Nogomet

Henry i Maradona hvale Ronalda, ali prednost ipak francuskom veznom redu

HINA • nedjelja, 10.07.2016.
Henry i Maradona hvale Ronalda, ali prednost ipak francuskom veznom redu
Foto: EPA

Najbolji nogometaš u povijesti Diego Maradona smatra da motiv za osvajanje trofeja može biti puno važniji od taktike u večerašnjem finalu Eura u kojem se sastaju Portugal i domaćin Francuska.

Thierry Henry, koji je sa Francuskom osvojio SP 1998. i Euro 2000., smatra da Cristiano Ronaldo ima posebne golgeterske kvalitete.

"Neki napadači funkcioniraju tako da postepeno rastu tijekom utakmice, a Ronaldo može biti cijeli susret nevidljiv, ali u odlučujućem trenutku će zabiti gol. U polufinalu igrači Walesa dobro su ga čuvali. Bio je neprimjetan 50 minuta, a onda im je zabio glavom nakon kornera, što vjerojatno nisu očekivali. Takav je Ronaldo, njega ne smeta što će tijekom utakmice izgubiti puno lopti, on zna da će mu se kad tad ukazati prilika i fokusiran je na to da ju iskoristi. Takav je bio i David Trezeguet, koji se čitavu utakmicu nije sastao s loptom i kada bi ga svi otpisali, on bi vam zabio gol", rekao je za BBC Thierry Henry.

"Ronaldo ima 31 godinu i ovo finale mu je najveća šansa da nešto osvoji sa reprezentacijom. U velikim utakmicama motiv može biti puno važniji od taktike i zbog toga mislim da bi utakmicu mogla odlučiti Ronaldova motivacija da napokon osvoji trofej sa reprezentacijom Portugala", istaknuo je Maradona.

Ipak, Maradona misli da bi vezni red Francuske mogao donijeti prevagu.

"I kao što se Francuska mora čuvati Ronalda, tako Portugal mora paziti na Griezmanna, koji je u odličnoj formi. Također, vezni red Francuske dovoljno je jak da potisne Portugal na konstantnu obranu. Matuidi i Sissoko mogu osujetiti svaki napad protivnika, a Pogba i Payet, lišeni obrambenih zadaća, imat će dovoljno prostora za kreaciju. Pogba je u pravom trenutku dosegao vrhunac forme i samopouzdanja, što je pokazao u polufinalu protiv Njemačke", dodao je Maradona.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis10.07.2016. u 17:47
    koje sve gluposti neću čitati od hine. najbolji nogometaš u povijesti je OKOCHA. maradona je dobar, ali ima dosta njih koji stoje ispred njega.
    cameosis