao, blokira Kallstrom.

Najopasniju svoju priliku Šveđani su okončali zaleđem, ali i nevjerojatnim promašajem Zlatana Ibrahimovića. S pola metra kapetan švedske reprezentacije uspio je prebaciti prazna vrata. Bez obzira na još jedno slabo izdanje svoje vrste prema naprijed, Erik Hamren prvu je, i odmah dvostruku, promjenu povukao tek u 79. minuti.

A najbliži pogotku na današnjem susretu bio je Parolo dvije minute kasnije. Na drugu je stativu ubacio Giaccherini, a udarac glavom Lazijevog veznjaka zaustavlja okvir gola. Bolja igra u drugom poluvremenu na kraju je ipak urodila zgoditkom u mrežu Isakssona i to u 88. minuti. Strijelac pogotka vrijednog nova tri boda bio je Eder na asistenciju Zaze.

Do kraja, u nastojanju da proba brzinski izjednačiti, Švedska je ostavila prazan prostor iza svojih vrata što je Talijane gurnulo u priliku za kontru, no švedski čuvar mreže nema problema sa šutom Candreve.

U posljednjim sekundama gužva u kaznenom prostoru Italije, švedski sastav tražio je kazneni udarac, no više od eventualne pogreške djelitelja pravde u narednim bi se danima trebali koncentrirati na vlastite predstave.

EP 2016., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Italija1:0Švedska
Belgija3:0Irska
1Italija 33:1+26
2Belgija 34:2+26
3Irska 32:4-24
4Švedska 31:3-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2016. u 17:14
    Katastrofa od tekme, Svedska ostecena na kraju ono je bio cisti penal povlacenje za dres ali to su talijani uvijek se provlace..
    Obrisan korisnik