Liga prvaka, skupina H, 6. kolo, 07.12.2016, 20:45 h, Stadion Juventusa
Suci: Anthony Taylor, Jake Collin, Stuart Burt, Constantine Hatzidakis (svi ENG)
Juventus
Juventus
Gonzalo Higuain 52'
Daniele Rugani 73'
2:0(0:0) Dinamo
Dinamo

VIDEO: Dinamo se od Lige prvaka oprostio porazom od Juventusa

Dario Dodić • srijeda, 07.12.2016.
VIDEO: Dinamo se od Lige prvaka oprostio porazom od Juventusa
Foto: EPA

Nogometaši Juventusa na svom su stadionu s laganih 2:0 porazili Dinamo u posljednjem kolu skupine H Lige prvaka i tako osigurali prvo mjesto, dok se Dinamo od Europe oprašta s nulom na kontu bodova i golova...

Juventus
Juventus
Dinamo
25
Neto
4
Medhi Benatia
5
Miralem Pjanić
(do 80')
7
Juan Cuadrado
8
Claudio Marchisio
(do 74')
9
Gonzalo Higuain
17
Mario Mandžukić
(do 85')
18
Mario Lemina
22
Kwadwo Asamoah
24
Daniele Rugani
33
Patrice Evra
Pričuvni igrači
 
Stefano Sturaro
74'
 
Paulo Dybala
80'
 
Hernanes
85'
Trener
Massimiliano Allegri
14
(do 57')
27
(do 85')
Pričuvni igrači
Trener
Ivajlo Petev

I šareni sastav Juventusa pokazao se prejakim za izabranike Ivajla Peteva, od prve minute domaćin je kontrolirao igru, dok se Dinamo fokusirao na kontranapade, s nadom da će barem postignutim pogotkom okončati neslavan nastup u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.

Postizanje pogotka im nije pošlo za nogom, ali na krilima sjajnih Livakovića i Sigalija sačuvali su mrežu netaknutom u prvih 45 minuta. Debitirao je u Ligi prvaka i Nikola Moro, imao je zapaženu rolu, sudjelovao u gotovo svakom napadu Dinama, a čini se da će kod Peteva češće dobivati minutažu.

Najbolju priliku u prvom dijelu propustio je Higuain na samom početku, kombinirali su Mandžukić i Pjanić, reprezentativac BiH gurnuo je loptu u prostor za Argentinca čiji udarac odlično brani Livaković.

Prijetili su i Pjanić dvaput, jednom Mandžukić, ali Livaković je bio odličan na vratima Dinama.

Na početku drugog dijela kapitulirala je modra obrana. Lemina se prošetao kroz Dinamovu obranu, lopta na kraju dolazi do Higuaina koji lijepo zabija u gornji lijevi kut Livakovićevog gola.

Nakon toga Juve je usporio igru zadovoljan rezultatom koji mu garantira prvo mjesto u skupini, Dinamo se otvorio u želji da postignu barem jedan pogodak što je ostavljalo puno prostora Juventusu iz kontri.

Drugi gol ipak nisu postigli iz kontranapada već nakon prekida. S desne je strane korner izveo Pjanić, Daniele Rugani neobjašnjivo je ostao sam na petercu i glavom lagano matirao Livakovića za pobjedu 2:0.

Domaće je navijače razveselio povratak Paula Dybale nakon ozljede, u igru je ušao u 80. minuti umjesto Pjanića i opasno prijetio u nekoliko navrata, ali bez rezultatske promjene. Mario Mandžukić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu Juventusa, Allegri ga je izvadio pet minuta prije kraja, uz ovacije s tribina.

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Juventus2:0Dinamo
Lyon0:0Sevilla
1Juventus 611:2+914
2Sevilla 67:3+411
3Lyon 65:3+28
4Dinamo 60:15-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu08.12.2016. u 09:08
    Soudani, Fernandes i Pivaric su bili katastrofa. Vidjelo se da mladici, koji su odrasli u tom klubu igraju s puno vise zara i elana nego neki stranci. Ovakvom Dinamu je naravno mjesto u Euroligi a ne u LP. Iako je i to upitno ako se konstantno prerano prodavaju domaci klinci.
    vjesu
  • qvestor08.12.2016. u 08:05
    Možemo mi pričat i pisat o Dinamu u LP koliko god hoćemo, ali EUFA je prepoznala problem i neće dopustiti ovakvo srozavanje kvalitete LP od strane klubova kojima je cilj samo prodaja igrača i baš zbog toga od idućih sezona prva 4 iz lige petice ulaze direktno u LP
    qvestor
  • Krokodil07.12.2016. u 23:00
    Nula bodova, nula golova, -15, jel to neki rekord?
    Krokodil