Košarka

VIDEO: Strasbourg u produžetku svladao Iberostar, Perić dobar u pobjedi Venezije

Branimir Korać • srijeda, 09.11.2016.
VIDEO: Strasbourg u produžetku svladao Iberostar, Perić dobar u pobjedi Venezije
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti četvrtog kola Fibine Lige prvaka. U srijedu je u akciji bio i Hrvoje Perić koji je upisao pobjedu s Venezijom...

Neptunas je ostao stopostotan nakon što je u gostima stigao do pobjede protiv Oldenburga 64:63. Domaćin je imao prednost 59:51 u završnici, ali dopustio je gostima povratak, a za pobjedu je zabio Jerai Grant četiri sekunde prije kraja susreta.

Po 12 poena kod Oldenburga ubacili su Frantz Massenat, Maxime de Zeeuw (sedam skokova) i Vaughn Duggins (pet skokova). Kod gostiju Jimmy Baron ubacio je 15 poena, a Grant deset.

Neočekivano visok poraz upisao je Varese na gostovanju kod Ventspilsa koji je slavio s čak 91:66. Domaćin je bio favorit uoči susreta, ali očekivao se bolji otpor Talijana, no oni su već na poluvremenu zaostajali 17 razlike i s igrom nisu davali naznake da mogu do čudesnog preokreta. U posljednjih deset minuta potpuno su se raspali i upisali katastrofalan poraz.

Aigars Skele ubacio je 18 poena uz osam skokova i pet asistencija, Willie Deane dodao je 16 poena, a Ronalds Zakis 13 poena i 12 skokova. Kod Varesea Christian Eyenga ubacio je 17 poena uz pet skokova, a Aleksa Avramović dodao je 11 poena.

Bešiktaš je ostao stopostotan i nakon četvrtog kola u kojem je ugostio Zielonu Goru i pregazio ju s 85:66. Domaćin je šuterski bio vrlo raspoložen, za tricu je šutirao 13/26 i zasluženo glatko je slavio. Zielona Gora imala je blagu prednost u skoku, ali je zato i skupila čak 20 izgubljenih lopti.

Michael Roll s 15 poena i Vladimir Štimac s 14 poena i šest skokova bili su najbolji kod domaćina, a kod gostiju Julian Vaughn ubacio je 13 poena uz šest skokova, a Thomas Kelati dodao je 11 poena.

Četiri nastupa i četiri vrlo uvjerljiva poraza učinak je Charleroija u dosadašnjem dijelu natjecanja. Četvrti poraz u Belgiji mu je nanio Ludwigsburg koji je visoko slavio s 96:78. Bio je to još jedan loš nastup domaćina koji je jedna od najslabijih momčadi natjecanja, bez dvojbe.

Kod pobjednika Jack Cooley ubacio je 31 poen uz sedam skokova, a Chad Toppert dodao je 14 poena. U domaćem sastavu Dietrich James Richardson upisao je 13 poena, a po 12 su dodali Alexandre Libert (pet asistencija), Brandon Bowman i Jevohn Shepherd.

Aris je u zanimljivom dvoboju ugostio Banvit i upisao je pobjedu 84:78. Serija domaćina 12:0 u zadnjoj dionici okrenula je utakmicu, Banvit se pribrao i nakratko vratio prednost, ali u završnici gosti su previše griješili i domaćin je s linije slobodnih bacanja priveo susret kraju.

Vladimir Giankovits bio je najbolji s 19 poena i deset skokova, a Willie Cummings dodao je 16 poena. Kod poraženih Jordan Theodore upisao je 16 poena, devet asistencija i šest skokova, Jeremy Chappell 15 poena, a Edo Murić 12 poena i šest skokova.

Odličnom obranom u posljednjoj četvrtini Venezia je slomila otpor Maccabi Rishona i svladala ga sa 73:61. Do tada je to bio izjednačen dvoboj, posve otvoren, no u zadnjih deset minuta gosti su ubacili samo sedam poena i s takvom igrom nisu mogli računati na nešto više.

U domaćem sastavu Melvin Ejim je upisao 17 poena i pet skokova, Tyrus McGee 16 poena i devet skokova, a Hrvoje Perić za 21 minutu dodao je deset poena (1/4 za dva, 2/4 za tri) uz po tri skoka i asistencije. Kod gostiju Charles Thomas ubacio je 16 poena uz pet skokova, a Avraham Ben Chimol dodao je 13 poena.

Szolnoki je ostao na jednoj pobjedi, a Partizan na jednom porazu nakon međusobnog dvoboja u Mađarskoj. Beograđani su glatko slavili sa 70:55 uz bolji nastup u drugom poluvremenu u kojem su domaćina limitirali na samo 23 poena te stvorili visoku prednost.

Prednjačili su Stefan Birčević sa 17 poena i Uroš Luković s 14 poena i devet skokova. Kod Szolnokija David Vojvoda ubacio je 21 poen uz devet skokova, a Miloš Borisov dodao je 12 poena.

Strasbourg je odnio pobjedu s Tenerifa gdje je u produžetku bio bolji od Iberostara sa 70:66. Mogli su gosti slaviti i u 40 minuta, imali su 15 sekundi prije kraja vodstvo 60:58 i loptu sa strane, ali kod izvođenja ukrao ju je San Miguel, odjurio u kontru i položio za produžetak gdje su Francuzi ipak bili bolji.

Istaknuli su se Erving Walker s 23 poena i Erik Murphy sa 16 poena i sedam skokova. Kod domaćina po 16 poena upisali su Tim Abromaitis (pet skokova) i Carl English.

Još jedan klub iz francuske lige bio je uspješan, Monaco je na svom parketu bio bolji od Ironi Nahariye sa 71:64. Odličan nastup domaćina koji je na stopostotnom učinku, a Ironi Nahariya muči se i na samom dnu je ljestvice bez ijedne upisane pobjede.

Po 13 poena kod Monaca u ovom susretu upisali su Zack Wright (sedam skokova) i Jamal Shuler (pet skokova). Kod gostiju Yancy Gates je ubacio 23 poena, a po 11 su dodali Derwin Kitchen (sedam skokova) i Tyrone Nash (sedam skokova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!