Nogomet

VIDEO: Lovre Kalinić zaključao mrežu, Gentu pobjeda protiv Tottenhama

Dario Dodić • četvrtak, 16.02.2017.
VIDEO: Lovre Kalinić zaključao mrežu, Gentu pobjeda protiv Tottenhama
Foto: Bruno Karadža

Nogometaši Genta u prvoj su utakmici šesnaestine finala Europske lige na domaćem travnjaku svladali Tottenham. Posebno će Belgijci slaviti činjenicu da su susret završili bez primljenog pogotka...

Belgijski Gent s 1:0 svladao je momčad Tottenhama u prvom susretu šesnaestine finala Europske lige. Gosti iz Londona igrali su u prilično jakom sastavu, ali nisu impresionirali, Gent je bio nešto bolja momčad i zasluženo je slavio u prvoj utakmici.

Lovre Kalinić još je jednom bio odličan na vratima Genta, svoj je posao odradio besprijekorno i još jednom susret završio bez primljenog pogotka, iako mora se priznati da i nije imao previše posla jer Tottenhamova ofenziva predvođena Harryjem Kaneom nije bila posebno raspoložena.

Nakon prilično nezanimljivih prvih 45 minuta u drugom smo poluvremenu vidjeli nešto otvoreniju igru Tottenhama, koja je urodila tek jednom ozbiljnijom prigodom, Kane je u 49. minuti zatresao vratnicu.

Nekoliko puta su izvan kaznenog prostora oprobali udarac gostujući nogometaši, lako je udarce krotio Kalinić. U 59. minuti, iz svog prvog udarca u okvir Tottenhamovog gola, poveo je belgijski sastav. Miličević je dobio na lijevoj strani upotrebljivu loptu između dvojice Tottenhamovih igrača, vraća je na peterac do Jeremyja Perbeta, koji iz drugog pokušaja pogađa donji desni kut Llorisovog gola za vodstvo Genta.

Do kraja susreta Belgijci su bili bliže drugom pogotku nego Tottenham prvom, no promjene rezultata nije bilo, Gent putuje u London s dobrim šansama za prolaz u osminu finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!