Nogomet

Eder: "Ronaldo mi je rekao da ću zabiti", Pepe: "Trener nas je iznenadio u poluvremenu promjenom taktike"

HINA • ponedjeljak, 11.07.2016.
Eder: "Ronaldo mi je rekao da ću zabiti", Pepe: "Trener nas je iznenadio u poluvremenu promjenom taktike"
Foto: EPA

Ronaldo mi je rekao da ću zabiti pobjednički pogodak. Njegova izjava mi je dala snagu i samopouzdanje, kazao je Eder, novi portugalski heroj koji je svojim pogotkom u 109. minuti odlučio finalni dvoboj europskog prvenstva između Portugala i Francuske.

Eder je ušao u igru u 79. minuti umjesto Renata Sancheza, a finale je prelomio sjajnim udarcem sa 20-tak metara u 109. minuti.

"Ostvarili smo veliki uspjeh, ali to je i bio naš cilj od prvog dana prvenstva. Svi smo živjeli za ovaj uspjeh i uspjeli smo," kazao je napadač francuskog prvoligaša Lillea.

Zanimljivo, francuski klub je na Twitteru nakon finala objavio poruku: "Razočaranje nakon finala je ogromno, ali ponosni smo što možemo računati na tako dobrog napadača."

Jedan od najboljih igrača u portugalskim redovima bio je Pepe. "Znali smo svoje kvalitete i uspjeli smo ih iskoristiti. Nismo se željeli predati kada je Cristiano izašao. Znali smo da će biti teško, ali i da možemo do pobjede. Trener nas je iznenadio u poluvremenu promjenom taktike i to se pokazalo sjajnim. Imali smo jasnu ideju i cilj. Osvojiti turnir i uspjeli smo."

Branič Raphael je naglasio kako je izlazak Ronalda bio težak udarac za momčad, ali uspjeli su pokazati hrabrost i karakter.

"Nije bilo lako bez Ronalda, ali odigrali smo čvrtu i hrabru utakmicu. Zaslužili smo ovu titulu. Uspjeli smo iskoristiti naše prednosti i na kraju sve iznenaditi," kazao je branič Borussije Dortmund.

Francuski izbornik Didier Deschamps posve očekivano nije mogao sakriti razočaranje.

"Osjećam ogromno razočaranje. Imali smo priliku postati europski prvaci i nismo je iskoristili. Ne postoje riječi kojima bi opisao kako se sada osjećam. Trebat će neko vrijeme kako bi sve ovo shvatio. Zajedno smo patili, pobjeđivali, ali i na kraju izgubili. Teško je, ali i u porazu smo ostali prava momčad," kazao je francuski izbornik dodavši: "Bilo bi čudesno da smo mogli našim navijačima donijeti ovaj trofej."

Antoine Griezmann je najbolji strijelac EP-a sa šest golova, no sasvim sigurno mijenjao bi ih sve za osvajanje naslova prvaka.

"Ovo je frustrirajući poraz. Dali smo sve, ali nije išlo. Imali smo nekoliko prilika, pogodili smo i vratnicu, no portugalski vratar je branio sjajno. Moramo se okrenuti kvalifikacijama za SP i pokušati se vratiti još jači," poručio je napadač Atletico Madrida.

EP 2016., skupina D

1Hrvatska 35:3+27
2Španjolska 35:2+36
3Turska 32:4-23
4Češka 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2016. u 10:12
    Mmmmda, trener je iznio revolucionaran prijedlog da se taktika 11 iza lopte pretvori u devet nazad dva otpozadi.
    Obrisan korisnik