Košarka

Sassari predvođen Rokom Stipčevićem do pobjede protiv Pilepićevog Cantua

Petar Jenjić • nedjelja, 12.02.2017.
Sassari predvođen Rokom Stipčevićem do pobjede protiv Pilepićevog Cantua
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Košarkaši Dinamo Sassarija upisali su novu prvenstvenu pobjedu u sklopu 19. kola talijanske lige, na domaćem su terenu pobijedili Cantu rezultatom 80:65. Jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi bio je hrvatski košarkaš Rok Stipčević...

Odigran je prvi susret 19. kola talijanske košarkaške lige gdje je Sassari dočekao Cantu i nadigrao ga s lijepih 15 razlike (80:65), upisao šestu pobjedu u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica i došao na četvrto mjesto. S druge strane bio je ovo četvrti poraz Cantua u posljednjih pet utakmica kojim su sada na omjeru 7-12.

Bio je ovo ujedno i dvoboj dvaju hrvatskih košarkaša, Roka Stipčevića na strani Sassarija i Frana Pilepića koji igra za Cantu. Pojedinačno i momčadski Sassari je odigrao bolju utakmicu i zasluženo došao do pobjede.

Domaćin je bolje otvorio susret i poveo sa 7:0, Cantu je prve poene ubacio preko JaJuana Johnsona u trećoj minuti. Odlično je Sassari nastavio i dalje pa je Duško Savanović zaključio seriju 10:0 za +15 (19:4) u osmoj minuti susreta, međutim gosti preko već spomenutog Johnsona i Dowdella Zabiana smanjuju na 21:14.

Održavao je Sassari prednost sve do same završnice prvog poluvremena kada ostaju bez koša gotovo tri minuta na što Cantu odgovara s devet vezanih poena i preuzima prednost koncem druge četvrtine (33:35).

U nastavku susreta gosti popuštaju i Sassari preuzima inicijativu na terenu. Ključnim se pokazala serija 14:2 s prijelaza iz treće u četvrtu četvrtinu nakon koje gosti više nisu imali snage za novi rezultatski priključak.

Rok Stipčević zaključio je susret sa 17 poena (2/5 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 4/4), šest skokova i dvije asistencije za 22 minute provedene na parketu. Isti je učinak ostvario David Bell (4/7 za dva, 3/7 za tricu).

Najbolji je kod gostiju bio JaJuan Johnson s 21 ubačajem (3/10 za dva, 4/7 za tricu, slobodna bacanja 3/4). Fran Pilepić ostao je bez poena (0/4 iz igre) uz jedan skok za 12 minuta provedenih na parketu.

Lega A, 19. kolo:
Dinamo Sassari - Cantu 80:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!