Nogomet

VIDEO: Austrija iščupala pobjedu u Tbilisiju, Gruzija ostala bez zasluženog boda

Sportnet • ponedjeljak, 05.09.2016.
VIDEO: Austrija iščupala pobjedu u Tbilisiju, Gruzija ostala bez zasluženog boda
Foto: EPA

U prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo grupe D reprezentacija Austrije ostvarila je gostujuću pobjedu u Tbilisiju pobjedom protiv Gruzije od 1:2. Iako je Gruzija odigrala dobru utakmicu u kojoj je bila ravnopravan suparnik Austrijancima, nije uspjela stići niti do boda. Golove za Austriju zabili su Hinteregger i Janko dok je za Gruziju zabio Ananidze.

AUTOR: Filip Martinović

Prvi put Austrija je zaprijetila u šestoj minuti, Arnautović se šetao po vrhu kaznenog prostora, na kraju je pucao, ali preko gola. Već u desetoj minuti nova prilika za Austrijance, Janko je dobro pucao glavom nakon slobodnog udarca, lopta je prošla za malo preko gola.

Treća sreća, Austrija je povela u 16. minuti, Alaba je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, domaći vratar 'zaplivao' je u svom izlasku, a Hinteregger glavom mirno pogodio za austrijsko vodstvo 0:1.

U 20. minuti bek Austrije je za malo loptu poslao u svoj gol, Klein je pokušao glavom primirit loptu za Almera, a ovaj ju je jedva izvadio ispod grede. Gruzija je u 26. minuti propustila veliku priliku, lopta se nakon slobodnog udarca odbila do Jighaurija koji je s 11 metara tukao iz voleja, ali preko gola. Četiri minute kasnije Gruzijci su opet lijepo kombinirali, lopta se opet odbila do Jighaurija kojeg je ta lopta iznenadila, pucao je ravno u austrijskog vratara Almera. Gruzija je u 35. minuti propustila svoju najveću priliku na utakmici, kombinirali su nakon ubačaja sa strane, da bi se lopta na kraju našla kod Ananidzea koji je s 10-ak metara neometano pucao, ali pored gola.

Svi promašaji Gruzije skupo su plaćeni, Arnautović je u 42. minuti probio po lijevoj strani, ubacio do Janka kojeg je domaća obrana potpuno zaboravila, on je zabio za vodstvo Austrije 0:2.

Za prvu priliku u drugom dijelu čekalo se do 54. minute, Junuzović je asistirao do Arnautovića koji je tukao pokraj vrata. Dvije minute kasnije Janko je propustio veliku priliku za svoj drugi gol, izbio je sam na gruzijskog vratara, ali Loria mu je to sjajno obranio. Mogao je Janko i uposliti Arnautovića koji je pored njega bio potpuno sam, ali je ovaj bio sebičan. Već u 58. minuti odgovorila je Gruzija, Jighauri se dobro oslobodio Alabe, pucao iskosa, ali je Almer bio spreman na to. Još jednu ogromnu priliku propustila je Gruzija u 65. minuti. Izigrali su Gruzijci sjajnu akciju, na kraju je Qazaišvilli pucao glavom, no stativa ga je spriječila da smanji vodstvo Austrije.

U 75. minuti desila se vrlo dvojbena situacija na rubu kaznenog prostora, srušen je Qazašvilli, Gruzijci su tražili kazneni udarac, ali sudac nije pokazao ništa, iako je prekršaj bio i više nego očit.

U 78. minuti Gruzija je smanjila austrijsko vodstvo, Ananidze je nakon mnogobrojnih udaraca pogodio mrežu Almera na asistenciju Okriašvilija.

Gruzija je bila na korak do izjednačenja, u 78. je nakon kornera pucao stoper Kvirkvelia ali je to obrana Austrije počistila s gol crte. Posljednju priliku za osvajanje boda Gruzija je propustila u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je na ubačaj s desne strane loše reagirao Ananidze, promašio je cijelu loptu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!