Košarka

VIDEO: Bogdanović najbolji u novom porazu Netsa, Hezonji napokon "žive minute"

Branimir Korać • srijeda, 08.02.2017.
VIDEO: Bogdanović najbolji u novom porazu Netsa, Hezonji napokon "žive minute"
Foto: EPA

Svega tri dvoboja noćas su bila na rasporedu u NBA ligi, a poraze su upisali Hrvati u Orlandu i Brooklynu iako je Bojan Bogdanović bio najbolji igrač Netsa...

Orlando Magic upisao je visok poraz u gostima kod Houstona koji je očekivano potvrdio da će Magicova obrana imati pune ruke posla da bi zaustavila njegove igrače. U tome nije uspjela, primila je 128 poena i Rocketsi su glatko slavili.

Tijekom susreta Houston je imao visoku prednost, no u zadnjoj četvrtini Orlando je došao na minus devet, međutim tu je stao i Rocketsi su novom velikom serijom slavili s čak plus 24.

"Normalno je da sve momčadi imaju svoja dobra razdoblja, stvar je u tome kako ćete se postaviti i odgovoriti na njih. Mi smo imali dobar odgovor i uspjeli smo ih zaustaviti na vrijeme", smatra Trevor Ariza.

James Harden predvodio je Houston s 25 poena, 13 asistencija i osam skokova, a Ariza je dodao 20 poena i sedam skokova. Kod Orlanda Serge Ibaka završio je s 28 poena i osam skokova, Evan Fournier dodao je 21 poen, a Nikola Vučević 14 poena.

Mario Hezonja napokon je dobio priliku u "živoj utakmici" i za 15 minuta ubacio je sedam poena (2/4 za dva, 1/2 za tri) uz tri skoka dok je Damjan Rudež za sedam minuta promašio oba šuta za tricu.

U dvoboju momčadi koje su u negativnoj seriji, Charlotte Hornetsi su svoju prekinuli i svladali su Netse sa 111:107. Hornetsi su tako prekinuli seriju od čak sedam uzastopnih poraza dok su Netsi upisali deseti poraz u nizu.

Hornetsi su tijekom susreta vodili i 17 razlike, ali Netsi su polako smanjivali zaostatak i došli na samo minus četiri u zadnjoj dionici. Uspio je Charlotte ponovno odmaknuti na dvoznamenkastu prednost, Brooklyn ponovno smanjiti na 109:107 tricom Bojana Bogdanovića deset sekundi prije kraja nakon čega Marco Belinelli s linije slobodnih bacanja postavlja konačnih plus četiri.

"Izgubljene lopte su nas uništile jer su nakon njih ubacili previše laganih poena. Svi pričaju o obrani, ali mislim da trebamo razmišljati i o izgubljenim loptama u napadu", istaknuo je Bogdanović.

Upravo on bio je prvo ime Netsa s 22 poena (5/7 za dva, 3/8 za tri) i pet skokova, Brook Lopez dodao je 20 poena i pet skokova, a Trevor Booker deset poena i 12 skokova. Kod pobjednika po 17 poena upisali su Kemba Walker (pet asistencija), Nicolas Batum (osam skokova) i Jeremy Lamb (sedam skokova), a Frank Kaminsky dodao je 12 poena i 11 skokova.

Portland je previše ovakvih utakmica ove sezone izgubio, a sada je stigao do velike gostujuće pobjede protiv momčadi koja mu je konkurent u borbi za doigravanje. Slavio je u Dallasu 114:113 zahvaljujući ubačaju McColluma u zadnjoj sekundi.

McCollum je prije toga zabio dva plus jedan za 112:110 da bi Dirk Nowitzki pogodio tricu četiri sekunde prije kraja, Blazersi su uspjeli ponovno povesti ubačajem McColluma 0.9 sekundi prije kraja i tako doći do pobjede.

"Kada sam dobio loptu, znao sam da odmah moram napasti. Pokušao sam proći kroz obranu i izboriti slobodna bacanja, ali i ovako je ispalo dobro", kaže McCollum.

Loša vijest za Terryja Stottsa je ozljeda Evana Turnera koji je slomio metakarpalnu kost ruke i neće ga biti neko vrijeme, McCollum je susret završio s 32 poena, Damian Lillard dodao je 29 poena, šest asistencija i pet skokova, Mason Plumlee 12 poena i 15 skokova, a Al-Farouq Aminu dodao je 12 poena i 11 skokova. Kod Dallasa Harrison Barnes upisao je 26 poena i pet skokova, Dirk Nowitzki 25 poena i pet skokova, a Wesley Matthews 23 poena i pet asistencija.

NBA:
Houston Rockets - Orlando Magic 128:104 (James Harden 25p, 6sk, 13as / Serge Ibaka 28p, 8sk)
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 111:107 (Nicolas Batum 17p, 8sk / Bojan Bogdanović 22p, 5sk)
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 113:114 (Harrison Barnes 26p, 5sk / CJ McCollum 32p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!