Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 16.08.2016, 20:45 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Tasos Sidiropoulos, Damianos Efthimiadis, Polychronis Kostaras (Grčka)
Dinamo
Dinamo
Marko Rog 76' (11m)
1:1(0:0) Salzburg
Valentino Lazaro 59'
Salzburg

VIDEO: Rog golom iz kaznenog udarca pružio Dinamu nadu uoči uzvrata

Ante Dubravac, Marjan Kreševac • utorak, 16.08.2016.
VIDEO: Rog golom iz kaznenog udarca pružio Dinamu nadu uoči uzvrata
Foto: FaH

Posljednje pretkolo Lige prvaka u Zagreb je dovelo prvaka Austrije, Red Bull Salzburg. Maksimirska publika još jednom je dokazala da problem slabe posjećenosti susreta u MAXtv Prvoj ligi ne leži u godišnjim odmorima, vrućini koja isijava iz gradskog asfalta, već u činjenici da je takva liga neatraktivna i nezanimljiva zagrebačkim drukerima. Protiv Salzburga na tribinama se okupilo 15.300 duša.

Salzburg
Dinamo
Salzburg
25
(do 57')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Kranjčar
33
Alexander Walke
5
Duje Ćaleta-Car
6
Christian Schwegler
10
Valentino Lazaro
14
Valon Berisha
17
Andreas Ulmer
26
Jonathan Soriano
(do 63')
27
Konrad Laimer
36
Martin Hinteregger
94
Wanderson
(do 78')
95
Bernardo
Pričuvni igrači
21
Fredrik Gulbrandsen
63'
22
Stefan Lainer
78'
 
Trener
Oscar Garcia

Iako je na presici prije susreta Cico Kranjčar izvijestio da su Ante Ćorić i Paulo Machado spremni i u kadru za okršaj s Austrijancima susret su započeli na klupi za rezervne igrače. Njima se pridružio i Gordon Schildenfeld nakon nekoliko posljednjih utakmicama u kojima je krenuo od prve minute. Ostavljanje Schife na klupi značilo je Kranjčarov povratak isprobanom stoperskom dvojcu Benković, Sigali.

Na desnom boku zaigrao je ove sezone najstandardniji član Dinamove udarne postave Petar Stojanović, a po lijevoj strani u odsustvu još uvijek ozlijeđenog Josipa Pivarića operirao je Alexandru Matel. Na poziciji zadnjih veznih igrača gledali smo Jonasa i jednog mladića koji je svojom predstavom protiv Intera iz Zaprešića apsolutno zaslužio početni sastav. Riječ je o Bojanu Kneževiću.

Trojica ofenzivnih veznih igrača bili su Marko Rog u sredini, Soudani desno i iznenađenje Domagoj Antolić na lijevom krilu. Ispred njih kao najisturenija karika Dinamova lanca zaigrao je trenutno najraspoloženiji napadač Modrih, Junior Fernandes.

Dinamo je u susret krenuo agresivnije te je pokušavao zaprijetiti udarcima iz daljine, ali gostujući vratar nije imao potrebe za ozbiljnijim reakcijama. Velika prilika za goste u 30. minuti kada Eduardo odlično brani udarac glavom Hintereggera iz velike blizine.

Uzvraća Dinamo u 32. minuti preko Roga koji se dobro snašao u gužvi, ali lopta odlazi u korner. Najbolju priliku modri su imali u samoj završnici prvog poluvremena kada Walke zaustavlja Soudanija pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Dvojac Matel - Stojanović u prvom dijelu više je vremena proveo zatvarajući prilaze vlastitom golu nego što je sudjelovao u kreaciji napadačkih akcija. Ofenzivni dio momčadi čestim je izmjenama mjesta i križanjima u maniri najboljih rukometnih momčadi unosili dosta pomutnje u posljednje redove gostiju iz Austrije. Njihova dinamična igra rezultirala je s 11 udaraca, a od toga dva u okvir gola. Imali su Modri dvostruko više pokušaja od svojih suparnika.

Sve u svemu nije to bilo loše prvo poluvrijeme Modrih, konačno smo vidjeli toliko zazivani voljni moment kod Dinamovih igrača. Izgledali su kao momčad što ruku na srce i nismo previše puta gledali ove sezone na Maksimiru.

Očito je i Zlatko Kranjčar bio zadovoljan onime što je njegova momčad odigrala u prvom dijelu, u nastavak je krenuo bez izmjena u sastavu. S druge strane Oscar Garcia očito je imao ugodne razgovore sa svojim igračima, a koji su ostavili traga.

Drugu dionicu susreta nešto bolje otvaraju gosti koji su zaprijetili u brzoj kontri preko Wandersona. Na žalost bio je to samo uvod u vodstvo Red Bull Salzburga. Igrala se 59. minuta kada nakon centaršuta s desne strane u sredini odlično reagira Lazaro i pogađa za 1:0.

Iako smo pohvalili obranu za njezinu izvedbu u prvom dijelu za pogodak su isključivi krivci Sigali i Benković. Obojica su se loše postavili i kasnili u reakciji.

U 64. minuti dogodila se i druga izmjena u sastavu Dinama. Iz igre je izašao kapetan Antolić, a zamijenio ga je Ćorić. Dugo, dugo nismo Antolića vidjeli u toliko ofenzivnoj ulozi. Publika je kapetana ispratila velikim zviždukom, iako su ti zvižduci bili upućeni na krivu adresu.

U 73. minuti u jako dobroj poziciji se našao upravo Ćorić, međutim glavom loše zahvaća loptu. Samo dvije minute kasnije najstroža kazna za Dinamo. U gostujućem šesnaestercu je srušen Rog i sudac pokazuje na bijelu točku. Rog je miran i vraća Modre opet u igru, a za završnih desetak minuta Kranjčar u igru šalje i Henriqueza.

Nakon izjednačenja rezultata iz kaznenog udarca Kranjčar je povukao i zadnjeg aduta iz rukava, u igru je ušao Henriquez umjesto u drugom dijelu u potpunosti indisponiranog Fernandesa. Nije Henriquez imao dovoljno vremena da uspije nešto značajnije promijeniti na terenu. Susret je završio "podjelom bodova" što u svakom slučaju stavlja goste u povlašteni položaj u uzvratu. Ukoliko Dinamo želi ove sezone vidjeti grupnu fazu Lige prvaka morat će po pobjedu ili minimalno dva pogotka u Mozartovom gradu. Mogu li Modri to ostvariti?

Uzvratni susret na rasporedu je u srijedu, 24. kolovoza s početkom u 20:45 sati.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Dinamo1:1Salzburg
Salzburg1:2 *Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2016. u 03:33
    eto je došao nam je i piva
    Obrisan korisnik