Liga prvaka, skupina H, 2. kolo, 27.09.2016, 20:45 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Manuel De Sousa, Ricardo Santos, Alvaro Mesquita (Portugal)
Dinamo
Dinamo
0:4(0:2) Juventus
Miralem Pjanić 24'
Gonzalo Higuain 31'
Paulo Dybala 57'
Dani Alves 85'
Juventus

VIDEO: Dinamova obrana s nekoliko "fantastičnih" reakcija olakšala posao Staroj dami

Iz Maksimira:Marjan Kreševac • utorak, 27.09.2016.
VIDEO: Dinamova obrana s nekoliko "fantastičnih" reakcija olakšala posao Staroj dami
Foto: FaH

Nakon što je Dinamo otvorio Ligu prvaka porazom u Lyonu u drugom kolu najelitnijeg nogometnog natjecanja Modri su na Maksimiru ugostili Juventus. Očito obrana Modrih nije izvukla pouku iz svog nastupa u Lyonu pa je i večeras s dvije "fantastične" reakcije poklonila gostima lagana tri boda.

Juventus
Dinamo
Juventus
Pričuvni igrači
Trener
Željko Sopić
1
Gianluigi Buffon
3
Giorgio Chiellini
5
Miralem Pjanić
(do 46')
6
Sami Khedira
9
Gonzalo Higuain
(do 70')
11
Hernanes
15
Andrea Barzagli
(do 68')
19
Leonardo Bonucci
21
Paulo Dybala
23
Dani Alves
33
Patrice Evra
Pričuvni igrači
7
Juan Cuadrado
46'
20
Marko Pjaca
68'
17
Mario Mandžukić
70'
Trener
Massimiliano Allegri

"Došao je i taj dan" početak je jedne navijačke pjesme Bad Blue Boysa, a nadamo se da je ovo taj dan kada su se oni i svi ostali kojima je Dinamo pod kožom, kojima je Dinamo u krvi vratili na tribine kako bi potvrdili onu staru da se nogomet igra zbog publike i za publiku. Bili smo svjedoci prekrasnoj slici na Maksimiru za koju se nadamo da neće biti tek prolazni bljesak.

Kako se među redovima dalo i naslutiti Massimiliano Allegri na početku susreta odlučio je ostaviti na klupi Maria Mandžukića i Marka Pjacu, a na teren je poslao postavu u sastavu: Buffon, Chiellini, Pjanić, Khedira, Higuain, Hernanes, Barzagli, Bonucci, Dybala, Alves i Evra. Njegov kolega s druge strane Željko Sopić odlučio je parirati sa sljedećim igračima: Šemper, Soudani, Jonas, Šitum, Antolić, Fernandes, Pavičić, Pivarić, Sigali, Schildenfeld i Benković.

Prva prilika na susretu pripala je gostima, u trećoj minuti nakon ubačaja s desne strane pokušao je nogom Gonzalo Higuain, ali na sreću mladog Adriana Šempera lopta je otišla visoko preko grede. Sasvim očekivano gosti su preuzeli posjed lopte i terensku inicijativu tako da smo često bili svjedoci da Junior Fernandes kao najistureniji pojedinac igra na 40 metara od vlastitog gola.

Novu pokušaj gostiju vrijedan pažnje odigrao se u 15. minuti kada je lijepo nogom s nekih 20 metara pokušao Hernanes, ali ni on nije namjestio nišanske sprave i udarac je prošao kraj desne vratnice Šemperovog gola.

Ono što je mirisalo u zraku dogodilo se u 21. minuti, na jednu duboku loptu koja je došla s Juventusove polovice loše su reagirali i Schildenfeld i Sigali što je omogućilo Miralemu Pjaniću da se neočekivano nađe sam unutar domaćeg šesnaesterca. Pjanić je preiskusan igrač da ne bi iskoristio takav poklon, 1:0 za goste iz Torina.

U 24. minuti imao je Dinamo priliku uzvratiti, Domagoj Antolić nakon prekida ubacio je s lijeve strane, najviši u buketu igrača bio je Schildenfeld koji glavom trese gredu. Greda na gostujućim vratima nije se još ni smirila, a modra obrana svojom lošom reakcijom je poklonila gostima još jedan pogodak. Filip Benković zaboravio je iza svojih leđa na Higuaina koji neometan smireno prihvaća loptu i šalje ju u mrežu kraj nemoćnog Šempera.

Nakon što se prvih desetak minuta u drugom dijelu nije dešavalo ništa vrijedno pažnje u 56. minuti bili smo svjedoci prekrasnog udarca Paula Dybale koji je s nekih 30 metara potegao ljevicom i spremio loptu iza leđa domaćeg vratara. Šemper se protegnuo koliko je dug i širok, ali ova kirurški precizna lopta ostala mu je neuhvatljiva. Ponovo je Dybala bio neshvatljivo sam i u trenutku primanja i udarca.

Budući Dinamovi igrači na terenu nisu svojom predstavom dali navijačima previše razloga za pljesak isti se prolomio maksimirskim tribinama u 68. minuti kada je Marko Pjaca zamijenio Andreu Barzaglija, a samo dvije minute kasnije u igru je ušao i Mario Mandžukić zamijenivši Higuaina.

Šlag na toru velike predstave vidjeli smo u 84. minuti kada je Dani Alves izveo slobodan udarac, lopta se odbila od živog zida, a Šemper ju je sam sebi rukom ubacio u mrežu. Za ovo nije potreban nikakav dodatni komentar. Tuga, čemer i jad u Maksimirskoj šumi.

Ona nada s početka o povratku navijača na tribine vjerojatno će ostati utopija. Ovoga puta za to neće biti kriv Zdravko Mamić ili uprava kluba, isključivi i jedini krivci za to bit će igrači koji svojim indolentnim ponašanjem na travnjaku, nedostatkom volje i agresije tjeraju ljude da ostanu kod kuće uz televizijske prijenose curlinga ili regionalne pikado lige.

Željko Sopić neće po dobrom pamtiti kratkotrajnu avanturu na Dinamovoj klupi, ali tko zna možda i neće biti tako kratkotrajna. Možda se nakon večerašnje utakmice Ivajlo Petev ekspresno predomisli i zahvali na ukazanom interesu za preuzimanje Dinama.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Dinamo0:4Juventus
Sevilla1:0Lyon
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2016. u 16:06
    jesen stiže dunjo moja..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2016. u 15:59
    giocarre morbida - komentator nakon prvog gola
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2016. u 15:57
    loše vijesti zA pjacu i manđu
    Obrisan korisnik
  • vjesu28.09.2016. u 14:47
    Ne kuzim prozivanje mladog Sempera i obiljezavanje njega kao glavnog krivca. Ok kod cetvrtog gola je mogao bolje reagirati ali zar je taj gol bio odlucujuci za pobjedu Juventusa!? Da malog nije bilo u Lyonu dobili bi sedam komada a sad je odjednom premlad!? Stvarno smjesno, uostalom da Eduardo... [više na forumu]
    vjesu
  • Obrisan korisnik28.09.2016. u 08:25
    jeli Šemper obranio ijednu loptu sinoć?
    Obrisan korisnik