Nogomet

VIDEO: Povijesni bod Kosova, Wales nastavio s dobrim igrama nakon Eura

Nikola Raič • ponedjeljak, 05.09.2016.
VIDEO: Povijesni bod Kosova, Wales nastavio s dobrim igrama nakon Eura
Foto: EPA

Drugi dan prvog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo obilježile su pobjede velikih favorita Španjolske i Italije, ali i nastavak dobrih igara Walesa i povijesni bod u debiju za reprezentaciju Kosova...

Skupina I

Osim susreta na Maksimiru u skupini I odigrale su se još utakmice u Finskoj te Ukrajini. Večer je obilježio službeni debi reprezentacije Kosova i veliki prvi bod nakon remija, 1:1 u Turkuu. U drugoj, jednako zanimljivoj utakmici, Ukrajina je prosula dva boda protiv Islanda promašivši kazneni udarac u samoj završnici susreta.

Ne samo da su Kosovari došli do velikog boda u prvoj službenoj utakmici svoje reprezentacije, već mogu žaliti što nisu odnijeli sva tri iz hladne Finske. Kosovo je bila bolja momčad, ali morat će se zadovoljiti bodom s dalekog gostovanja.

Poveli su Finci rano, već u 18. minuti. Na asistenciju Lama zabio je Arajuuri. Nakon toga, Kosovo je zagospodarilo terenom i bilo je pitanje trenutka kada će zabiti. Trenutak je došao nakon 60 minuta igre, a prvi strijelac za Kosovo bio je Berisha iz kaznenog udarca. Do kraja susreta ostalo je 1:1.

Rezultat iz Turkua vidjeli smo i u Kijevu, kao uostalom i u Maksimiru. Tako da skupinu I možemo i prozvati skupina 1. Sve reprezentacije startale su s po bodom i pogotkom.

Doduše, blizu su Ukrajinci bili i drugom pogotku, ali je Konopljanka promašio kazneni udarac za pobjedu. Do tada su zabijali Finnbogason i Jarmolenko za 1:1.

Skupina G

U skupini G veliku bitku za prolazak na Svjetsko prvenstvo vodit će bivši svjetski prvaci Italija i Španjolska, a obje momčadi su pobjedama otvorili kvalifikacije. Talijanski “Plavi” slavili su u Izraelu, dok je Furija svladala Lihtenštajn s visokih 8:0. Susjedski derbi odigrale su Albanija i Makedonija, a prekid zbog olujnog nevremena je uslijedio kod 1:1.

Talijani su apsolvirali teško gostovanje kod Izraela s laganom pobjedom 3:1 unatoč isključenju Chiellinija.

Službeni debi Venture na klupi Azzura pogocima su olakšali Pelle, Immobile i Candreva dok je za Izrael strijelac bio Ben Haim.

Albanija dočekala Makedoniju, a nakon pogodaka Sadikua i Alioskog, pri rezultatu 1:1, utakmica je prekinuta.

Najuvjerljiviji večeras bili su Španjolci, što je bilo i za očekivati. Lihtenštajn je potpuni autsajder već godinama u svim kvalifikacijama pa tako i ovaj ciklus. Za Španjolce su zabijali Diego Costa, Morata te Silva po dva puta, a Sergio Roberto i Vitolo dodalo su jedan za ukupnih osam komada.

Skupina D

Wales je s visokom pobjedom protiv Moldavije najavio kako igre u Francuskoj nisu slučajnost te da će u Rusiji tražiti novi veliki rezultat. Susjedna nam Srbija odigrala je 2:2 s Irskom, dok je ranije u ovoj skupini Austrija pobijedila Gruziju s 2:1.

Iznimno zanimljivu utakmicu odigrali su Srbija i Irska, a na kraju obje momčadi napuštaju stadion s po bodom.

Iako su bili bolja momčad “Orlovi” ostaju bez dva boda. Irci su čak došli i do vodstva preko Hendricka, no u nastavku Srbija odlično odgovara i dolazi u vodstvo preko Kostića i Tadića.

Ipak, Ircima veliki bod na gostovanju donosi Murphy.

Nakon što su bili najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva u Francuskoj, momčad Walesa sigurno je otvorila i kvalifikacije za Svjetskog prvenstvo. Stradala je za mnoge “tradicionalno neugodna” Moldavija, a ponovno je najraspoloženiji igrač Walesa bio Bale. Jedan od najboljih igrača svijeta upisao je dva pogotka i asistenciju, a mrežu Moldavaca su tresli i Vokes te Allen.

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Hrvatska1:1Turska
Ukrajina1:1Island
Finska1:1Kosovo
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2016. u 06:43
    Kakav poklon penal za srbe, a sudac na pol metra od igrača.
    Obrisan korisnik