Nogomet

Udruga Naš Hajduk kupuje od tvrtke Tommy dionice Hajduka u iznosu od 35 milijuna kuna

HINA • nedjelja, 16.10.2016.
Udruga Naš Hajduk kupuje od tvrtke Tommy dionice Hajduka u iznosu od 35 milijuna kuna
Foto: FaH

Vodstvo udruge Naš Hajduk u nedjelju je poptisalo ugovor s predstavnicima tvrtke Tommy o otkupu 24,53 posto dionica nogometnog kluba Hajduk u izosu od 35 milijuna kuna koje mora uplatiti u roku od 10 godina.

"Nakon nekoliko mjeseci pregovora postigli smo dogovor sa tvrkom Tommy da od nje kupujemo 24,53 posto dionica Hajduka za koje moramo platiti 35 milijuna kuna u sljedećih 10 godina", rekao je tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov nakon poptisivanja sporazuma upriličenog na popularnom splitskom trg Pjaca.

Rilov je istaknuo kako danas počinje i akcija prikupljanja sredstava za otplatu tih dionica, koja se zove "Ili jesmo ili nismo." Pozvao je sve zainteresirane da se uključe u prvu akciju prikupljanja novca za otplatu dionica, koja će trajati do kraja studenog ove godine.

"U ovoj prvoj akciji svaki član je slobodan uplatiti koliko želi i može i za to će dobiti zahvalnice. Onima koji uplate 1911 kuna ili više, imena će biti utkana u treći službeni dres Hajduka, kojeg će igrači nositi u idućoj sezoni", kazao je Rilov.

Udruga Naš Hajduk od kluba je otkupila pravo na dizajn za treći dres za sljedeću sezonu te je odlučila u njega utkati imena onih koji za otkup dionica uplate najmanje 1911 kuna, broj koji simbolizira godinu osnutka Hajduka.

Potpredsjednik Nadzornog odbora Tommyja Zoran Mamić je istaknuo da prodajom dionica udruzi Naš Hajduk ta tvrtka želi poručiti kako ne želi stati na put navijača te podržava ovaj projekt udruge Naš Hajduk.

"Za nas je ovo također povijesni dan, jer javnost je odlučila da je to najbolji put za Hajduk i tu nismo htjeli navijačima stati na put. Mi nikada nismo željeli postati većinski vlasnici Hajduka, iako su neki to govorili, a ovim postupkom pokazali smo da smo uz navijače Hajduka", rekao je Mamić.

Potpisanim ugovorom s udrugom Naš Hajduk tvrtka Tommy osigurala je garancije za naplatu sredstava reguliranih ugovorom.

"Imamo garancije, mi smo založili naše dionice, osnovali smo založno pravo i pravo otuđenja tako da udruga Naš Hajduk odmah raspolaže dionicama, ali u slučaju da se jedna godina ne otplati mi svoje dionice otkupljujemo po cijeni po kojoj smo ih prodali toj udruzi", kazao je Mamić, dometnuvši kako tvrtka Tommy ima povjerenja u projekat udruge Naš Hajduk.

Na upit novinara je li udruga Naš Hajduk spremna nastaviti kupovinu dionica te postati većinskim vlasnikom Hajduka, Rilov je odgovorio potvrdno.

"Jesmo. Međutim, kompletan pravni okvir zahtijeva pregovore i razgovore pa trebamo vidjeti kako to realizirati", kazao je Rilov dometnuvši kako mu je drago da i u splitskom Gradskom vijeću ima onih koji predlažu da Grad Split, koji je sada većinski vlasnik s 56 posto, dio svojih dionica usmjeri udruzi Naš Hajduk.

"Današnjim ugovorom šaljemo poruku opskurnim likovima, koji nas zovu svakakvim imenima, da je bilo dosta s ismijavanjem i ruganjem našim idealima, a to su: čast, odgovornost, stručnost i transparentnost. To je način na koji će funkcionirati Hajduk, a garantiramo da će vrlo brzo ti ideali biti impregnirani, ne samo u sve strukture hrvatskog nogometa, nego i u hrvatsko društvo", poručio je Rilov.

Glasnogovornik kluba Hajdukovih navijača Torcide Damir Gruić je izjavio kako i Torcida podržava danas potpisani ugovor.

Svečanosti potpisivanja ugovora, između ostalih, nazočili su i nogometaši Hajduka i trener Marijan Pušnik te predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos.

Mnoštvo okupljenih na Pjaci tijekom ceremonije poptisivanja ugovora pjevali su pjesme u čast Hajduku, a u trenutku potpisivanja zapaljene su bengalke i bačeno na trg mnoštvo bijelih papirića (konfeta). Cijeli trg Pjaca je bio ukrašen transparentima s natpisima "Ili jesmo ili nismo" te "Hajduk živi vječno", a na okolnim su zgradama bili istaknuti portreti s likovima Hajdukovih velikana, među ostalima, Tomislava Ivića, Vladimira Beare, Bernarda Vukasa, Frane Matošića, braće Kaliterne...

Također su bili istaknuti portreti dvojice preminulih vođa navijača Hajduka Žana Ojdanića i Pave Grubišića, a spominjanje njihova imena popraćeno je burnim i dugotrajnim pljeskom nazočnih.

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!