Košarka

VIDEO: Double-double Šarića, Rudež dobro iskoristio minutažu, Hezonja na kraju klupe

Branimir Korać • četvrtak, 17.11.2016.
VIDEO: Double-double Šarića, Rudež dobro iskoristio minutažu, Hezonja na kraju klupe
Foto: EPA

Vrlo bogat program u NBA ligi noćas uz nastupe hrvatskih igrača. Dario Šarić stigao je do double-double učinka u pobjedi Sixersa, a Damjan Rudež dao je doprinos pobjedi Magica...

Philadelphia je upisala drugu pobjedu ove sezone, ovaj put svladala je Washington Wizardse sa 109:102 uz dobar nastup Darija Šarića. Sixersi su nastupili bez Joela Embiida, Šarić je krenuo s klupe nakon što je u startu petorku preseljen Ersan Ilyasova, a prva Darijeva reakcija nakon ulaska u igru bila je odlična.

Šarić je vrlo brzo upisao po sedam poena i skokova, odradio je odličnu rolu, a na kraju je za 26 minuta ubacio 13 poena (4/7 za dva, 1/6 za tri) i uhvatio 12 skokova. Odličan je bio i Jahlil Okafor s 19 poena i pet skokova, a Ilyasova je dodao 16 poena.

Inače ključnu tricu u završnici ubacio je Richaun Holmes koji je tako zaustavio povratak Wizardsa, odveo Philadelphiju na 106:100 i osigurao joj pobjedu.

"Predobri smo da bi gubili uz sav respekt prema Sixersima i ostalim momčadima koje su nas pobjeđivale. Trener nas ne bi trebao učiti kako se truditi, posebno kada imamo ovakav omjer", smatra Markieff Morris.

Morris je bio među boljima kod gostiju s 19 poena, najbolji je bio John Wall s 27 poena i šest asistencija, Otto Porter dodao je 15 poena i 13 skokova, a Marcin Gortat deset poena i 14 skokova.

Maro Hezonja duboko je u hladnjaku i ne nalazi se ovog trenutka u najužim planovima Franka Vogela. Zato je minutažu u pobjedi protiv New Orleans Pelicansa dobio i dobro iskoristio Damjan Rudež te pomogao Magicu da dođe do pobjede 89:82.

Posao mu je bio olakšan jer nije bilo Anthonyja Davisa koji je propustio ovaj susret zbog ozljede, a Pelicansi s njim i bez njega nisu ista momčad.

Po 16 poena kod Magica ubacili su Serge Ibaka (osam skokova) i Evan Fournier, a Rudež je za 15 minuta dodao 11 poena (1/1 za dva, 3/4 za tri) i tri skoka.

Kod Pelicansa Terrence Jones ubacio je 26 poena uz devet skokova, a Langston Galloway dodao je 16 poena.

Dragan Bender dobio je samo dvije minute u porazu Sunsa kod Denvera 120:104. Za to vrijeme nije upisao značajniji učinak, promašio je jednu tricu i upisao asistenciju.

Sunsi su poraženi deveti put ove sezone, a prvo isključenje u karijeri zaradio je Devin Booker nakon dvije tehničke pogreške.

San Antonio Spursi upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu i nastavili stopostotan niz u gostima. Ove sezone imaju samo tri poraza i to sva tri na svom parketu dok u gostima imaju savršen učinak. Šestu pobjedu upisali su u gostima kod Sacramenta koji je svladan sa 110:105.

Gosti su u drugoj četvrtini preuzeli vodstvo i nisu ga ispuštali do kraja utakmice. U završnici su domaćini smanjili zaostatak, ali nije to posebno utjecalo na neizvjesnost, pobjeda Spursa nije dolazila pod znak pitanja.

U petorci Spursa bio je i Danny Green iako je u ponedjeljak protiv Miamija zaradio ozljedu prepona, no ona je sanirana i odradio je svojih 28 minuta protiv Kingsa.

San Antonio su predvodili Pau Gasol s 24 poena i devet skokova, LaMarcus Aldridge s 21 poenom i šest skokova te Kawhi Leonard s 20 poena i šest skokova. Kod poraženih DeMarcus Cousins ubacio je 26 poena, 17 skokova i šest asistencija, a Matt Barnes 16 poena.

Oklahoma City Thunder odnosi pobjedu protiv Houston Rocketsa sa 105:103. Pet i pol minuta prije kraja Rocketsi su imali prednost 100:94, nakon toga domaćin radi seriju 11:0, a Houstonov jedini ubačaj do kraja utakmice bila je trica Erica Gordona na samom kraju susreta koja nije puno značila gostima.

"Nismo igrali dobro, loše smo šutirali, a svejedno smo imali šansu za pobjedu. Susret kao susret samo što nisu ušli šutevi koji inače ulaze i to je to", smatra James Harden.

Rocketsi još jednom nisu mogli računati na Patricka Beverlyja koji je propustio i ovaj susret zbog ozljede. Rocketse su predvodili Ryan Anderson s 14 poena te s po 13 Clint Capela (14 skokova), Eric Gordon (pet skokova) i James Harden (13 asistencija, sedam skokova). Kod domaćina Russell Westbrook upisao je 30 poena, devet asistencija i sedam skokova, a Victor Oladipo 29 poena, deset skokova i pet asistencija.

Iako je Atlanta igrala bez Dwighta Howarda i Thabe Sefoloshe, upisala je pobjedu protiv Milwaukee Bucksa sa 107:100. Howard je propustio dvoboj zbog ozljede koljena koju je zaradio tijekom dvoboja protiv Miamija kada je došlo do udarca koljeno u koljeno s Hassanom Whitesideom.

Protiv Bucksa Atlanta je odlično krenula i imala prednost od 24 poena u drugom poluvremenu da bi se Bucksi približili na samo minus tri u zadnjoj četvrtini. Ipak domaćin je odolio napadima i uspio zadržati prednost.

"Na poluvremenu je bilo loše, imali smo veliki zaostatak. U tim trenucima leđa su nam bila uza zid i jedino što smo mogli je zaigrati agresivno i probati vratiti momentum na našu stranu. Dobra je spoznaja da smo došli blizu, ali isto tako moramo znati da nam se više ne smije dogoditi poluvrijeme kao ovo prvo", istaknuo je Jabari Parker.

Kod Hawksa Paul Millsap ubacio je 21 poen uz osam skokova, a Mike Muscala dodao je 16 poena i pet skokova. Kod Bucksa Giannis Antetokounmpo ubacio je 26 poena uz 15 skokova i sedam asistencija, a Jabari Parker 23 poena uz osam skokova.

LeBron James dobio je odmor i još jednom propustio je dvoboj protiv Indiana Pacersa. Pacersi su to iskoristili i nanijeli poraz aktualnim prvacima rezultatom 103:93.

Osim Jamesa susret je propustio i JR Smith zbog ozljede nožnog zgloba stoga je rezultat Cavsa pao na leđa Kevina Lovea i Kyrieja Irvinga koji nisu mogli sami protiv vrlo dobrog protivnika.

"Naravno da je drugačije kada vam Cavsi dođu bez LeBrona. Još uvijek pričamo o njemu, a on nije niti igrao. LeBron je najbolji igrač današnjice, ali ne smijemo zaboraviti niti njegove suigrače, moramo ih respektirati jer znaju igrati košarku", rekao je CJ Miles.

Pacerse su do pobjede predvodili Paul George s 21 poenom, 11 skokova i pet asistencija te Jeff Teague s 20 poena i osam asistencija. Kod poraženih Kevin Love bio je na 27 poena i 16 skokova, a Kyrie Irving na 24 poena i sedam asistencija.

U najzvučnijem dvoboju večeri Golden State Warriorsi u gostima su svladali Toronto Raptorse sa 127:121. Warriorsi su odradili vrlo dobar posao nakon što su izgubili prvu četvrtinu i u njoj primili čak 38 poena, druga je bila posve drugačija i otišla je na stranu gostiju s 32:15.

"Bila je to vjerojatno najbolja četvrtina koju smo uopće odigrali", hvalio je svoje igrače nakon susreta Steve Kerr. Imao je razloga, Warriorsi su nastavili pobjeđivati i to u gostima kod vrlo dobre momčadi.

Stephen Curry bio je prvo ime kod gostiju s 35 poena i sedam asistencija, a Kevin Durant dodao je 30 poena, devet skokova i šest asistencija. Kod Raptorsa DeMar DeRozan deveti put ove sezone otišao je iznad 30 poena, ubacio ih je 34 i tome dodao šest skokova. Kyle Lowry bio je na 24 poena, pet skokova i pet asistencija.

Serija od sedam uzastopnih pobjeda Los Angeles Clippersa je prekinuta i to na domaćem terenu u susretu protiv Memphis Grizzliesa. Memphis je odnio pobjedu 111:107, a ključna je bila trica "novopečenog šutera" Marca Gasola 14 sekundi prije kraja.

Gasol je u osam dosadašnjih sezona u NBA ligi ubacio 12 trica, a ove sezone pogodio ih je čak 16. Sinoć je spremio njih četiri među kojima i ovu koja je odlučila dvoboj.

Susret je završio s 26 poena, šest skokova i šest asistencija, a Mike Conley bio je najučinkovitiji s 30 poena i osam asistencija. Kod Clippersa JJ Redick ubacio je 29 poena (7/13 trica), a Blake Griffin 25 poena uz osam skokova.

NBA:
Sacramento Kings - San Antonio Spurs 105:110 (DeMarcus Cousins 26p, 17sk, 6as / Pau Gasol 24p, 9sk)
Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 105:103 (Russell Westbrook 30p, 9as, 7sk / Ryan Anderson 14p)
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 107:100 (Paul Millsap 21p, 8sk / Giannis Antetokounmpo 21p, 15sk, 7as)
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 103:93 (Paul George 21p, 11sk, 5as / Kevin Love 27p, 16sk)
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 109:102 (Jahlil Okafor 19p, 5sk / John Wall 27p, 6as)
Toronto Raptors - Golden State Warriors 121:127 (DeMar DeRozan 34p, 6sk / Stephen Curry 35p, 7as)
Orlando Magic - New Orleans Pelicans 89:82 (Serge Ibaka 16p, 8sk / Terence Jones 26p, 9sk)
Boston Celtics - Dallas Mavericks 90:83 (Isaiah Thomas 30p, 6as / Harrison Barnes 28p)
New York Knicks - Detroit Pistons 105:102 (Kristaps Porzingis 35p, 7sk / Kentavious Caldwell-Pope 21p)
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 107:111 (JJ Redick 29p / Mike Conley 30p, 8as, 5sk)
Denver Nuggets - Phoenix Suns 120:104 (Wilson Chandler 28p, 11sk, 5as / Brandon Knight 32p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!