Ostali sportovi

VIDEO: Fantastična partija Diona Lewisa za 11. konferencijsko finale Patsa, Ryan odveo Falconse u finale AFC-a

Marjan Kreševac • nedjelja, 15.01.2017.
VIDEO: Fantastična partija Diona Lewisa za 11. konferencijsko finale Patsa, Ryan odveo Falconse u finale AFC-a
Foto: EPA

U subotu navečer odigrana su dva polufinalna susreta NFL-a, Patriotsi su uz odličnu igru Diona Lewisa koji je imao tri polaganja očekivano svladali Texanse 34:16, a Matt Ryan vodio je svoje Falconse do pobjede 36:20 nad Seahawksima...

Atlanta - Seattle 36:20

Nakon četiri godine izbivanja iz doigravanja Matt Ryan je odigrao vrlo dobru utakmicu, imao je ukupno 336 yardi dodavanja uz tri bačena touchdowna i bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu svoje momčadi 36:20. Falconsi su se domogli NFC finala, što baš i nije bio čest slučaj u njihovoj povijesti, ovo im je tek četvrto finale.

Koliko je Ryan razgalio publiku najbolje govori situacija s kraja utakmice kada je otvoreni auditorij u Georgia Domu iz sveg glasa skandirao MVP, MVP. A nije baš sve počelo idealno za Ryana, njegova mlada obrana dopustila je gostima u početnom driveu polaganje nakon što je Russell Wilson pronašao Jimmyja Grahama.

Nakon tog sitnog propusta na samom otvaranju obrana Falconsa se konsolidirala i u ostatku susreta dosta dobro zatvorila ofenzivna nastojanja gostiju iz Seattlea. Čekao se Ryan i njegovi trenuci magije koji su bili neophodni Falconsima da iznjedre pozitivan rezultat iz ovog ogleda i upravo to su i dobili od svog quarterbacka koji igra najbolju sezonu karijere.

Prvo je Ryan pronašao svoje najubojitije oružje sezone, Julija Jonesa za poravnanje rezultata, a nakon toga i Tevina Colemana 53 sekunde prije kraja druge četvrtine za miran odlazak na odmor uz prednost 19:10.

U drugom poluvremenu prednost Atlante je samo rasla, gosti su u većini slučajeva samo nemoćno gledali kako ih Ryan i najefikasniji napad lige nemilice trpaju. Da Falconsi ne ovise isključivo o igri dodavanjem svog quarterbacka dokazao je Devonta Freeman probijanjem s jedne yarde za treće polaganje svoje momčadi.

Ryan je još jednom bljesnuo tri minute prije kraja susreta kada je pronašao Mohameda Sanua za polaganje i zabio posljednji čavao u lijes nadanja Seahawksa. Willsonovo bacanje za Douga Baldwina pred kraj susreta nije imalo nikakav utjecaj na konačni rezultat.

New England - Houston 34:16

Odličnu utakmicu odigrali su Patriotsi i Tom Brady, gosti iz Houstona i prije nego što su izašli na teren bili su svjesni da su njihove šanse za prolazak ono što se u matematičkoj vjerojatnosti naziva nevjerojatni događaj.

Iako je pobjeda bila izražena velikom razlikom, iako su Patriotsi izgledali jako dobro na terenu njihova prva violina nije bila zadovoljna: "Tko god nam dođe sljedeći vikend u finalu bit će velika momčad i mi ćemo morati odigrati daleko bolje nego što smo to radili večeras, posebno u napadačkom dijelu".

Ako će Brady imati ovako raspoloženog suigrača kakvog je večeras imao u Dionu Lewisu stvarno ne vidimo razlog za njegovu zabrinutost. Lewis je bio brilijantan, prvo je imao hvatanje od 13 yardi za touchdown, nakon toga imao vraćanje od 98 yardi i na kraju svoju veliku predstavu začinio probijanjem od jedne yarde.

Kada gledate Bradyja kako igra, kako lakoćom pogađa svoje suigrače, nemoguće je oteti se dojmu da bi kraj ovakvog quarterbacka i prosječni hvatač dosegao zvjezdane visine.

Brady je susret završio s 18 uspješnih dodavanja od 38 pokušaja uz dva bačena touchdowna i slično kao njegov kolega iz Atlante ispraćen je ovacijama MVP, MVP s terena. Iako je Lewis briljirao, najpouzdanija Bradyjeva meta bio je Julian Edelman koji je imao osam hvatanja za ukupno 137 yardi.

Bez obzira tko će u večerašnjem susretu između Chiefsa i Steelersa pobijediti i domoći se finala AFC-a čeka nas prava poslastica sljedećeg vikenda koju niti jedan poklonik američkog nogometa ne bi smio propustiti ni pod razno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!